Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2010, 03:37 PM   #1
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Spasite moju ves masinu:)

Ljudi,ubi me ves masina marke "obodin" !Kada god radi,zvuk mi pucketa dok sviram preko Line6 toneporta koji je uboden u USB!Imam neki Powercomov UPS ali on ne pomaze,drugi problem je sto u prostoriji u kojoj radim imam samo 1 stekerDa li bi mi problem resio neki naponski stabilizator ili ce ves masina leteti iz kuce?A da,ves masina nije u mojoj sobi vec u kupatilu

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"

Last edited by LAMPASH; 02-11-2010 at 05:28 PM.
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 06:59 PM   #2
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Re: Spasite moju ves masinu:)

Evo,sada je masina zavrsila i sve je sada ok

Old 02-11-2010, 11:47 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

proveri na obodin sajtu jel ima neki noviji firmware ili drivere za win7 64bit...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 02:21 AM   #4
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Talking Re: Spasite moju ves masinu:)

To, to...Obodin win7_64update, heheee, dobri ste , ja imam frizider istog proizvodjaca (da da, jos radi), sam pogled na njegov dizajn mi mami osmeh .

Probaj sa produznim koji moze da pegla male oscilacije napona...nesto kao APC- ov Surge Arrest E 10 (imam doticni), meni vrsi posao, posto je stara zgrada i instalacije su obecavajuce...,a mozda je i do masine te...koja mozda baguje napon (mozda novija masina za ves ne bi pravila problem), to vec treba neko strucniji da vidi...

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.

Last edited by Filip_; 03-11-2010 at 02:38 AM.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 02:46 AM   #5
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
proveri na obodin sajtu jel ima neki noviji firmware ili drivere za win7 64bit...
Ma reinstaliracu joj OS i u biosu podesiti sve parametre na defaultIma da pere ko nova

Old 03-11-2010, 01:51 PM   #6
OgnjanMilosevic
Junior Member

Problem u tome je sto svi ti motori na starim uredjajima imaju "kick-back" efekat, odnosno vracaju u naponsku mrezu smetnje, peak-ove itd...
Definitivno resenje bio bi ON-LINE UPS (ne ovi plastikaneri tipa Mustek, Trustek i slicno), nego na primer APC, ali ne LINE-INTERACTIV ili BACK-UPS, nego ON-LINE - sto znaci da se konstantno napaja preko akumulatora, koji pegla napon i dopunjava se.... jedino sto je takvo resenje prilicno skupo.... Svrati do ovih http://www.enelps.com/ ljudi, oni se ozbiljno bave tim stvarima i imaju polovnih, fabricki remontovanih ON-LINE UPS-ova raznih snaga i tipova, pa mozda nadjes nesto povoljno... i sigurno znaju puno vise o problemu od mene, pa ce verovatno i moci da ti pomognu, mozda i nekim manje skupim resenjem!

Pozdrav,
Ogi
OgnjanMilosevic is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 01:59 PM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by LAMPASH View Post
Ljudi,ubi me ves masina marke "obodin" !Kada god radi,zvuk mi pucketa dok sviram preko Line6 toneporta koji je uboden u USB!Imam neki Powercomov UPS ali on ne pomaze,drugi problem je sto u prostoriji u kojoj radim imam samo 1 stekerDa li bi mi problem resio neki naponski stabilizator ili ce ves masina leteti iz kuce?A da,ves masina nije u mojoj sobi vec u kupatilu
ja mislim da posto ti pucketa - ocigledno je clock problem !

Vidi kako su ti povezani klokovi (ko je master) i te fore....a mozda ako zabodes instrument direktno u masinu? Mozda bi to resilo problem...?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 03:51 PM   #8
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by OgnjanMilosevic View Post
Problem u tome je sto svi ti motori na starim uredjajima imaju "kick-back" efekat, odnosno vracaju u naponsku mrezu smetnje, peak-ove itd...
Definitivno resenje bio bi ON-LINE UPS (ne ovi plastikaneri tipa Mustek, Trustek i slicno), nego na primer APC, ali ne LINE-INTERACTIV ili BACK-UPS, nego ON-LINE - sto znaci da se konstantno napaja preko akumulatora, koji pegla napon i dopunjava se.... jedino sto je takvo resenje prilicno skupo.... Svrati do ovih http://www.enelps.com/ ljudi, oni se ozbiljno bave tim stvarima i imaju polovnih, fabricki remontovanih ON-LINE UPS-ova raznih snaga i tipova, pa mozda nadjes nesto povoljno... i sigurno znaju puno vise o problemu od mene, pa ce verovatno i moci da ti pomognu, mozda i nekim manje skupim resenjem!

Pozdrav,
Ogi
Da,znam za enelps, spominjao sam ih ovde ranije.Problem kod on-line UPSeva je kratkotrajnost baterije jer se neprekidno puni i prazni,zato sam i kupio Line-interactivni UPS koji da kucnem u drvo traje evo vec 4-5 godina,a baterija i dalje traje.Mislim da je trajno resenje u nekom naponskom stabilizatoru,imam jedan "Iskrin" TV stabilizator iz '70ih i mero sam mu napon na izlazu,uvek oko 215-220V.Problem je samo sto nema snage da potera komp.Al' nema veze,videcu da uzmem neki kvalitetan sa dovoljno wati.Mozda mi posao zavrsi i neki APCov surge arrest sto rece Filip.

Old 03-11-2010, 05:17 PM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Heh, ves masina bug Imao sam i ja priliku da se patim sa istim ovim problemom...

Iz nekih ves masina (pogotovo tih starijih modela) izvadjen je jedan RC filter koji stoji na samom ulazu u ves masinu na kablu za napajanje... Ves masina se preko toga filtrira, odnosno filtriraju se ti pikovi koje salje motor i sl... E sad, neki majstor prvo sto uradi kad ves masina crkne, on lepo skine tu spravicu (izgleda ko velika AA baterija) i premosti zice direktno, jer je doticni filter sklon crkavanju.

100% sam siguran da je to kod tebe slucaj. Nadji nekog pametnog majstora za ves masinu i nek ti stavi odgovarajuci filter za napon.

Ili kupi noviju ves masinu - pere bolje, a i ne smeta mrezi
Old 03-11-2010, 05:47 PM   #10
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

I meni se desavalo u proslom prostoru da pucne u 1 par monitora kad iskljucim klimu. Samo 1, kod drugog para nista! Zaobilazio sam to lako... Jrdnostavno smanjim taj par kad iskljucim. Tako mozes i ti... Ne peri robu kad radis. Ili vintage obodin daje toplinu zvuku?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules