Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Analogija

Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 15-11-2010, 03:50 PM   #4
quake2
Banned

Default Re: Konzole (mixeri)

Kod mene je D&R serija 1000, 20 kanalni mixer.Tako je...kupovalo se na po 10 kanala pa biras hoces 20,30,40....Mixeta je holandska i u to vreme su ih sve spajali i pravili rucno a mogao si da trazis sve sta ti treba i zaobidjes sve sta ti ne treba,na primer neces fantom itd.....Unutra sam zatekao odlicne ROE kondenzatore,operacione pojacivace koji su bili ok u to vreme ali sam ih zamenio modernijim i besumnijim,WIMA blokove,one potove na slovo "R" koji su takodje jako kvalitetni ali uvek zaboravim kako se zove ta firma,sheme preampa i master sekcije su standardica za to vreme a svemirski brod za ovo.Ovaj komad sto je kod mene je narucen u najosnovnijoj mogucoj postavci pa sam ga poprilicno upgrejdovao.Zao mi je sto nemam meter bridge za njega da malo sijucka musterijama ali,boze moj....Koristim ga za sabiranje u projektima koji se mogu normalno naplatiti za te stvari je odlican jer je na prvom mestu kontrola putanje signala skoro apsolutna....Master sekcija mu takodje radi sasvim,sasvim pristojno,bolje od gomile novih kontrolera tipa presonus,spl,mackie...ali je ne koristim jer imam nesto drugo.Preampi su vrlo dobri za kick,tomove,dobos,boxove gitarskih pojacala, i sl. pa ih redovno koristim u te svrhe.Na moju srecu u Srbiju je stigao sa malom greskicom na master sekciji pa su ga vrlo malo arcili oni koji su ga kupili misleci da i nije bas nesto a najveci deo vremena je proveo "pokvaren" u jednoj spavacoj sobi a u pitanju je bila sitnica koju je moj dragi prijatelj i majstor odmah primetio i resio.EQ je onako,solidan ali nista spektakularno,nekome drugom bi se sigurno vise svideo nego meni koji volim eq-e tipa Studer na mixeti.Sve u svemu ovaj mixer je odlicna dopuna mog vec postojeceg setup-a ali ne bih voleo da sam prinudjen sa njim raditi komplikovane projekte na tradicionalan nacin,nije to bas za to.Ovo je ipak samo uproscena varijanta D&R 4000 serije mixeta koja na srecu nije sakacena na zvuku vec na dodatnoj opremi i broju kanala i buseva,tako se to nekada radilo,a sada lepo ona masinica lepo opici odozgo po plastici i eto ga gotov mixer.

Last edited by quake2; 15-11-2010 at 03:52 PM.
quake2 is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules