![]() |
#121 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Da li vidis kako je ovo sto si napisao neizmerno glupo ???? Potrosac (ili ti klijent , po tvome ( a nije, al nema veze))...ima tu "moc" da ako mu s nesto nesvidja - nece da plati (odnosno kupi, u ovom slucaju CD) i tu se zavrsava prica !!! Ako grupa u nekom momentu odluci da izda album na kome samo prde i podriguju, (kao neko njihovo vidjenje muzike ![]() Tu opet kupac ili ti "klijent", odlucuje da li da baci pare na to.... Zar bi ta tvoja "ekipa" (grupa/tonci/producenti) trebala da pita svakog mrmota na ulici kako treba da im zvuci miks / master / matrica / aranzman, pre nego zavrse album.???? ALo? Probudi se ... moderatori - ja mislim da je vreme doslo (kao po obicaju) da se ova temica zakljuca..??
![]() |
#122 |
Senior Member
|
![]()
Osim što se slažem sa kolegom Da Bearom dodaću slijedeće.
Svi koji pričaju o tome kako oni ne bi kompromotirali "artistički dojam RMS levelima" su ljudi koji ne rade za novce nego za svoju dušu. Ja ne radim za svoju dušu nego za novce. Uvijek napravim najglasnije što je moguće bez nekih čujnih artifakata prilikom masteringa i predam klijentu uz osmijeh na licu znajući da je gotovo i da ću sad dobiti novce. Još mi nitko od njih nikad nije rekao da im je preglasno, ali sam ih imao kojima je bilo pretiho. Što se mene tiče, ako žele provući master kroz Boss gitarsku pedalu ja ću biti presretan da im to omogućim i naplatim. Klijent je kralj. Moje je da im omogućim da dobiju ono što žele. Zato me plaćaju. Hvala im na tome. Što se tiče zatvaranja ove teme mislim da to nije pametno pošto se na ovom forumu piše 6 i pol postova dnevno što je vrlo jadno, iliti što bi Amerikanci rekli patetično, pa bi zatvaranjem tema na kojim netko ipak nešto i napiše spustili prosjek postova na 4 dnevno. |
![]() |
![]() |
#123 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I onda svi masovno na DaBearovu mega temu o novom albumu OMD-a.
![]() |
#124 |
MAO
|
![]()
Srećan Božić, onima koji slave, a ovima koji ne, želim srećan mrs'an krkanluk !
![]() Toliko. |
![]() |
![]() |
#125 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Sretne praznike zelim svima! |
|
![]() |
![]() |
Tags |
loudnes war |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Loudness war is over??? ili Vratite dinamiku pesmama??? | dejankuki | Audio Produkcija - Tehnike | 27 | 13-03-2009 07:11 PM |