|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
pa ako su 4 kutije sa istom impedansom 2 lanca po 2 njih paralelno na izvor
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
To je ok,nego ne znam kakva je veza predvidjena kada se iz jedne kutije vuce kabl do druge,mislim na fabricki predvidjen izlaz za povezivanje kutija Kakva je to veza,redna ili paralelna?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Paralelna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
ako su 2 kutije na 4 oma,onda nikako ne bih smeo tako da ih nakacim paralelno jer bi ukupna omaza bila 2 oma,sto ce reci moram da otvaram kutiju i da napravim sam rednu vezu gde bih dobio 8 oma pa onda tek u pojacalo,da li postoji mogucnost da dobijem 4 oma nekakvom vezom sa dve kutije od 4 oma, ili je to nemoguce?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ako je pojacalo 500w/4 Omh,da li on isporucuje u watima svakom zvucniku u paralelnoj vezi 500w ili se snaga zvucnika u paralelnoj vezi sabira?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
500 svakom nego mislim da ih nemozes redno vezati jer bi onda trebalo namotaj na namotaj vezati ,mislim da je to mnogo velika komplikacija, bar ja ne znam nacin...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Nisam te bas razumeo,ne govorim o rednoj vezi,tu je logicno barem ja tako shvatam da se wati i omaza zvucnika sabiraju,u paralelnoj vezi otpor se smanjuje,samim tim i snaga pojacala povecava.Mene zanima da li svaki zvucnik(kutija) u paralelnoj vezi dobija tu snagu iz pojacala.Na primer pojacalo je 500w/4 omh i imamo dve kutije u paralelnoj vezi od 8 Omh po 250w,sada da li svaka zvucna kutija u toj vezi dobija 500 w snagu iz pojacala ,ako je to tacno onda bi morale da budu duplo jace u vatima.Ako se snaga pojacala ravnomerno rasporedi na kutije, onda bi bilo ok 250 w po zvucnoj kutiji sto je ok.Pitam samo koja je opcija tacna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kakva kutija za PC !!!! | DaBear | Computer Hardware | 5 | 14-12-2009 10:09 AM |
Razlike izmedju HI-FI i studijskih kutija | Klon | Monitoring | 27 | 08-06-2007 05:50 PM |
new member and one q : razlika u vezi zvucnih kartica? | MarkoM | Computer Hardware | 9 | 02-03-2004 01:15 AM |