Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2010, 08:19 PM   #71
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: ?kolovanje za ton

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
a ako ti jedno 10ak ljudi kaze "e, kul su ti ideje i super ti je ovo ali nemam potrebu za asistenom" kako to onda spada u licni afinitet?
To spada u "socijalne sposobnosti" Ako se nekome nudiš da budeš "mali od palube" - ne iznosiš mu "ideje". Vlasnici studija (koji su danas mahom u isto vreme i snimatelji/miksadžije i studio manageri) ne traže "ideje" - traže "male od palube", "dobrovoljne robove", zovi to kako hoćeš. I SVAKO želi nekoga ko će za DŽ da mu mota kablove, kuva kafu i mrda mikrofone levo-desno i gore-dole.

Nemoj da se lažemo i ložimo - to je jedina stvar koja se nije promenila od kad postoje studiji za snimanje. Ako si pokušao da budeš "mali od palube", a nisi uspeo... to znači da posao u studiju nije za tebe, ili ti nisi za njega

Quote:
Sad si me potsetio sta mi jednio ostaje da radim i nesto zaradim sa svojom diplomom diplomiranog celiste...

Last edited by awacs; 08-10-2010 at 08:22 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2010, 08:26 PM   #72
gorjan
Senior Member

ne znam kako da ti to kazem, ali zene vise ne vole muzicare...
one sad vole tipove u dzipovima, japije, biznismene, menagere koji imaju po 10000eur mesecno platu itd(a ima ih koliko volis)
muzicari su kesa, sviraju tezge, dosadni su, kad ih pogledas vise lice na gomilu strebera nego na prave muskarcine...
pogledaj samo slike po casopisima iz npr futuremusic, pogledaj te likove sa cvikerima, razjebani od nespavanja nad svojim vst programima i spravicama
a pogledaj slike iz 70,80,90tih, Axl Rose sa viskijem i cigarom unisten od sexa sa grupi ribama
ajd, ako ovo cita neko od nasih uspesnih muzicara, nek napise kad je zadnji put imao orgije sa grupi ribama...
i ti bi jos da se doskolujes...
aman covece...
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2010, 08:33 PM   #73
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Nista, odo u menaDZere...
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2010, 08:44 PM   #74
gorjan
Senior Member

Quote:
Nista, odo u menaDZere...
samo nemoj ko boga te molim da upisujes fakultet za menadzment...

salu na stranu, izbor je tvoj, samo dobro izvazi na sta trosis novac, a narocito VREME...
pozdrav
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2010, 09:09 PM   #75
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: SAE Belgrade

Quote:
Nekada mi neki odgovori zaista nisu jasni ... Koja je bila poenta ovoga? Da me oznacis kao "vecitog studenta"? Upravo sam rekao kakvo je stanje stvari, bar u mom slucaju. Sta sad? Niko ne sme da se zajebe u nekim procenama i ako vec nije pokupio sve fazone nek ide da prodaje pljeskavice? Zaista ne razumem cemu takve price.
posto je bio mali razmak od mog i tvog odgovora - nisam prozitao, izvinjenje.
To sto hoces da budes Bob Rock - svaka cast! ali (po meni) malo je prekasno za to..ukoliko nemas 16 godina, kasnis!!
Kad sam dosao u London i obijao pragove studija za "brodskog malog", primetio sam da sam vec tad sa 24/5 godina mator za studijski posao1?
Svi glavni inzinjeri su bili 4-5 godina mladji od mene!!!
kad sam bio u PWL studijima, klinci koji su radili tamo su bili 16, 17, 18.godina!! I kad ne rade ko snimatelji, onda uzmu i vade SSL module i fadere i ciste ih, produvavaju, itd... EEJJJJJ 17 godina!!

A i kod poznatih uspesnih muzicara - svi su oni rodjeni talentovani. Evi Ejmi Vajnhaus, jedva ima 25 godina - a kida !!!
Svi oni naprave nesto JAKO MLADI....

iz svih tih razloga mislim da je MOZDA malo kasno za neke duge i skupe skole..pogotovo kod nas!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2010, 09:24 PM   #76
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ejmi Vajnhaus ... kida !!!
Ona je otprilike jedina danas koja stvarno kida!
Old 08-10-2010, 09:41 PM   #77
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ja sa tim da je kasno necu da se pomirim. Taksi cu lako da vozim i sa 30, 40 (nadam se da nece doci do toga...)
Old 08-10-2010, 10:30 PM   #78
kejkz
banned

Default Re: Skola

Quote:
Ok, stize jedna od skola za audio... kilavo i misticno ali stize, kao. Drugari, jasno je da je iskustvo nesto sto je nezamenljivo u svakoj sferi posla i da prava skola tek dolazi kad (i ako ) udjete u posao ali bih voleo da cujem vase misljenje oko toga gde bi bilo "pametno" otici i upisati skolu koja se bavi audio temama.

Veliki pozdrav!
Zaposli se čoveče, batali ?kole, sem ako neće? da pi?e? knjige neke mudrija?ke. Mada to mo?e? i bez ?kole.
Old 09-10-2010, 02:40 AM   #79
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Gde? U Meku?
Old 09-10-2010, 03:27 AM   #80
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Gde? U Meku?
Heh... slucajno znam koliko keksov posao ima veze sa skolom koju je zavrsio... ako ga u medjuvremenu nije promenio...
Definitivno nije radio u Meku.
Da se ukljucim u pricu posto vidim da postoje elementi za pogresno razumevanje sta za sta sluzi... mada sam vec rekao sta sam imao pre godinu ili dve kada se diskutovalo o skoli.

Visokoskolsko obrazovanje treba coveka da nauci ne nekom konkretnom znanju, nego nacinu na koji to znanje stice. Ako tako stvari postavis, zivot ce ti biti mnogo laksi.. ili ces ga dozivljavati lakse.

Ljudi te dobro savetuju, zavrsio si jednu skolu, ulozio si mladost, zdravlje, zivce, novac i sta sve ne... sto gubi smisao ako su u danasnjem zamesateljstvu koje nazivamo drzavom Srbijom vlasti zaboravile da se ne sme unistavati privreda jer onda i skole treba zatvoriti... posto nam vise ne trebaju.

Odavno nisi samo ti u grupi "ugrozenih" koji su zavrsili skolu sa kojom se ne mogu nigde zaposliti ako hoce da rade bas to sto su ucili u skoli.. ko to nije shvatio na vreme celog zivota ce juriti mrtvu trku sa sistemom koji se raspada i po svaku cenu hoce da se uklapa u to sto se SVIMA raspada... niko danas sa skolom ne moze da se uklopi u sistem i sve je pretvoreno u "veresiju"... svi su (smo) u istom sosu...

skola vise nije dovoljna..

Znam da je ovo apsurdno sto pisem, ali realno... vec duze vreme... univerzitet radi.... iako skoluje studente za poslove kojih REALNO NEMA! Pretpostavljam da je osnovni razlog zasto ne zatvaraju fakultete (sto bi bilo barem posteno)... je sto bi dobili gomilu profesora bez posla... a to valjda nikome ne odgovara... te sve prepustaju stihiji i da se raspadne samo od sebe... jedino je problem sto sve to sto nestaje (skole i potreba za njima), nije samo od sebe nastalo.. nego se neko potrudio i zeleo da tako bude... vreme potrebno da se to vrati ponovo na barem predjasnje stanje moze biti i vise desetina godina.

pozdrav

bogi

p.s. status i stalez koji se SAMO skolom dobija, vise ne postoji, niti jedna skola (regularna) ne omogucuje nista spektakularno onima koji je zavrse, osim toga sto ponudi u programu. Zaposlenje nikome nije zagarantovano jer ga NEMA! Samo diploma vise ne otvara nijedna vrata... potrebno je sve drugo... i snalazljivost i prodornost i sreca... sto se ne uci ni u jednoj skoli!!!

p.p.s. Sve sto navodim da danas nema, postojalo je u vreme kada sam se skolovao, ali je bilo pri kraju, ko je "znao" da gleda, video bi sta nas ceka. Ja to nisam video. Svi koji su mnogo kasnije krenuli da studiraju su to vec mnogo lakse mogli da vide.... jer je kriza uzela ozbiljnog maha. Tako da, ako neko danas trazi, ono sto rekoh da nema vise... nema razloga da se zali.... jer toga nema poodavno.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 09-10-2010 at 10:05 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules