|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pretpostavljam da je taj program napravljen kori?ćenjem grafčkog algoritma - talas je prekinut na nekom mestu i program ga nastavlja pod istim uglom i zavr?ava parabolom. Na gornjem crte?u je klipovani zvuk, na srednjem je zelenom bojom obele?eno ono ?to (pretpostavljam) declipper uradi, a na donjem originalni pikovi. Kao ?to se vidi, ispostavlja se da je to dosta blizu, razlika bi bila te?ko čujna. Naravno, gde god klipovanje uhvati dno talasa ovakva popravka je nemoguća.
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
kapiram da ce chika koji je smislio melodyne dna da za koju godinu, ako ne i sledece, smisli neshto za ovo
ja ako je distorziralo, a ne moze da se vrati, ja ga ostavim tako.. ili ga distorziram jsoh vishe shto je josh bolje reshenje, ako ima smisla.. ![]() tj ako je neki bek vokal zaklipovao, bacim ga kroz fillter, pa na 8bita ili josh manje, josh digitalne distorzije dodam nekim plugom i stavim ispod svega i napravim foru od toga :/ ako je lead, onda jebi ga. kreni iz pochetka. i napljuj onog koji je snimao, jer ne bi trebalo da mu tako neshto promakne to isto vazi za svaki instrument poz edit: sad tek vidim da postoje ok plugovi za to (bar po teoriji shto je gore okacheno) i da je dechko problem reshio. ne znam shto sam vam ovo isprichao, ali ne moze da shkodi.. a shto ne shkodi moze i da koristi.. ![]() ![]() Last edited by HeatMan; 20-10-2010 at 03:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Evo i u praksi kako to izgleda. Od gornjeg uništenog snimka koji je debelo išao u crveno dobije se donji, očigledno normalan.
Edit: dodata i zumirana slika, pre/posle obrade. Još jedan edit: mislim da je programer ovo sa parabolom skontao kad je čuo Ramba kako peva o zakonima balistike: Pod kojim uglom letiš u nebesa, pod tim te čeka hladna Trebjesa.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 20-10-2010 at 11:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
YouTube zvuk | Domestos | Audio Produkcija - Tehnike | 3 | 11-06-2010 02:24 AM |
Zvuk na terasi... | pincium | Computer Hardware | 1 | 18-05-2008 03:58 PM |
Moze li | alfom | Computer Hardware | 5 | 20-01-2007 06:01 AM |
Zvuk & Film | Color | Predlozi i sugestije | 7 | 05-05-2005 11:45 PM |
Zvuk... | kVu | Promocija radova | 6 | 11-03-2004 08:18 PM |