|
|||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Znam ovo, slusao sam pre dve i po godine, i jace, nisam cuo samo 22, sad ne cujem 22, i 21...
Koliko znam, ovo je onaj test za starost, sto je stariji, covek, odnosno uho prestaje da registruje vise frekvencije, ja sam ranije cuo gotovo sve jer sam imao 15 godina, a brat koji je tada imao 12 je cuo sve jasno... Ja bi reko da je ovo isto to sto sam video tada, vidim da vi svi stariji ne cujete preko 17, u vrh glave 18 (bez uvrede). |
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
Ja sam stara i čujem sve navedene primjere, samo malo čudno zvuče (?u?te, a ne pi?te) ovi iznad 18khz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Pa to je valjda u redu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Do 19 kHz sam čuo jasno, a preko te?ko prepoznajem.
27 godina imam. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
VIP Member
|
Par napomena:
1. Ovakvi testovi se inače rade putem kalibrisanog audiometra, a ne "nekih-već-koje-imam" slu?ki, a NIKAKO putem "nekih-već-koje-imam" zvučnika. 2. Koliko je va?no da li čujete neku frekvenciju isto toliko je va?no koliko jako je čujete u odnosu na centralne frekvencije ljudskog sluha (otprilike od 1-4kHz). @Dejankuki: to ?to ima? "rupu" u visokom spektru mo?e da znači da umesto 18/19/20kHz zapravo čuje? donje alikvote (undertones, subharmonics) koji obično nastaju kao posledica lo?eg tweetera na zvučniku ili jeftinih slu?alica. @Anita: koliko znam pati? od tinnitusa (kao i ja, otprilike otkad znam za sebe). Moguće je da veoma visoke frekvencije interferiraju sa tvojim tinnitusom, pa ih vi?e ne čuje? kao tonove, nego kao ?umove. A oni duboki zvuci koje pominje? mogu da imaju veze i sa prehladom, sinusima, cerumenom... Bottom line: ovakvi testovi su Q od ofce. Par meseci me deli od 50-og rođendana, i svestan sam toga da mi je gornja granica sluha negde oko 12-13kHz. To ?to mogu onako ofrlje, ručno, da nateram pojačalo i zvučnike da mi isporuče 16kHz u u?i je čista prevara. Mislim, OK, čujem 16kHz - ali neuporedivo ti?e nego pre dvadesetak godina. A preko toga - ćorak ![]() Pozdrav, Vasa
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Uff, 14 i ENDE, katastrofa.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
15 jedva!!!
Posle 27 godina u kafani dobro da i toliko cujem!!!!!!!!!!? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Pro Member
|
32.godine, zadnja granica 17KHz.
|
|
|
#9 | |
|
Pro Member
|
preko 20 kiloherza ne cujem nista
![]() al ovo ispod toga ubija, najezio sam se ocu da svrsim u gace ![]() edit: Quote:
edit numr2: mene ove frekvenicije od 15 - 20 ubijaju, zelim da ih ne cujem majke mi znaci 16 kHZ cut everyone, everywhere!
"Ako bismo ukrstili macku i coveka, to bi popravilo coveka, ali bi pokvarilo macku". (Mark Tven) honda - the power of dreams!!!! Last edited by InsaneEyes; 13-10-2010 at 07:07 AM. |
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|