Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-11-2010, 07:50 PM   #21
quake2
Banned

Default Re: digitalni audio - kvantizacija

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Taj trud mo?e biti plodotvoran, kao i vreme utro?eno na tehni?ko opismenjavanje, ali na?alost ?esto nas odvede u neko lutanje pa ne posvetimo dovoljno pa?nje primarnoj delatnosti (pri?am iz li?nog iskustva, po?to se bavim poslovima toliko razli?itim da u su?tini i ne znam ?ta mi je primarna delatnost).
Eto vidis...a kada ti onomad rekosmo da batalis snimanje,mixanje,produciranje i posvetis se sviranju i komponovanju ako ti je to primarno,ti nam nisi poverovao....ccccc.....
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2010, 07:59 PM   #22
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Eto vidis...a kada ti onomad rekosmo da batalis snimanje,mixanje,produciranje i posvetis se sviranju i komponovanju ako ti je to primarno,ti nam nisi poverovao....ccccc.....
Bili ste u pravu, teoretski, ali u praksi ja nemam u kolektivu tonca ni producenta i ne ostaje mi drugo nego da to sam (poku?am da) uradim.
Old 19-11-2010, 10:19 PM   #23
quake2
Banned

Ma ok,svi uglavnom tako pocinju...vecina na slican nacin i zavrsava experiment,nego da ne offtopicim.Pozzzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2010, 12:31 PM   #24
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post

Na sličan način je razmišljao i slavni Zenon iz Eleje. Naime, ako neko telo prelazi put iz tačke A u tačku B ono pre toga mora da pređe polovinu tog puta, a pre toga polovinu polovine (četvrtinu), a pre toga osminu, pre toga šesnaestinu... i tako do u beskonačnost. Znači kretanje od tačke A do tačke B podrazmeva prelazak beskonačnog puta. Zenonu je tu nešto "smrdelo" i jedino što mu je preostalo je zaključak da kretanje u stvari i ne postoji.

Tako i ova tvoja teorija - navodi me na pomisao da digitalna muzika možda stvarno ne postoji...
Haha, odlicno, nisam znao za tog Zenona! Moj covek. Ja tvrdim da je sve u stvari nista, nepostojanje, koje je toliko nistavno da je stvorilo paradoks postojanja i da je postojanje zapravo nepostojece ! Tako i on nesto tvrdi... Samo, on izgleda nije znao za integraljenje Ili je prvi postavio integral puta po vremenu Haha, slatko se ismejah
Old 22-11-2010, 06:11 AM   #25
nunuk_t2L
Member

nunuk_t2L's Avatar

hvala svima na odgovorima!

awacs je rekao da je "zero crossing" u 8bit domeni na 01111111, sto bi znacilo da je raspon kvantizacije (recimo da je Q) -1/2 Q i +1/2 Q, ili sam ja opet nesto krivo shvatio?
nunuk_t2L is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2010, 06:20 AM   #26
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by nunuk_t2L View Post
hvala svima na odgovorima!

awacs je rekao da je "zero crossing" u 8bit domeni na 01111111, sto bi znacilo da je raspon kvantizacije (recimo da je Q) -1/2 Q i +1/2 Q, ili sam ja opet nesto krivo shvatio?
tako nekako...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules