![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Hocu da kupim monitore pa koje bi vi preporucili od ova dva , Alesis M1 Active Mk2 ili Alesis M1 Active 520 ako neko zna o njima sta.To je do 300 evra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
Nađi polovne NS10m i dodaj 100e za neko pristojno pojačalce. To bi trebalo biti u tom cenovnom rangu, 300-500e. Sve ostalo, što košta manje od 700-800e za par, ti može u radu doneti više ozbiljne štete nego koristi. Prosečan HiFi uređaj sa pristonim zvučnicima će ti bolje poslužiti u translaciji mixeva nego naduvane jeftine "monitorske" kutije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
+1 za NS10
uz yamahe savrseno idu mali monitori Avatone mixcubes |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Drugar ima neke zvučnike Tannoy 605. ?ta misli?, da li je to upotrebljivo (bar za editing i demo miksanje) u nedostatku visokvalitetnih monitora?
![]() |
#5 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Hvala, ovo mi je dragocena informacija!
![]() |
#7 |
SuperModerator
|
![]()
Nema na cemu
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Imas ESI near 08 (activ). kostaju ti 350e nove (osmice). Fina monitorska kutija, imao sam prilike da ih slusam, cak sam i hteo da ih uzmem, ali malo je previse tri para monitora. Bolja u svakom slucaju od krk-a koji je oko 500e, a u tvom slucaju i od Yamahe Ns10m. Yamahe, kao solo, bez drugih monitora ti ne mogu zavrsiti posao, a i nisu 300e, cini mi se da sam ih video na oglasima, covek za polovne trazi 600e (po meni prenapumpana cena, al jbg, moze mu se, redak monitor tj. hi-fi). A sto se tice tih alesisa, behringera sve su to kante....ni za jedne od njih ne bih dao ja moju Aiwu, mini liniju koja je tu za slusanje finalnog snimka! Ako na njoj dobro zvuci, u 90% domova ce zvucati dobro! ![]() pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ne znam te nove Alesise... ali na starima treba dosta rada da nešto zvuči dobro ali ne znači da će zvučati dobro i na drugim sistemima...
Ako nemaš para, skupi što više različitih zvučnika, pa čačkaj dok ne zazvuči dobro na svima... za detalje neke slušalice... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 07-12-2010 at 10:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
testirao i probao većinu zvučnika u cenovnom rangu do 2k eura. Sa skupljima nemam mnogo iskustva. Pokušavao da nađem sebi nešto što bi mi pomoglo da smixam nešto bolje nego na mojim Iskra 3sistemcima, koje je ćale kupio one godine kad sam se ja rodio. Na njima sam smixao 3 albuma od kojih sam jedan i izmasterovao i koji je kao takav objavljen u inostranstvu. Tek sam sa Mackie 824, koji mi se u principu i ne sviđaju uopšte, dobijao mixeve na kojima sam mogao da pogodim više detalja, ali nikad i funckionalnost mixa kao sa Iskri. Imam par preporuka u under 1k rangu, ali ne i za 350e, to je sve smeće i teško da ćeš išta na njima naučiti
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
LCD monitori | Solozabal | Computer Hardware | 0 | 27-05-2009 06:23 PM |
monitori monitori monitori | balthazaar | Monitoring | 23 | 16-07-2006 08:00 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |
monitori ... | SumAnuT | Monitoring | 4 | 15-11-2004 12:10 PM |
Monitori | dr.Ru | Monitoring | 19 | 24-09-2003 11:00 PM |