Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-09-2010, 12:31 AM   #51
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Akademija besplatno za bendove

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
na kraju nece biti dovoljno bendova za sve skole !!!
E, cika Zoki, svaka cast!

...Ma nemam ja nista protiv,ideja je skroz na mestu, al' sto je puno - mnogo je!

Imas i ti 5 l piva kad svratis u NS.

...vidis i cika Vasa i Arthur ima ju isti kupon...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2010, 07:08 AM   #52
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Nestaju lepi stari zanati - abad?ija, skeled?ija, rock muzičar, producent...
Old 24-09-2010, 10:59 AM   #53
LogicMen
Junior Member

Ja sam stava da ovoga treba da bude sto vise i da je sa time trebalo poceti mnoooogo ranije. Ono sto moze jako dobro i brzo da podigne neko trziste na visi i ozbiljniji nivo jeste i samo konkurencija.
1. Treba da bude sto vise skola, jer ce tako i njihov nivo znanja biti na visem nivou i trudice se da sto bolje uslove obozbede svojim studentima
2. Sto vise besplatnih snimanja, jer ce tako da se trziste ocisti i od losih bendova i losih producenata, a svi oni koji znaju da rade ce raditi jos vise i jos kvalitetnije i zaradjivati jos vece pare....
LogicMen is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2010, 11:32 AM   #54
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
na kraju nece biti dovoljno bendova za sve skole !!!

i ima ucionice / snimaonice da zvrndaju prazne....
Uvozicemo bendove iz susednih nam drzava...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2010, 12:24 PM   #55
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

A i producente, ma sta oni radili. Ne znam samo da li ce hteti za dz!
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2010, 01:17 AM   #56
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by LogicMen View Post
Ja sam stava da ovoga treba da bude sto vise i da je sa time trebalo poceti mnoooogo ranije. Ono sto moze jako dobro i brzo da podigne neko trziste na visi i ozbiljniji nivo jeste i samo konkurencija.
1. Treba da bude sto vise skola, jer ce tako i njihov nivo znanja biti na visem nivou i trudice se da sto bolje uslove obozbede svojim studentima
2. Sto vise besplatnih snimanja, jer ce tako da se trziste ocisti i od losih bendova i losih producenata, a svi oni koji znaju da rade ce raditi jos vise i jos kvalitetnije i zaradjivati jos vece pare....
nisam baš razumeo ovu stavku 2. Kako će tačno sa gomilom besplatnih snimaka neko da profitira? A naročito ako su loši? To je ovu srpsku bar scenu i uništilo, što su u jednom momentu muzičari praznih džepova odlučili da je produkcija precenjen pojam, pa sad ima kilogrami očajnih snimaka na TV i radiju, i niko više ni ne zna zašto bi se neko i trudio. Samo nam fali da i obrazovne institucije krenu ovo da štancaju.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2010, 11:15 AM   #57
LogicMen
Junior Member

Da li si nekada cuo te snimke pa znas da su losi?
1. Ako jesu losi, niko tamo nece ici bas zbog toga, nego tamo gde su dobri.
Losim muzicarima bi odgovaralo to sto su losi jer je za dz. a oni i onako sigurno ne sviraju neku klavitetnu muziku, sta bi ti da snimas te pacijente? Ako nisu imali pare za snimanje, odakle im pare za marketing koji moze biti mnogo skuplja igracka od snimanja....
2. Ako su dobri, e to moze onda da bude problem ali samo u jednom slucaju. Ako imaju neku besnu opremu i tim trikom mame klijentelu, ali, ima i drugih koji se takvim stvarima bave pa opet radimo, mislim da oni tu nece moci nesto sad da posebno promene....

Nasi muzicari se obicno loze na lepo okrecene zidove, mogo LED-a i digmica, spusteni plafon, na koznu garnituru, gomilu bezsmisleno razbacanih sundjera po zidovima (sut bolan, akustika)
Old 29-09-2010, 02:28 PM   #58
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Da li si nekada cuo te snimke pa znas da su losi?
1. Ako jesu losi, niko tamo nece ici bas zbog toga, nego tamo gde su dobri.
Losim muzicarima bi odgovaralo to sto su losi jer je za dz. a oni i onako sigurno ne sviraju neku klavitetnu muziku, sta bi ti da snimas te pacijente? Ako nisu imali pare za snimanje, odakle im pare za marketing koji moze biti mnogo skuplja igracka od snimanja....
2. Ako su dobri, e to moze onda da bude problem ali samo u jednom slucaju. Ako imaju neku besnu opremu i tim trikom mame klijentelu, ali, ima i drugih koji se takvim stvarima bave pa opet radimo, mislim da oni tu nece moci nesto sad da posebno promene....

