Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-11-2010, 02:41 PM   #3
akordeonista
Senior Member

Default Re: Roland Fantom X - razlike?

Sve je to lepo ali mene interesuje nesto sto moze da cita semplove! I interesuju me konkretne razlike izmedju Fantoma.
Spomenuo si Korg Triton i njegovu LE varijantu, za njih znam da postoji konkretna razlika u zvuku (naravno, u korist Tritona). Kazu da je razlika u izradi velika, ovde se misli pre svega na komponente koje se ugradjuju unutar same klavijature, sto se odrazava na izlazni zvuk. Takodje i pod prstima je razlika i vise nego ocigledna (kuciste, dirke, tasteri i sl.). Postoji li takva razlika u kvalitetu izmedju Fantoma X i Xa. Kakva je klavijatura na Xa u odnosu na X6 ili X7?
I postoji li konkretna razlika u zvuku kad se ukljuci ista boja na obe sprave (na pr. zvuk nekog Grand Piana ili El. Piana)?
Moze li neko ko je imao ili i dalje ima Fantoma da odgovori (Slowstar i ostali rolandinjosi)?

P.S.: Wladymeer, u svakom slucaju hvala na odgovoru!
akordeonista is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules