|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
cao svima
evo vec 2 nedelje istrazujem razne komponente za novi komp i sta uzeti, pa na kraju da pitam za savet i ovde budzet je oko 300e potrebno je novo: ploca procesor kuciste (tiho) napajanje (tiho) graficka (donja granica) RAM memorija imam 500gb sata i planiram uzeti jos jedan 80gb ili 160gb za OS, i recimo 1.5TB za storage (ovo ne racunam u ovih 300e) akcenat je na obradi zvuka, konkretnije editovanje, miksovanje, ponekad snimanje(ne vise od 2 kanala) imam emu1212 kojoj trebaju dva PCI slota gledam da ploca i graficka imaju pasivno hladjenje(sto manje buke) e sad... intel ili amd? koja ploca? oce mi trebati firewire? koliko memorije? vasa iskustva sa tihim kucistima i napajanjima? mozda imate neki predlog hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
ruDAW
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Tesko je sve ovo sto si pobrojao smjestiti u 300 eura. Uzmi bilo koji racunar u obliznjoj racunarskoj radnji, od kolege koji ti radi sa racunarima, ili iz obliznjeg hipermarketa (bude ih solidnih na akciji). Svaki bi trebao raditi posao u onom odnosu, koliki je odnos kvalitet/cijena pomenutog racunara u tim okvirima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
da li mogu kupiti samo rudaw kuciste sa napajanjem i hladjenjem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Sreca ce svakako trebati ako je budzet 300. To zvuci pre kao potraga za pristojnim polovnjakom. Tiho napajanje je oko 100, iole pristojno kuciste bar 60, ostaje 140 za sve ostalo..?! Ako je za ozbiljan daw, mojih 5cnt je da ne pravis ovako veliki kompromis, da nas ne bi sve mrzeo za mesec dana zbog saveta, nego da kupujes deo po deo sta valja, pasce neka lova valjda! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
uzmi neki amd zbog cijene. ja sam na amd athlon llx4 620 koji kosta 100e i prezadovoljan sam. mozes za te pare sastavit ok komp za audio rabotu. nadji plocu sa integrisanom grafikom da ustedis i sto vise rama, dosta ti je ddr2 800MHz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
300evra = 150 kila sira
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
diviner, na talasima srece koju si mi pozeleo
nove komponente: MSI P43-c51 Intel E6500 HyperX 4GB 1600MHz DDR3 Asgard II kuciste Gigabyte Radeon hd 4550 512mb gddr3 pasiv Silent Giant LC6650GP3 (650W) =31000din ok jeste da ga nisam bas uzeo u obliznjoj racunarskoj radnji vec iz vise racunarskih radnji nakon detaljnog istrazivanja a uzecu i sonic tower, dobra ideja ![]() sta da vam kazem, masina leti a ono sto me je najvise iznenadilo i odusevilo je da je primetno bolji zvuk! mozda pak zbog novih drajvera i aplikacije za E-MU... ali Adami A7 sada pevaju! jedino sto mi ovaj Nuendo 4 na zalost pravi problem. tek kad ga deinstaliram i reinstaliram drajvere za zvucnu dobijem nazad zvuk sa drugih playera @BRNNN ja glasam za skorup neprocenjiv ukus, al dobijes manje za 300e |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nov racunar se restartuje... | Gianfranco | Computer Hardware | 39 | 20-05-2009 06:49 PM |
Lap-top i racunar | Mogli | Computer Hardware | 7 | 12-03-2009 07:14 AM |
Gasi mi se racunar | Mogli | Computer Hardware | 7 | 18-03-2008 10:22 PM |
predlog novi sajt | Danny Lou | Predlozi i sugestije | 2 | 28-07-2005 12:58 PM |