|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
ZNACAJNO je jeftiniji. Pogotovo sto treba mnogo da ih promenis u mikseti. A druga stvar, modifikujes behringer miksetu, sigurno ima jos problematicnih komponenata osim operacionih pojacivaca [npr elektroliti, potovi], tako da je kupovina OPA2604 bacanje para. Veruj mi, radio sam slusne testove i opampa i elektrolita i potova. NE5532 imas da kupis u kelco.rs za OPA2604 ces morati da sacekas minimum 3 nedelje da se uveze iz inostranstva. Evo ako cu da te utesim, SSL, AMEK i verovatno 90% ozbiljnih proizvodjaca ciji se proizvodi baziraju na chipovima koriste NE5532 ili NE5534. Ne zelis valjda da ti behringer bolje svira od toga :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Moj savet je ne dirati nista... zasto bi Behringer trebao biti bolji od Speck-a ili SPL-a. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
)))
Behrr ma impresivni ispravljac od 400w, 3U))) promenio sam potove, to mu je sr.. mozda bih na 8 kanala probe radi stavio nesto brze,.. radoznalosti radi za snimanje i mikrofone. ne5532an je bipolar a tl072 je fet, mozda je opa2134 prava stvar ako je fet? hvala na coments.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
|
![]()
bro'vece drustvo))
bas mi se svidja sto neko ima volje da eksperimentise.. i podeli svoja iskustva. Bunario sam malo po netu i nasao slicne forume gde dosta kompetentno raspravljaju problematiku... sve u svemu, stav sa kojim bih se slozio ( impedanse radi)) je: http://www.gearslutz.com/board/geeks...lt-1355-a.html Ukratko: " 5532 - bipolar- BJT (niska impedansa na ulazu) tl072, opa2134 - JFET input (visoka impedansa na ulazu) ...The bipolar inputs are very touchy concerning DC offsets .. the JFETs are not as touchy and can be used without DC coupling caps in many cases. ... DO NOT replace a JFET opamp with a BJT opamp (osim pazljivo u spec slucajevima) but you CAN replace a BJT opamp with a JFET opamp in most cases. " |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
pozz !!
po savetu Bogija, prosnirao sam netom, mislim da cu naruciti 10ak OPA2134.. Inace, ranije u toku jedne prepravke, podigao sam napon u jednom Studiomaster mixeru, frekventni opseg je bio veoma cujno bolji, mislim par khz!!! Toliko je bio svetao da sam vratio na staro bez nekih vecih proba jer je poceo da cuje svoj transformator, komsijine telefonske razgovore i sl))) Prica se i o nekom opa627 BP... AD 823 AN... ima li iskustava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Evo, tema je zanimljiva..
na SMpro PR8E sam pred godinu,dvje (uh,zar je tolko pro?lo) krenuo sam modanjem, i moram reć da stvar radi super! osim novih opampa (LM4562 i NE5532) pojačao sam napajanje (kondovi, veći trafo) i kao takvo preporučujem svakom ako tra?i transparentan,brz mikeamp, a zna raditi sa lemilicom ili ima nekog ko mu to mo?e za male pare rije?iti! sretno, long live DIY!
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
jo? jedna stvar, na stra?njem dijelu se nalazi vijak na kojeg mo?e? spojiti uzemljenje, ?to sam i učinio, s time da sam stavio prekidač u slučaju smetnji..ali sve radi ko urica ![]() u vezi opampa, stavi ih na DIL podno?ja, tako da ih lako mo?e? mijenjati, kombinirati prema ?elji (po svakom kanalu ide 2 komada) samo pazi na no?ice da ti se koja ne savine prilikom stavljanja ..a u mnogome će ti pomoći ovakva spravica
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Ne znam kako ce mu to pomoci, ta "spravica" je za PLCC cipove (podnozja)
http://en.wikipedia.org/wiki/Plastic...d_chip_carrier ![]() pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 29-12-2010 at 12:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
meni slu?i da lak?e izvadim jedne a stavim druge opampe u dil podno?ja
modificiranog 8 kanalnog micprea, jer.. 2 opampa po kanalu, pa puta 8, pa isprobaj ovaj, isprobaj onaj, kombinuj jedan sa drugim.. lako se saviju no?ice.. i eto belaja ![]() ako ima malo volje i malo novaca, OFF-u mo?e poslu?iti za istu svrhu.. ![]() DIY forever!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Promena samplerate-a na MOTU Firewire 896HD | naxalit | Computer Hardware | 2 | 15-11-2007 01:05 AM |
promena lampe u RODE NTK | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 10-05-2007 06:43 PM |
Promena jacine zvuka u Sound Forgeu | Atila30 | Audio Software | 10 | 29-10-2006 11:49 PM |
Promena glasa bez deformacije | Igor | Audio Software | 11 | 01-12-2003 03:50 PM |