Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-09-2010, 11:20 PM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default nismo skoro .. Slu?alice

imam neki izbor AKG slu?alica za pazariti, pa me zanima koja su va?a iskustva i koji bi mi model preporučili kao slu?alice za gluvu sobu, za pevače i instrumentaliste koji se snimaju blizu mikrofona (akustične gitare i sl). Znači cilj je da skoro nimalo ne cure napolju, i da su prijatne za no?enje-slu?anje za muzičare tokom snimanja?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2010, 12:03 AM   #2
nikolicdn
Member

Default Re: nismo skoro .. Slu?alice

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
imam neki izbor AKG slu?alica za pazariti, pa me zanima koja su va?a iskustva i koji bi mi model preporučili kao slu?alice za gluvu sobu, za pevače i instrumentaliste koji se snimaju blizu mikrofona (akustične gitare i sl). Znači cilj je da skoro nimalo ne cure napolju, i da su prijatne za no?enje-slu?anje za muzičare tokom snimanja?
Vrlo interesantan odabir je K271 mkII model. Ne zamaraju ni auditivno ni fizicki slusni aparat i nakon visesatnog rada a imaju i zgodan head-on prekidach, dakle rade samo kad se stave na glavu, nije ih potrebno smanjivati na kontroleru i sl. kada nisu na glavudzi! Dolaze u sa imitacijom koze i plishanim okvirima za uvo, spiralnim i obichnim kablom i trs adapterom + fina AKG nalepnica da se osvezi budjavo kuciste komp-a npr.
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2010, 12:13 AM   #3
quake2
Banned

I ja se slazem,samo najpozitivnija iskustva imam sa k271mkII,narocito sto se tice curenja zvuka.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2010, 12:42 AM   #4
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

I ja sam u fazi kupovine slu?alica.
Posudila sam od frenda na probu akg 271 i nisam bas presretna. Udobne jesu, zatvorene (super za snimanje), ali sam zvuk... mi je lo?iji nego na prastarim akg 141 monitor.

Dobila sam preporuku za Seinnheiser ??? HD pro (jooj, koji broj.. pogledat ću u meil ponovno).
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2010, 01:27 AM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

ATH M50!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2010, 01:32 AM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@Anita
verovatno se misli na HD25. Standardno dobar izbor, popularan u terenskom radu. Nimalo jeftine though. Meni se ne dojme jer imam glavudžu a one su prilično sitne i ne legnu mi lepo

@ostali
a ove k272 hd ? koja je razlika između njih i 271 mkII, pošto za njih imam dobru cenu a 271 nema u ponudi..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2010, 03:21 AM   #7
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
I ja sam u fazi kupovine slu?alica.
Posudila sam od frenda na probu akg 271 i nisam bas presretna. Udobne jesu, zatvorene (super za snimanje), ali sam zvuk... mi je lo?iji nego na prastarim akg 141 monitor.

Dobila sam preporuku za Seinnheiser ??? HD pro (jooj, koji broj.. pogledat ću u meil ponovno).
Ima malo i do preampa za sluske,mada je meni takodje zvuk bolji sa akg240df ali za snimanje 271 mama.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2010, 07:19 AM   #8
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
@Anita
verovatno se misli na HD25. Standardno dobar izbor, popularan u terenskom radu. Nimalo jeftine though. Meni se ne dojme jer imam glavud?u a one su prilično sitne i ne legnu mi lepo

@ostali
a ove k272 hd ? koja je razlika između njih i 271 mkII, po?to za njih imam dobru cenu a 271 nema u ponudi..
Navodno je HD boljezvuceci, ali nisam probao njih. K271 su dovoljno dobre za to sto trazis, samo trazi i rezervni kabl sa malim XLRom, ja sa tim redovno imam problema
Old 15-09-2010, 10:57 AM   #9
Khan
Moderator

Khan's Avatar

K 240 meni najbolje zvuce od AKG-ova, ali ako ne snimas nekog s dobrim sluhom koga metronom ne mora da pogodi u stomak, ... cure.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2010, 11:15 AM   #10
magnum
Senior Member

Malo je nesvakidasnje barem kod nas, ali u svetu se unaveliko koristi i za studio i live, probaj sa shure scl2 ili scl5, zato sto tu zvuk nema sanse da "procuri" ili ove ultimate custom monitors, osim ovih shure scl2, za sve ostalo moras izdvojiti malo vise novca, e sad ako si u mogucnosti zavrsices posao za sva vremena, a ako ne oda koliko para toliko muzike kao sto to obicno i biva, evo pogledaj ocemu ti pricam http://www.youtube.com/watch?v=JQ59k...eature=channel
magnum is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules