Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2010, 07:00 AM   #31
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: my biggest YT hit :)

Arthure, odaj koju tajnu sa snimanja i miksanja (recimo na čemu je rađen ritam, itd.), nećemo nikom reći.
Old 01-12-2010, 08:41 AM   #32
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ehh, bogami nema mnogo tajni, dobar deo pesme je veoma jednostavno i urađen - beat je programing, samplovi su mahom iz Stylus RMX-a, sa dodatim i dosnimljenim klapovima i lupanjima po gitari i slično. Bass i gitare su snimljene najsuvljim direktom pa obrađivane heavy pluginovima, ponajviše SPL TwinTubeom (ta prljavost bassa, a bogami i ona solo farbica sa kraja je čist overen SPL). Vokali su snimani na sto načina, na par različitih mesta, ali uglavnom je to bio K2 i Avalon 737 a u drugoj kombinaciji AT4050 sa MCI, pa sam se orodio farbajući da se ne provaljuje. Master Limiter je FabFilter PRO-L, a najčešće korišćeni plugovi su upravo FabFilter PRO-Q (eq), UAD Cambridge, Sonnox EQ, Lexicon VST reverbi (mislim da ih ima više), Waves API2500 kompresija i R-Deesser (sve na vokalima). Čak mislim da sam na toj pesmi dosta koristio i Fabov PRO-C kompresor, koji mi je uradio nešto čudno na grupama vokala što mi je leglo. Inače, primetićeš da ima podosta vokala, skoro ni jednom momentu ne peva ispod 4 kanala a na nekim momentima ide i po 16kanala duplexa, terci i pratećih.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2010, 10:02 AM   #33
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Hvala na iscrpnom odgovoru. Rezultat rada je prilično impresivan, evo sad slu?am kroz intergrisane zvučnike iMac-a i opet zvuči masvino. Rispekt!
Old 01-12-2010, 11:55 AM   #34
SomiKnight
Junior Member

Ne znam sto vas toliko interesuje kako je pesma izmiksovana, ovo je prekompresovano do bola, totalno neslusljivo.
Doduse ko uopste slusa ovakve pesme.
Ovakva vrsta spota i sluzi da se ljudi pitaju koliko se ugojila ona, da li je bila na operaciji ona, da li je onaj auto stvarno od onog baje i tako te stvari.

Ja ovo doduse iz ugla "audiofila", pa moguce da sam pogresio forum na kome cu da dajem ovakve kritike ali nema veze, razbijemo monotoniju malo .
SomiKnight is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2010, 12:02 PM   #35
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa nabrijano je muški, fakat, al to mu sad dođe već žanrovski zahtev. čak mislim da ima sasvim dosta puncha sa obzirom na loudness, što je mini-poduhvat,
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2010, 12:36 PM   #36
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by SomiKnight View Post
Ne znam sto vas toliko interesuje kako je pesma izmiksovana, ovo je prekompresovano do bola, totalno neslusljivo.
Doduse ko uopste slusa ovakve pesme.
Ovakva vrsta spota i sluzi da se ljudi pitaju koliko se ugojila ona, da li je bila na operaciji ona, da li je onaj auto stvarno od onog baje i tako te stvari.

Ja ovo doduse iz ugla "audiofila", pa moguce da sam pogresio forum na kome cu da dajem ovakve kritike ali nema veze, razbijemo monotoniju malo .
Znam o cemu pricas i o kakvim spotovima. Ali ako upalis i zvucnike dok gledas, shvatices da uopste nije tako, veruj. Spot je do yaya, bas raznolika ekipa, i imam utisak da ovi se ljudi uopste ne guze posto - po to u ekran.
Totalno opusteno i kulerski...! Bez pretenzija,efekata,svetla,sminke samo koliko mora... I sam ne slusam ovakav mjuz. Ali ovo je ultra light,mild, kako inace ljudi ovo rade.

Bas imam utisak da si bio u fazonu da "neko mora da najebe" pa ko god bio... Ali ovo nije uopste za to...

No hard feelings,
pozdrav,
Boki.

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2010, 01:40 PM   #37
SomiKnight
Junior Member

O pink ekipi iz spota imam stosta da kazem samo ne da su cool . Kapiram ja da ima tu dosta vasih prijatelja i da ih naravno necete kritikovati, ja i dalje ostajem pri svom misljenju iako je pokusano da mi se post omalovazi sa tim da eto ja cisto kritikujem pa onda ajde da kritikujem bilo sta.

Osvrt na zvuk je kazem bio sa audiofilske strane, neslusljivo kao i ogroman deo moderne produkcije, ako namera nije bila da se slusa onda ok, ako se tezilo dobrom zvuku, zvuk nije dobar. Dobro, tako to neki rade jer je popularno , ali to tako u principu NE treba da se radi, a odnosi se na one koje interesuje kako je ovo snimano, da dam cisto moje misljenje da ne teze takvom zvuku, vec da uzor potraze na drugom mestu.

Ako sam mnogo pesimistican i kritican, izvinjavam se, ne radim to iz dosade i cisto reda radi, vec mi je cilj da pokrenem mozda nekog na razmisljanje da pogleda stvar i sa druge strane.
SomiKnight is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2010, 02:08 PM   #38
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
..........

Ako sam mnogo pesimistican i kritican, izvinjavam se, ne radim to iz dosade i cisto reda radi, vec mi je cilj da pokrenem mozda nekog na razmisljanje da pogleda stvar i sa druge strane.
Mozes da kritikujes do prekosutra i da se trudis da "pokreces" sta god zelis ali dok se ne uvede zakon da na CD NE SME da se nareze nista glasnije od -20dBRMS problem o kome ti pricas se nece resiti. S obzirom da je u pitanju industrija zabave i da zbog -9 ili -10 dBRMS nece niko da pogine, to se NECE desiti, te ako ti to smeta u modernoj produkciji najbolje ce biti da cekas "da prodje" i da slusas nesto drugo, sto je pravljeno po starom standardu. Koliko sam shvatio, ekipa je ovo i pravila da bude za zabavu i apsolutni zahtev je da bude i glasno... bez obzira na sve... takodje ciljnoj grupi je preterana kompresija apsolutno nebitna stvar...

Inace budi siguran da vecina pravih producenata na ovom forumu ceni dinamiku snimka vise nego sto mozes da zamislis, a kompresiju/limiting primenjuje zbog toga da bi klijent hteo da plati to sto su uradili... tako je sve pocelo... ono sto nekada vinil nije tehnicki mogao da istrpi, CD moze i u uzduz i popreko, Pandorina kutija je otvorena i nema vise zatvaranja... svaka dalja kritika i apelovanje je besmisleno.... jer, svi to znaju i nista ne mogu da urade po tom pitanju... a da sami sebe ne ostete... ako pricamo o komercijalnoj produkciji (a ovde je o tome rec) a ne o audiofilskoj.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2010, 02:09 PM   #39
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
vec mi je cilj da pokrenem mozda nekog na razmisljanje da pogleda stvar i sa druge strane.
...Pa makar i po Makijaveliju...

Razumem stav: "ne svidja mi se!". To je tvoje osnovno ljudsko pravo i potpuno je suvereno.

Sa druge strane apelujem na citaoce da ipak se osvrnu na cinjenicu da nije iznet ni jedan relevantan stav, osim kritike o kompresiji, gde opet nije napravljeno smisleno poredjenje,vec data odokativna teza da je snimak prekompresovan i prakticno neispravan ili nesto tome slicno, sto je licni dojam...ali i to je mozda ok ako se uzme u obzir da ipak iznosis svoje misljenje pa je i to ok...

U svemu je problem. I ljudi na spotu i muzika,sve.
Razumem da si i rekao da ne podnosis nekoga od njih ili nesto tome slicno pa ti se gadi...i to je ok. Imas pravo...

U krajnjem, da to radi neko ko je cesto tu,za koga se zna,pa da citalac kroz tu prizmu moze da posmatra stvari, ali neko sa 13 postova...?!?!
Necu sad da stavljam na nikakav tas nista, neko i sa manje postova od tebe moze da bude postovaniji i znacajniji od nekog sa hiljadama...

Ali ti dodjes i bas naruzis. Nit' ko zna ko si, ni sta radis, ni zasto bi te uopste zarezao 5%...a to i ti znas da je tako.
Mozda i jesi neko i nesto, svaka ti cast, ali shefe, onda ti je pristup naopak,sorry...

NARAVNO da imas pravo da kazes svoj stav, i treba, ali matori, opljuvao si totalno bez razloga,po mom misljenju, a ovo pisem ne samo zbog tebe, vec i zbog gomile drugih slucajeva.

Opet kazem, bez ljutnje, bivam krajnje dobronameran.

Pozdrav.

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2010, 02:39 PM   #40
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Slucajno nabasao na pjesmicu prije neki dan na tvu (ne sjecam se koji kanal) i odmah mi privuklo paznju...

Znaci markoni i ti si tu umjesao svoje prste , ekstra, svaka cast .

diviner is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules