|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Čini mi se da grešiš u jednoj stvari - ne radi se o "manjku kvaliteta", nego o "manjku selekcije". Oduvek su neki netalentovani i nemuzikalni ljudi pravili nekakvu muziku, ali ona nije bila dostupna u onoj meri u kojoj je dostupna danas. Takoreći - Ekrem Jevrić je uvek postojao, samo što nije bio promovisan kao car i hadžija. Ali kao što rekoh - to je današnje vreme i ja nisam ljut na njega. Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-10-2010 at 12:24 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
"Ponekad je osjetim Na vrhovima prstiju Grobnica za Borisa Čovječe Ako ?eli? da sazna? Pristani na sve Ako ?eli? da mijenja? ljude Ne odmeći se" Krene? tim tragom - Grobnica za Borisa Davidoviča, Danilo Ki?, čita? i ostalo od njega i tako dolazi? do knjige "Ba?ta, pepeo". Treba tako malo osećaja da bi se eskivirala Bobićka i na?le prave stvari. Isto je i u muzici. Ne moramo slu?ati ne?to iz 2010. ako je ono iz 1965. bolje (u ostalom i "Ba?ta, pepeo" je objavljena 1965.). ?to se tiče selekcije, i dalje smatram da nije u tome problem. Pre je selekcija bila manja, ali s druge strane je neuporedivo veća bila mogućnost da mnogi veliki umetnici nikad ne dođu u priliku da snime bilo ?ta. Glavni problem danas je nedostatak kreativnosti. Ja sam to nazvao "duh vremena", a mo?da je stvarno u pitanju preveliki broj raspolo?ivih kompresora. Kao ono, stave pred magarca dva plasta sena i on umre od gladi jer ne mo?e da se odluči koji će da jede.
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Evo potvrde da te "tajne veze" nisu stvorene u glavi samo jednog čoveka, već da je genijalnost ipak vidljiva mnogima. Tek ?to sam otkucao poslednji post o Ki?u i ?tuliću sednem da pročitam Blic uz kafu, a tamo interjvu sa piscem Muharemom Bazduljem i tu on priča ko je od kreativaca najvi?e uticao na njega: Danilo Ki? i D?oni ?tulić:
Apsolutno majstorstvo u onome ?to rade i potpuna neuklopivost u bilo kakve ?ivotne i umetničke kalupe. Taj dragulj dijaboličnosti u kruni majstorstva. Autodestruktivni moralni model. Nijedan od njih nije bio karijerista, već su bili opčinjeni stvaranjem. U vreme kada se raspadala SFRJ jedino je srce D?onija ?tulića kucalo za sve, svima ostalima sa javne scene kucalo je malo vi?e za Srbiju, Hrvatsku, Bosnu... Ta mera časti je fascinantna. Zar nije ovo dokaz da ponuda nije ba? tako ogromna kao ?to se na prvi pogled čini? Istog jutra ovde na forumu i u novinskom intervjuu govori se o istoj kombinaciji pisac/rock muzičar - i to sa dobrim razlogom.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|