|
Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
cao svima, mene interesuje sa stanovista pocetnika u samom procesu miksa i masteringa, koje se najcesce stvari koriste... dakle, koji su to plaginovi koji idu na sner, klep, het, kik, vokal... ako je waves proizvod, koji od njih... meni iskljucivo treba da bih mogao eto solo da uzivam u sopstvenoj kreaciji kad je polusmiksam, bez frekvencija i decibela i tako te matematike, to mi je mnogo nauke, vec miks na uho.
![]() hvala, pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
U jebem ti sunce...!
(uopsteni narodni izraz za ekstra-ordinarne situacije,neupucen sagovorniku...!) Saslusaj me pazljivo, sa najboljom namerom ovo govorim: Sine, to da bi ti ,eto, uzivao u zvuku, neko provede citav zivot za miksetom, u studiju,uceci,slusajuci,kupujuci opremu... Pogresno su te savetovali. Pre nego sto se obaspe na tebe salva pljuvanja, odvoj jedno minimum 5 (ili vise) godina zivota, sedi citaj rumski,idi po radnjama uzimaj kataloge,prati slusaj muziku, igraj se demo-a i UCI! Miks i master su tek na kraju, a nikako na pocetku...!!! Da nije smesno, bilo bi sramota, ali na zalost, klinci danas kontaju, "veceras na rumski - sutra na cd-u"... ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 08-10-2010 at 08:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, ?ivojin
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
au jbt, kao da sam pitao ne znam sta i na koji nacin... nema veze, pokusah ovde, saznacu na drugom mestu, hvala.
pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ali evo uopsteno...plugovi : Sner - EQ, Compressor, Transient designer, reverb, sigurno idu... Klep - EQ, Compressor, Transient designer, reverb Het (?) - EQ, Compressor, Transient designer, reverb ? Kik - EQ, Compressor, Transient designer, reverb (mozda?) Vokal - EQ, Compressor, Transient designer, reverb, delay, de-esser, filter, harmonizer, exciter, doubler, i mozda jos po nesto... ovo je recept ako hoces da ti miks kida / ubija i udara ! e sad - redosled je bitan, koji plug prvi, drugi itd,... ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
hvala puno! znam da nije je lako...
otprilike ucim o tim stvarima neko odredjeno vreme, pa sam iskoristio situaciju da uporedim ono kako sam poceo da ucim sa tim kako profesionalci rade... redovno i citam tekstove, tutorijale, oprema u studiju ne manjka, ali jednostavno nemam nekog ko bi mi dao smernice... hvala jos jednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Pa i jesi. Mislim, nema ljutnje, ali kao da si usetao u banku i rekao:
"Znate, ja bi' da imam para, ali ne bih da se zezam sa procentima, trzistem ,mikro i makro ekonomijom, marketing miksom, i tako to, vec samo da imam da kupim sta se mini svidja..." Sta mislis, kako bi te pogledali...?! ![]() A ni ja ti nista lose nisam rekao, stvarno sam te "od srca" posavetovao...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 11-10-2010 at 01:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() 2. ekipa ti je manje vise rekla. Najvaznija stvar je "koristi usi" !!! i to je to. Alate ces vremenom nauciti da koristis, a ako su u startu semplovi i instrumenti dobri, pesma ce sama da se miksa jako lako. ...vidim da radis beatove, i u prilog toj prici ide ona cuvena prica oko Yamaha Motif Rack-a.... tj bukvalno ako nakucas MIDI trake i pustis sa njega to, vec u startu zvuci kao ploca ![]() Ovo sto ti je DaBear napisao - to je to. Medjutim, evo uradi i posalji nam da cujemo. Male su sanse da ces iz prve da razvalish (mislim, daj boze). DA me ne shvatis pogresno, nije zla namera. Samo se sve svodi na krajnji produkt. Kao sto 100 zena kuva iz istog kuvara i dobijes 100 razlicitih ukusa, tako je i ovde - ne cujemo svi isto, ali uvo se moze trenirati, samo je potrebna volja i vreme pozZ ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() hvala ti puno, bas cu da se bacim na posao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pocetak snimanja | sasaristic | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 2 | 07-09-2009 08:21 PM |
Miks u kontrafazi? | newbieOP | Audio Produkcija - Tehnike | 14 | 19-12-2008 02:08 AM |
Pocetak Operacije gistrijumf! | Eeva_r&b | Pricaonica | 195 | 14-11-2008 12:40 AM |
Setup - za pocetak | OFF | Zoran Vračević - Vrač | 12 | 22-08-2006 04:43 PM |
Pocetak-kraj snimanja u SX | Lenjin | Audio Software | 2 | 13-02-2005 02:26 PM |