|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
SuperModerator
|
![]()
arturo, chuli smo se, moj odgovor znas
![]() ![]() ![]() ma neces se zeznuti sta god odabrao, to sve radi. @fosnex i ja sam veliki fan amethysta vintage, samo sto mislim da mu to sad ne igra ulogu jer ima neke povoljne dilove za ova dva. Mozda se varam, mada ako nije tako, onda deff valja da arturo razmisli i o njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
A cek, Buzge...... novi Ameth i TLM su tu negde po ceni...... a zvuchno?
![]() |
#13 |
SuperModerator
|
![]()
hm. sve je mrtva trka i stvar ukusa. Ametist mi ima najlepsu boju, ali od sveganavedenog ako pricamo o decay-ju i nekoj surovoj istini, najbolji neumann. sa AT i Ametom je malo prica forgiving - imaju malo prijatniju boju (karakter - ne mislim na freq response! nego na boju). Neumann je hladniji ali po meni lako ces ga ofarbati sa tube pre ili nesto slicno, dok je obrnuto malo teze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Pa jbt, imaš dva kanala MCI, što nisi snimio u isto vreme oba mikrofona? Čas mi neumann zvuči izdeformisano, čas super, u zavisnosti kako se pomera pevač. Da su snimani u isto vremen imao bi referencu makar.
Rekao bih da je na snimku Neumann-a pevač bio malo bliži i više on-axis.. Ok Neumann jeste svetliji mic, ali mislim baš na postavku mikrofona. Značajne su razlike u visokima 3cm gore dole kada je close miking u pitanju. Last edited by analog; 01-10-2010 at 04:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]()
...vise je problem sto je ovaj pevac "soft" a neki rock ili heavy pevac ce morati da se odmakne barem na pola metra, jer nema pad-a na neumannu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Max SPL (za THD=0.5%) mu je 138dB(C).. Trebalo bi da je dovoljno da radi bez pada
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Meni se isto vise svidja 103-jka, mada su stvarno i neke svetske face dosta pricale o 4050...
Imam utisak da je 4050 vise versatile-astiji od 103-jke,sto je jaaako korisno a opet ovo drugo meni vise prija,taj zdrav hi-mid-presence... Ma idi na ono sto se tebi licno vise svidja,sto kontas da ce da tebi bolje radi, zanemari i brend i ostalo. Naleteh na jedan interesantan link,test gooomile majkova: http://www.vocalimpactmedia.com/SoundStorage.html#103
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 01-10-2010 at 05:34 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Onda navijam da arthur uzme neumanna a meni proslijedi taj povoljni dil za 4050 da razmotrim. ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
![]()
Evo jos jedan predlog
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-audio sputnik, K2, 4050, sm7, re20... | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 25-01-2010 09:42 PM |
Neumann TLM103 ili Audio-techica? | goran ns | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 29-03-2007 11:19 PM |
Audio Technica At-4050 | bezsmisla | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 09-03-2005 11:28 AM |