Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-12-2010, 01:07 AM   #1
iatros
Member

Default Novi Cakewalk DAW - Sonar X1

Dali ste vidjeli? Komentari? Mozda stane na harddisk pored Pro Tools 9...
iatros is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2010, 10:52 AM   #2
kejkz
banned

Default Re: Novi Cakewalk DAW - Sonar X1

Lep, sveden interfejs, sigurno ce biti milina raditi u ovom programu.
Old 14-12-2010, 12:48 PM   #3
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Da,da, voleo bih da probam, sad mi dodje zao sto sam napustio Sonar . Otisao sam na njihov youtube kanal cisto da pogledam sta ima. Prvi put sam obratio paznju na ovaj plugin PX64, znaci, ovo je monstrum od pluga ! Znate li da li je ovo Sonar exclusive plug il' moz' se nadje ?
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2010, 01:34 PM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Inovative_kg View Post
Da,da, voleo bih da probam, sad mi dodje zao sto sam napustio Sonar . Otisao sam na njihov youtube kanal cisto da pogledam sta ima. Prvi put sam obratio paznju na ovaj plugin PX64, znaci, ovo je monstrum od pluga ! Znate li da li je ovo Sonar exclusive plug il' moz' se nadje ?
Ja sam probao X1... U poslednje vreme sam presao na Sonar 8.53 zbog 64bita i tako dalje, radim u njemu dva projekta i mogu samo da kazem - sreca sto ima auto save! Cesto puca, mnogo cesce nego Cubendo.

Njegov workflow je malo specifican, ali ok je kad se navikne covek. E sad: U X1 su dosta toga poizbacivali sto je ranije bilo od opcija, smanjili malo konfuziju u korisnickom interfejsu i sve je to lepo, ali su izbacili npr kustom menije, pa sad ne mogu nikako da u jednom potezu sve note recimo dovedem da budu 1/16 trajanje... Sem mozda pokretanje CALa, to je malo neelegantno... Dalje, mikser je dosta preradjen - na bolje - sredjen vizualno i dodat je nekakav PRO CHANNEL. Kada se aktivira, on se otvori pored kanala - ostane sve dovoljno pregledno i nudi dva kompresora ('76 i 4K - koji ima sidechain), Eq takodje ima opcije pure, vintage, modern i tube saturator, sa izborom 2 modela saturacije...Sve je mnooogo bolje zategnuto u vizuelnom smislu, nema vise da se u pozadini pokrece sonitusFX kada se radi sa eqom na kanalu...
Novi MULTIDOCKER ume da stvori problem. Mikser i sve ostalo je moguce dokovati u njemu i po zelji ga pozivati. Medjutim bar na ovoj verziji, doker nije pamtio visinu na koju ga postavim pa stalno moram da ga podesavam. Dalje, ranije sam radio tako da na F3 pozovem ekran sa mikserom, a na F2 glavni ekran. To je sve dobro radilo. Sada jedino mogu da doker razvucem preko celog ekrana pa na F3 dobijem mikser, a za glavni ekran, kolapsiram mikser. Problem je sto prozor sa VSTom na ovako namestenom mikseru zeli odmah da se dokuje jer je sada doker u stvari po celom ekranu... Lek je da mixer bude u svom floating prozoru - najbolje na drugom ekranu. Da ne davim vise - videcete i sami.
Midi piano roll je isto pretrpeo neke izmene... Da bih bilo sta radio, moram da pristupim meniju iz glavnog ekrana, sto znaci da je piano roll sada osudjen da bude floating prozor. Pre sam i njega maksimalizovao, on bi se rasirio preko glavnog ekrana ostavljajuci prostor za meni, tako da je bilo super - ovako na maksimalizaciju on pokrije ceo ekran. Dock u dokeru opet nije resenje. Za ovaj sonar je najbolje imati dual screen konfiguraciju
Cesto dokovanje, undokovanje i sl, izazvalo je pucanje programa, ostalo jos nisam probao, ali ako ovako nastavi, bice nemoguce raditi u njemu...

Last edited by psionic; 14-12-2010 at 01:46 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2010, 01:49 PM   #5
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Aham. A to je sve na XP-u ili na 7ici ? X1 si skinuo kao demo, je l' ? Pitam jer bih voleo da probam, na Sonaru sam radio od 5-ice do 8ice i onda presao na Steinberg.
Old 14-12-2010, 02:12 PM   #6
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Aham. A to je sve na XP-u ili na 7ici ? X1 si skinuo kao demo, je l' ? Pitam jer bih voleo da probam, na Sonaru sam radio od 5-ice do 8ice i onda presao na Steinberg.
Win7 x64. Nije demo - kupio sam ga za male pare

Povlacim ono o multidokeru, evo sada pamti visinu...
Takodje ima neko *ini* setovanje, pa sam i tu malo prckao, kao radi malo bolje, sta znam...

Last edited by psionic; 14-12-2010 at 02:18 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2010, 02:19 PM   #7
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Jaoj, jos sam na XPu, kad se setim da treba da obaram sistem zbog sedmice, stra' me 'vata
Old 14-12-2010, 02:33 PM   #8
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Jaoj, jos sam na XPu, kad se setim da treba da obaram sistem zbog sedmice, stra' me 'vata
Pa radi i na XPu...
Old 14-12-2010, 02:35 PM   #9
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Znam, samo ne bih da instaliram dok se ne prelomim ovih dana da l' ostaje XP ili ide 7ica ))
Old 14-12-2010, 03:32 PM   #10
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

X1 je u vazduhu ko hoce da proba pre nabave
branoy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules