Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2011, 02:13 PM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Promijenjena lampa u SE5600aII TEST

Quote:
Originally Posted by Shot View Post

@Jan
Jako me zanima ovo s promjenom kapsule na NT2. Imam taj mikrofon i dobar je al nikad predobar da bi ga često koristio. Pliz napi?i kad promijeni? kapsulu ?to se dogodilo i sve sve sve!!! Jel Peluso PK47 direktno kompatibilna kapsula po dimenzijama ili treba modificirati le?i?te da ju se uvali?
Gle, mislim da je direktno kompatibilna, evo sta su mi rekli neki od "modera" iz USA kad sam se dopisivao sa njima na gearslutz-u:

Hi Jan, thank you for writing.

I have worked on the NT2 - it?s a fine candidate for my MJE-K47 mod suite. But given the expense to ship it to me here in Massachusetts and the uncertainty of the problem, I think a safer path for you would be to buy a capsule locally and either install it yourself or have this done for you. Of course Neumann and MBHO capsule are very good and available to you. A less expensive option would be to purchase a P-K47 capsule from Peluso Microphones Labs here in the US. ( I don't sell my capsules outside of my mods).

So let me know your thoughts. best, Michael

Onda sam ga ja pitao sledece:

Sorry for bothering, but I remembered I got one more question.
Does the same capsule can be installed into SE Z5600?

Thanks, once again

I on je rekao:

I believe so - these are all standard Neumann-size capsule with the same mounting holes. best, M

Tu konverzaciju imam negde sacuvano pa eto
Jan is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 10:05 PM   #2
ggulin
Junior Member

Ba? se "spremam" poslati napajanje kod ELEKTROIVE.
Dat će mu pare
Jedva čekam.
ggulin is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2011, 02:00 AM   #3
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Mislim da bi trebali i kućište zamijeniti, pa ne može biti nova lampa, novo napajanje i novi trafo u starom kućištu
Inače zanimljiv hobi.
Kupite jeftin mikrofon, onda mu promjenite sve dijelove i to platite više od samog mikrofona i nakon toga se divite kako sad super zvuči.
Možda bi bilo jednostavnije da kupite skuplji mikrofon u startu, to mi se kao laiku čini bolja solucija.
Ah, da, jedino onda ne bi više imali hobi

Last edited by Surfer; 10-01-2011 at 02:04 AM.
Surfer is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2011, 02:14 AM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

napisao pa obrisao, admin moze da ukloni ovaj moj nepotrebni post.

Last edited by Jan; 10-01-2011 at 02:32 AM.
Old 10-01-2011, 02:36 AM   #5
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

a neki to vole

a neki to vole vruče!

a neki to ne vole uopće!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2011, 01:32 PM   #6
ggulin
Junior Member

Surferu, ?ta misli? da umjesto SE z5600aII, kupi? 300-400 kn skuplji mikrofon, da li bi dobio kvalitet adaptiranog SE?
Usput, ?ta ima? ti od mic?
Old 10-01-2011, 05:29 PM   #7
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by ggulin View Post
Surferu, ?ta misli? da umjesto SE z5600aII, kupi? 300-400 kn skuplji mikrofon, da li bi dobio kvalitet adaptiranog SE?
Usput, ?ta ima? ti od mic?

Hoće? reći da će te promjena lampe, napajanja i trafoa sa dijelovima i radom ko?tati 300-400 kuna?
Ne bi ba? rekao.

Ja od mikrofona imam samo Neumann TLM 103 koji je negdje u kući, trebao bi detektor metala da ga nađem po?to ga ne koristim jer vi?e ni?ta ne snimam kod kuće.

Nemojte me krivo shvatiti, samo komentiram malo, zanimljivo mi je to.
Nemam ni?ta protiv toga ?to radite, samo mi se čini veliki trud i cijena jer mo?ete kupiti bolji mikrofon odmah u startu osim u slučaju da vas to ba? veseli da se s tim bavite.

To mi je kao da kupim novi Renault Megane, izvadim dci motor, stavim TDi 1.9 i promjenim ovjes i amortizere da bude malo tvrđi umjesto da odem kod Zubaka i uplatim novog WV Golfa.

Ali ne dajte se vi smesti
Surfer is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2011, 06:15 PM   #8
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Hoćeš reći da će te promjena lampe, napajanja i trafoa sa dijelovima i radom koštati 300-400 kuna?
Ne bi baš rekao.

Ja od mikrofona imam samo Neumann TLM 103 koji je negdje u kući, trebao bi detektor metala da ga nađem pošto ga ne koristim jer više ništa ne snimam kod kuće.

Nemojte me krivo shvatiti, samo komentiram malo, zanimljivo mi je to.
Nemam ništa protiv toga što radite, samo mi se čini veliki trud i cijena jer možete kupiti bolji mikrofon odmah u startu osim u slučaju da vas to baš veseli da se s tim bavite.

To mi je kao da kupim novi Renault Megane, izvadim dci motor, stavim TDi 1.9 i promjenim ovjes i amortizere da bude malo tvrđi umjesto da odem kod Zubaka i uplatim novog WV Golfa.

Ali ne dajte se vi smesti

Slazem se Surfer, al napisacu ti opet ono sto sam napisao u proslom postu pa obrisao.

Sad za jedan atelje u kome cu ja raditi trebamo uzeti mikrofon do 1500 E, iskreno ja i za tih 1200-1300 E (kolko ce biti za mikrofon), ne znam sta uzeti a da budem kompletno zadovoljan time kao main mic (razmisljam o tim jeftinijim Neumann-ima, Brauner Phantom i Phantera, Violet Amethyst, pa cak i Peluso 2247 ako nekako moze da se dobije u Srbiji), problem je sto da bih odlucio koji mikrofon mi treba, morao bih da probam sve njih na taj partikularni vokal pevacha kojeg cu najvise snimati u tom ateljeu, a to ce biti malo teze izvodljivo, najverovatnije cu morati da presudim na osnovu audio fajlova sto bi mi dobronamerni ljudi odavde poslali da cujem karakter sound-a svakog mikrofona .

Ja imam Rode NT2 kome je crkla kapsula, njegova kineska od 15$, sad za 200 E kolko kosta Peluso kapsula, ne verujem da mogu da kupim jos jedan bolji mikrofon nego da upgradeujem vec pokvarenu kapsulu na zdravom mikrofonu kojeg tu i tamo koristim.

SE Z5600a sam dobio po 70% nizoj ceni od novog i kad bih stavio novu kapsulu u njega i sve promenio sto moze opet nece izaci cena kao novi 5600.

Last edited by Jan; 10-01-2011 at 06:17 PM.
Old 10-01-2011, 10:14 PM   #9
ggulin
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Ho?e? re?i da ?e te promjena lampe, napajanja i trafoa sa dijelovima i radom ko?tati 300-400 kuna?
Ne bi ba? rekao.
Da ostanem samo na lampi koju sam prominija za 200kn, ja sam zadovoljan dobivenim.

pozz
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules