|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
RME ff800 mi na desktop racunaru radi savrseno na XP-sp2.Istu tu verziju XPa imam instaliranu na laptopu Dell Vostro 1015 ali se javlja problem.Laptop vidi ff800 u svim programima i Sounds and Audio Device ali zvuka nema.U Device Manage mi prijavljuje da nema
USB\VID_413C&PID_8140\5&375C41&0&1 drajvera! Probao sam sa originalnim diskom od Della ali nije mogao da nadje drajver.Instalirao sam poslednju verziju RME drajvera koji savrseno rade na desktopu i opet nista.Pre nego sto sam ukljucio ff800 imao sam emu 0404 usb kartu i nisam imao nikakav problem sa njom.Da li je problem sto ff800 vezem preko FireWire a Emu je USB?Trazio sam gore pomenuti drajver po netu i ima ga ali iskjucivo se placa.Nije problem ali nemam nikakvu karticu kojom bi platio i neznam sta cu. Ako neko moze da pomogne bicu veoma zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ivan Lekic
|
![]()
Najverovatnije je problem u fw chipu koji se nalazi u dell-u .. 99%
Rme za ff800 preporucuje via vt6305 chip cini mi se ili najbolje i najsigurnije texas instruments chip Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Na desktopu imam TI chip set i verovatno zbog toga nemam problema.Da li postoji lek za moj problem sa Laptopom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Lekic
|
![]()
Nazalost ne.. Ako je fw chip problem a mislim da jeste resenje problema je jedino zamena laptopa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
Cek cek...
Ako se FF vidi u sistemu (device manager i Sounds) onda bi trebalo da imas makar neki zvuk (jer iako se ne slaze sa integrisanim FW kontrolerom u notebooku, trebao bi da da neki zvuk). A tek ovo sa nepoznatim USB device-om me buni. Kakve veze ima FF sa USBom ? Ovo ne bi trebalo da ima veze sa njim, vec sa nekim drugim problemom unutar device managera (drivera). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Imao sam na pocetku probleme sa TC Konnekt 24D na Dell XPS m1530 koji posjeduje Ricoh Chipset. Dolazilo je do pucketanja i prekidanja zvuka. Posto sam citao da je to navodno poznat problem kompatibilnosti izmedju TC Konnekt-a i skoro pa svih Firewire Chipset osim TI kupio sam Express Card-to-Firewire Adapter s TI Chipset-om. Medjutim problem s tim nije bio rjesen. Na kraju sam primjetio da je ukupna latenca system u idle-u previse visoka (ca. 20-30 %). Slijedilo je trazenje uzroka kroz Device Manager s tim sto sam (de)/aktivirao komponente i monitorovao latencu sa programom DPC Latency. Nadam se da ce ti moje iskustvo nekako pomoci. Poenta je da mozda nije do Chipseta...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Probao sam sve ali samo na jedan nacin sam dobio zvuk! Prvo sam upalio desktop i ff800 i pokrenuo sistem.Onda sam izvukao firewire kabal iz kartice i povezao je upaljenu sa laptopom i instalirao zadnji drajver sa RME sajta--RME Fireface 800 Versioon: 2.9.992.[18.1.2010] i abdejtovao ga sa --Flash Update Tool 2.77 for Windows Windows XP/Vista/7 32/64 Bit.Zvuk se nije javljao a karticu je sistem prepoznao.Kada sam restartovao racunar javio se onaj prepoznatljivi zvuk XP-a,i kad je sistem trebalo da se podigne pojavio se famozni "PLAVI" ekran i laptop se sam restartovao i uvek tako sve dok nisam izvukao kabal od ff800 iz lap topa.Posle je sve bilo normalno ali sa ff800 nece ama bas nikako!Razmisljam da li da kupim Express Card-to-Firewire Adapter s TI Chipset-om ili da batalim i da zamenim laptop koji mi je star pet meseci i ima jos 27 meseci garanciju.Nisam pametan sta da radim.Dajte neki savet. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Prije zamjene laptopa bih u svakom slucaju izvrsio vec poznatu optimizaciju system za DAW. Kao sto je rekao diviner, ipak bi trebao da cujes nesto makar i sa prekidanjem. Obicno krivac u toj prici bude Wifi Adapter (u mom slucaju naprimer). Provjeri opterecenje ukupnog sistemu u Task Manager-u kad ti neradi ni jedan program. Ako je tu vec oko 20-30%, vjerovatno ti citav sistem nije bas najbolje podesen. Ako i tu nebude uspjeha, ipak nebih kupovao drugi laptop vec bih pokusao instalirati ponovo ili drugi Windows...
P.s. Energy Plan nek ti uvjek bude na Performance, obicno i to smanji malo latencu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ivan Lekic
|
![]()
i bez optimizacije treba sve da radi .. !
Inace.. radio sam jednom snimanje na terenu, ff800 + hp lap top sa ricoh chipom i savrseno je radio i snimao nekoliko sati 16 kanala odjednom .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Instalirao sam Windovs 7!
Ista situacija.DPC Latency mi pokazuje istu gresku kao i pod XP,a nije povezana ff800!Da li je mozda problem u nekom drajveru ili mozda nekoj komponenti?Inace na masini je : Mobile Intel(R) 45 Express Chipset Family (Microsoft Corporation - WDDM 1.1) ako to moze nekako da pomogne! Instalirao sam ff800 i ponovo ista situacija.Kartu sistem vidi ali zvuka ni od korova.Da li mozda ima veze kabal sa kojim sam povezao zvucnu i laptop kupio sam u prodavnici PC opreme. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Bufet Dell Rumski | LACKY | Pricaonica | 522 | 12-09-2019 11:51 PM |
FF800 i 5.1 | OFF | Audio Software | 4 | 01-05-2009 10:57 PM |
RME FF800 | Digital Cave | Recenzije | 3 | 17-12-2004 08:21 PM |