Nasi muzicari se obicno loze na lepo okrecene zidove, mogo LED-a i digmica, spusteni plafon, na koznu garnituru, gomilu bezsmisleno razbacanih sundjera po zidovima (sut bolan, akustika)
Pa svi ih svuda slusamo...!
Kad si u skorije vreme cuo dobro snimljen,isproduciran bubanj kod nas?!

Ne znam zasto mislis da se samo nasi muzicari loze na zidove i LED-ove...
To je ona logika da smo samo mi seljaci, a napolju muzicari pricaju na latinskom i jedu kavijar uz vino i harfu...
Svuda se muzicari loze na prostor koji lepo izgleda! Nije isto da li neka nadrkana oprema stoji na tavanu i golubovi seru po njoj i prosuto pivo i pikavac viri iz reglera ili je u salonskom studiju ista ta oprema, sa halogenim sijalicama,ledovima i zidovima...

Ne postoji ni jedan koristan aspekat masovnog besplatnog bilo cega...!

Old 29-09-2010, 03:48 PM   #59
LogicMen
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Pa svi ih svuda slusamo...!
Kad si u skorije vreme cuo dobro snimljen,isproduciran bubanj kod nas?!
I zato sto je svuda los bubanj kriva ti je tamo neka akademija, a nisi kriv ti sto ga nisi snimio i isproducirao? Mozda sam i ja kriv? Sta oni snimaju mene ni ne zanima, ali, ako o necemu pricamo, daj da to svi cujemo pa da svi znamo, a ne tako, meni su pricali, ja sam jednom cuo, verovatno to nije nesto. Pusti me tih prica za pred spavanje. Konkretan primer pa onda komentar! Ja konkretno pricam napamet jer me bas briga sta oni snimaju i niti ih pratim niti ih slusam, sve sto sam rekao jeste iz mog ugla vidjenja stvari.... Ko tebi brani da se ti razvijas. Dokle god radi covek na sebi imace posla i nemoze tamo neki lik koji hoce da snima za dz da meni kroji sudbinu, jer, moj posao mogu samo ja da userem i niko drugi....Posao prave i mnoge druge stvari kao sto su dobar aranzman, muzika, text, dobri kontakti....
Taj nacin snimanja ala zvezdica i cepaj mene uopste ne interesuje jer tu nikada niti je bilo niti ce biti muzike....Pare pravi samo muzika i nista drugo....
Old 29-09-2010, 04:09 PM   #60
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
I zato sto je svuda los bubanj kriva ti je tamo neka akademija, a nisi kriv ti sto ga nisi snimio i isproducirao? Mozda sam i ja kriv? Sta oni snimaju mene ni ne zanima, ali, ako o necemu pricamo, daj da to svi cujemo pa da svi znamo, a ne tako, meni su pricali, ja sam jednom cuo, verovatno to nije nesto. Pusti me tih prica za pred spavanje. Konkretan primer pa onda komentar! Ja konkretno pricam napamet jer me bas briga sta oni snimaju i niti ih pratim niti ih slusam, sve sto sam rekao jeste iz mog ugla vidjenja stvari.... Ko tebi brani da se ti razvijas. Dokle god radi covek na sebi imace posla i nemoze tamo neki lik koji hoce da snima za dz da meni kroji sudbinu, jer, moj posao mogu samo ja da userem i niko drugi....Posao prave i mnoge druge stvari kao sto su dobar aranzman, muzika, text, dobri kontakti....
Taj nacin snimanja ala zvezdica i cepaj mene uopste ne interesuje jer tu nikada niti je bilo niti ce biti muzike....Pare pravi samo muzika i nista drugo....
Google , jes' to ti...?!?! Rekao bih da jesi. To je tipicno za njega, da "konkretno prica napamet" i flagrantno trpa ljudima u usta reci koje nisu izgovorili na jedan fantasticno morbidan i podmukao nacin... Ako nisi, sorry...!

Mislim da sam bio jasan sta hocu da kazem. Sazeto je i vrlo razumljivo stivo...
Ako ti nije bilo jasno..pa...ni ne treba da ti bude jasno, udri dalje, svu ti srecu zelim...

Poz'

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules