|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Vibrator
|
![]()
kao insajder u Artistu da kazem par reci o novom presonusu 24.4.2
ovaj mikser dolazi u prodaju tek za oko 14 dana, a iz centrale sam cuo da imamo vec 14 komada u pretplati, pre nego sto ga je iko probao uzivo, samo je vidjen na NAMM i u Frankfurtu! cini mi se da je odnos karakteristika/cena/zvuk odlican. manji brat sa 16 kanala nije tako dobro opremljen, ima puno razlika, EQ i dosta drugih stvari, ako je takva potraznja za njim, mozda ce vam biti interesantno da pogledate. stavio sam namerno u Live Sound jer mi rekose da su ga prodali vise rentalcima (za manje i srednje evente) nego studio korisnicima, bar je takvo stanje za sada. s obzirom na cenu ocekuju da ce ga uzimati i bendovi jer ce kod nas biti oko 3000? !! evo par interesantnih demoa: http://www.youtube.com/watch?v=dCH-E24qzE4 http://www.youtube.com/watch?v=v_E8S...eature=related vise podataka imate na: http://www.presonus.com/products/Det...x?ProductId=59 ![]() ![]() karakteristike:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
Last edited by lesha; 15-08-2010 at 01:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Senior Member
|
![]()
Ja volim naprednu tehnologiju i sve to....ali ovo je beskorisno fakat', ova mixeta Presonus je dovoljna za live, super je, ja bih je uzeo 1000 posto, ali sta dobijate sa ovim ipod-om, kad sam u studiu tu sam ispred nje, a takodje i na live nastupima, e sad ko hoce malo da se zaludjuje bez veze nek izvoli....mislim nista nije receno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Senior Member
|
![]()
Mislim Lesha, kazi i sam, samo izmisle nesto i zalude te, a gde je da razmisljas malo na muziku (sad sam malo otisao, ali ne zameri)...kreativnosti malo brate....kreativnosti sta bese toooo ?????? A ovo, to mora malo da se proda ... a za koga, pa znas sta, svaka roba ima kupca, tako razmisljaju, pa kome uvale, a kupac, jadan, nezna ni sam zasto je to uzeo i sta ce mu, ali vili da je u trendu...nista licno, samo je ovo moj stav, ali lepo je videti inovaciju, ali svrha svega toga.... je.....?????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
SuperModerator
|
![]()
@magnum
odgovor je jako jednostavan. Cesto se desi da na vecim koncertima (a i na manjim) mixer ne moze da bude na idealnoj poziciji, na sredini izmedju array-a zvucnika. A kad te sateraju u cosak zna da se desi da bude vrlo neudobno i da je sound potpuno drugaciji nego negde normalno u dvorani/na trgu/ ... e zato opalis remote, pa radis tako. Ili uradis dobar deo toga na mixeru pa se prosetas i vidis da li je ok. Isto tako ako hoces da vidis kako se nesto ponasa na delay liniji ili sl. opet je remote handy. Za male prostore, male svirke.... i nije nesto potrebno. Mada ja eto uvek nosim sa sobom laptop pa u klubu radim sve sa njega wireless. Mixer pored mene (da mogu tokom svirke dok sviram da tweakujem delay i sl. a na tonskoj sve sredim sa laptopa. Nekom treba, a nekom ne ![]() pozZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Superoperater
|
![]()
Evo samo da se pofalim, dobismo taj Tascam DM3200. Juce je raspakovan, sad sledi mukotrpan proces povezivanja... Kao sto sam se i pribojavao, malko je finalna izrada sumnjiva, potenciometri su odlicni, kao i motori, ali generalno tasteri su tako jadni... Encoderi su isto tako iznenadjujuce dobri, s rezervom ona 4 poda, koji su nekako preosetljivi, mada video sam da se to moze stelovati. I tako, igranka je pocela
![]()
![]() |
#47 |
Member
|
![]()
Ma izdrzace
![]() Last edited by blags; 04-09-2010 at 11:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Senior Member
|
![]()
Malo OT, taman spajamo novi digitalac u programskoj re?iji radija - D&R Axum, ne znam koliko će bit jednostavnije za raditi na njemu, to će doći na red tek kad ga upogonimo ali da je priprema puno kompleksnija i kompliciranija, to je definitivno, mora? mu napraviti cijeli rack na koji idu svi ulazni i izlazni kanali, analogni i digitalni, engine je sa predpojačalima povezan mr?nim kabelima, mo?e ga se konfigurirati preko lokalne mre?e, ima opcije kompresora i eq relativno dobro rje?ene, imam osječaj da će se u početku te?ko bit naviknuti na to da ti nije uvijek sve pri ruci i da će se trebat pritiskati menu dugmad i pozivati na određeni ?iber ono ?ta ti treba, ali nakon vremena prilagodbe neće biti neki problem, ono ?ta me najvi?e mrzi je to da kad ovdje ne?to crkne neće biti uzmi lemilo i popravljaj nego plaći sine i spajaj analogiju
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by sira; 05-09-2010 at 10:36 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Skoro sam sve provalio na njemu, jako je intuitivan, mada sam ipak bacao cesto pogled u manual... Malo mi ide na nerve sto nema neku indikaciju u vidu lampice kada koristim enkodere za pan - nemam pojma sta su - da li su panorame, EQ ili kompresori ili... Mogli su da se otvore za jednu lampicu ![]() Usput, touch sensitive fejderi mi idu na zivce, ne znam koliko ih ovde ljudi koristi, ali ja sam ih iskljucio... ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 09-09-2010 at 04:26 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Member
|
![]() Quote:
Inace ne volim da radim u layerima,barem ne ovde na tv-u posto se kod nas u pojedinim trenutcima mjenjaju bukvalno u sekundi pa ti u vodu padnu sve tvoje pripreme i svi prijasnji dogovori al to je tv. Eto vidis ti dobijes focusrite-a a ja ni behringera ne mogu dobiti.Mada mi odgovara ovakva situacija u pojedinim momentima(nemam vise ulaza,nemam vise izlaza ,stoga odjebi polupismeni,narcisoidni,wannabe Denis Latin i Olivera Kovacevic,postovani kolega novinaru)a opet ponekad mi zatrebaju da sebi olaksam posao.Sta ces ljudima je stvarno tesko ugoditi. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|