Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Mastering

Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 06-01-2011, 09:34 AM   #121
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Loudness War

Quote:
Originally Posted by Znak View Post

Što se tiče toga da klijenti treba da budu zadovoljni, mislim da se i tu poprilično lupaju lončići, ko je proizvođač a ko potrošač. Partibrejkersi su to napravili zajedno sa svojim timom, producentima, toncima itd. Oni su svi jedna ekipa, a klijenti smo mi koji slušamo. Dakle mi treba da budemo zadovoljni.
ovo je vrhunac !!!! Pa u kom to svetu ti zivis?
Da li vidis kako je ovo sto si napisao neizmerno glupo ????

Potrosac (ili ti klijent , po tvome ( a nije, al nema veze))...ima tu "moc" da ako mu s nesto nesvidja - nece da plati (odnosno kupi, u ovom slucaju CD)
i tu se zavrsava prica !!!
Ako grupa u nekom momentu odluci da izda album na kome samo prde i podriguju, (kao neko njihovo vidjenje muzike ), to je njihovo pravo ( i treba da budu srecni ako ga neko izda) - a ako ga neko i kupi - puna kapa!!
Tu opet kupac ili ti "klijent", odlucuje da li da baci pare na to....

Zar bi ta tvoja "ekipa" (grupa/tonci/producenti) trebala da pita svakog mrmota na ulici kako treba da im zvuci miks / master / matrica / aranzman, pre nego zavrse album.????
ALo? Probudi se ...

moderatori - ja mislim da je vreme doslo (kao po obicaju) da se ova temica zakljuca..??
DaBear is offline  
Old 06-01-2011, 09:49 AM   #122
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Osim što se slažem sa kolegom Da Bearom dodaću slijedeće.
Svi koji pričaju o tome kako oni ne bi kompromotirali "artistički dojam RMS levelima" su ljudi koji ne rade za novce nego za svoju dušu.
Ja ne radim za svoju dušu nego za novce.
Uvijek napravim najglasnije što je moguće bez nekih čujnih artifakata prilikom masteringa i predam klijentu uz osmijeh na licu znajući da je gotovo i da ću sad dobiti novce.
Još mi nitko od njih nikad nije rekao da im je preglasno, ali sam ih imao kojima je bilo pretiho.
Što se mene tiče, ako žele provući master kroz Boss gitarsku pedalu ja ću biti presretan da im to omogućim i naplatim.
Klijent je kralj.
Moje je da im omogućim da dobiju ono što žele.
Zato me plaćaju.
Hvala im na tome.

Što se tiče zatvaranja ove teme mislim da to nije pametno pošto se na ovom forumu piše 6 i pol postova dnevno što je vrlo jadno, iliti što bi Amerikanci rekli patetično, pa bi zatvaranjem tema na kojim netko ipak nešto i napiše spustili prosjek postova na 4 dnevno.
Surfer is offline  
Old 06-01-2011, 10:04 AM   #123
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
moderatori - ja mislim da je vreme doslo (kao po obicaju) da se ova temica zakljuca..??
Evo podr?avam predlog. Ionako o ovoj temici svetski mrmoti-producenti odr?avaju čitave seminare, da im se ne me?amo u posao.

I onda svi masovno na DaBearovu mega temu o novom albumu OMD-a.
Old 06-01-2011, 10:05 AM   #124
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Srećan Božić, onima koji slave, a ovima koji ne, želim srećan mrs'an krkanluk !
Toliko.
Arthur is offline  
Old 06-01-2011, 07:22 PM   #125
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
?to se tiče zatvaranja ove teme mislim da to nije pametno po?to se na ovom forumu pi?e 6 i pol postova dnevno ?to je vrlo jadno, iliti ?to bi Amerikanci rekli patetično, pa bi zatvaranjem tema na kojim netko ipak ne?to i napi?e spustili prosjek postova na 4 dnevno.
Samo da prosvetlim: na ovom forumu se pise od 50-100 postova dnevno (danas 88, do sada).

Sretne praznike zelim svima!

diviner is offline  
Closed Thread

Tags
loudnes war

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules