|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Samom zvucniku nista spektakularno ne smeta da mu nabijes cep u port... kao sto si vec rekao oni mu spremaju neki cep da bi ga "popravili".... Ali za kratko vreme mozes bar da provalis da li ti tako odgovara... inace... moze vata... ne mora carapa... carapa je samo sala... Ok... sad videh da si vec probao... sve sto si cuo je istina... i logicno... a detaljniji srednji... e objasnjenje za to imas ovde: http://forum.bozoel.com/viewtopic.php?f=5&t=1402 Inace je rec o refleksijama u samom kabinetu zvucnika koje idealno ne bi trebale da postoje nego da se apsorbuju... medjutim.... to se ne desava te izlaze napolje kroz bass reflex port i TO je najveci problem bass reflex dvosistemaca... trosistemci nemaju taj problem jer im midrange odradjuje poseban drajver BEZ porta... takodje kompresione kutije nemaju taj problem sto si upravo saznao. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#42 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#43 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Moj utisak je da ovoliko bas-a na ovako malim kutijama nije potrebno zaista. Ako se ne varam Yamaha Ns10 je kompresiona kutija, zar ne? Recimo, meni je skoro pa dovoljno onoliko bass-a koliko izlazi iz njih, ne mogu da kazem da mi je dovoljno, ali skoro pa dovoljno i nikad nisam mogao da radim niti sa sub-ovima, niti sa previse tog nekog vestackog bass-a. I sad da se vratim na temu ![]() Ja insistiram da novi zvucnik koji budemo uzeli za atelje bude sto veci, bas zato ako nam treba bass da ga cujemo realno, mada Dynaudio BM15 koliko ja kapiram je isto bass reflex kutija, jedino se nadam da sa tako velikim drajverom nema tih problema sa noise-om ili maskiranjem zvuka od strane tog signala sto izlazi iz otvora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
S tim sto smo mi za SuperMEE radili i air flow resistor od "slamchica" koji smanjuje turbulencije vazduha... i prakticno za koji decibel sprecava izlazak dodatnog "djubreta" iz porta koga niko ne zeli.... PMC na tom mestu koristi takodje flow resistor ali u obliku open-cell sundjera, preko porta... doduse oni to stavljaju i na trosistemce zbog dodatnih rezonancija u transmission line pa ih to nesto smanji. Mada taj tvoj sum koji imas iz porta nije nista od ovoga sto sam nabrojao i to je karakteristicno samo za doticne adame... verujem da je posledica neke rezonancije u kutiji od elektronike ili cega vec... ne od drajvera/kutije. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#46 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Last edited by Jan; 06-01-2011 at 01:22 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi p.s. i da... impedansa BM15P je 4ohm... te cak i BoZo A1802 moze ozbiljno da ga "nagazi" i "oznoji"... te da bude prilicno glasan, s obzirom da na 4ohm nasa pojacala imaju vecu realnu snagu od cesto ocekivane i iskustvene, ne krene kompresija kao kod vecine komercijalnih pojacavaca.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 06-01-2011 at 01:31 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pasivna BM15P je jedna od varijanti koju bih ja najvise zeleo, nekako i verujem da ce mi se to i najvise svideti, a voleo bih kombinaciju BoZo + pasivne neke kutije, jer imam otvoreno posle da dodam Ns10 ili neki drugi par manjih kutija cisto kao drugi par, sta vise verujem da sve to mogu da uklopim u tu cifru oko 2000 E, ali u svakom slucaju mi bi trebalo u martu da krenemo u akciju za opremu pa cemo tad videti koja nam se varijanta kako uklapa. Plus svakako cu videti da li jos uvek pasivni BM15 mogu da se nabave, a ako ne moracemo da nadjemo neki dobar ocuvan par, ukoliko se odlucimo za njih ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#50 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Osim što izgleda 5 puta skuplje sada, prekidač je napred. Bio mi je smor ranije da idem iza racka svaki put kada palim pojačalo ![]() Uživo izgleda još bolje, jer je u pitanju eloksirani aluminijum koji se maaalkice presijava sa laserski graviranim slovima. Što bi rekao Čola "Ništa ja tu neb' dir'o!" ![]() ![]() Last edited by analog; 09-01-2011 at 03:22 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pioneer DJM-2000 | Mika Technika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 09-09-2010 11:32 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |