|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Veceras sam probao Yamahu PM5D-RH i to je to...Nema bolje nema lepse...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Obozavam digitalne miksere zbog preglednosti i mogucnosti memorisanja vise scena. Uglavnom radim sa Yamahama ali mi nisu strani ni ostali proizvodjaci.
Po meni, najveca mana je osetljivost na nestabilni napon mreze i relativno dug restart. Za bitnije koncerte obavezno predvideti nezavisno napajanje.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
U ovoj godini niko ni?ta ne pi?e o digitalnim mixerima, izgleda svi se vratili na analogiju...
![]() Elem, kao bend imamo Yamahu 03D, za na?e potrebe odlična sprava ali đavo ne da mira. Kolega mi je preporučio http://www.viscount.it/eng/products....D0000393C807AC pa me zanima da li neko od Vas je imao priliku da vidi o čemu se to radi, jer ja iskreno nisam ni čuo do skoro za ovaj produkt, a koristio bih ga za neke manje svirke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Kakvo loodilo!!!
Nema safta bez soundcrafta! ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 24-05-2011 at 11:46 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Hajde da se ozivimo ovu temu...
Lakoca rada i vernost zvuka jesu dva, najbitnija, parametra koji definisu digitalne miksere i stepen 'blizine' analognim mikserima. Oko toga smo se svi slozili. ![]() Od prvih digitalaca, koji su parametre za dati kanal drzali na jednom mestu ( ili ti ' idiot strip' ) do sve modernijeg izgleda, u pokusaju da se oponasa osecaj analognog miksera. Neki samo svetle, neki rade nesto, dok neki zavijaju sarme. I svi znamo te sprave. SD8, D1 (Digico), Pm5D, LS9, 01-02V (Yamaha), VI-6, Si-3( Soundcraft ), Pro6 (Midas), V400 (Roland), StudioLive (Presonus). Svaki ima svoju cenu i za nju daje ono sto nam treba. ![]() E to je pitanje! "Sta ti treba?"
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Po meni ovo je sjajno ! Odlicna stvar sto je bezicno, lepo uzmes Ipad u toku svirke, poneses ga sa sobom, odes na sred sale cujes bend i podesis kako treba da zvuci u sali ! Kompaktno, malo efikasno, a mozes i da snimas odmah na Ipad-u 16-kanala i radi se odve veoma ozbiljne firme ! Da ne pricam mnogo sve ce vam biti jasno na klipu dole !!!
http://www.youtube.com/watch?v=3al9z...eature=related |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
ja moguda posvedočim da SI3 samo svetli, dok VI6 savija sarme. Pro6 mi je moćan, mada daleko od laganog za druženje na keca, Presonus savija sarme samo sa iPadom, inače ne radi
![]() a ovo što je na gornjoj slici, počinje da mi izvlači osmeh ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|