|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
da dajrekte treba ti mono ... mada i stereo moze da gurnes ali lovis poziciju (prvi prsten) da legne kako treba ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SuperModerator
|
![]()
nista ne razumem?
- zasto ne koristis obican mikrofonski kabel (sa oba XLR konektora) ? - Soundcraft compact 10 ima cetiri mikrofonska ulaza (sa XLR) - ili nemas taj mixer nego neki drugi? Jedino line mixeri nemaju preampe, a to se redje nalazi..... .....deder objasni malo bolje. .... ili te mozda budi sto su konektori na Compactu univerzalni? tj combo? u njih mozes da gurnes i JACK i XLR. Mozda nisi ukapirao to, jer nisi video tri rupice (klasican XLR konektor) nego ovaj Combo, sa velikom rupom u sredini..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
ima problema sa stereo kabelom ...
"Imam jedan dinamicki mikrofon koji radi normalno sa tim XLR to JACK stereo kabelom, tako da je i kabel sigurno ispravan. Jedino na sta mogu da posumnjam je da treba XLR to jack mono za kondenzatorski majk. " |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
SuperModerator
|
![]()
alavuce?
zasto da se petlja sa kablom koji na sebi ima jack (kakav god) a oce da poveze kondenzatorski majk ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
A kako zamisljas da se fantomski napon prosledi kablom XLR to "mono jack", to nije sint (nebalansiran) niti gitara, nego kondenzatorski mikrofon... napaja se putem fantomskog napajanja, kroz BALANSIRANI kabl.
XLR-to-XLR je nacin na koji bi to trebalo raditi. Konektori (crni okrugli) na slici, su COMBO XLR/JACK konektori i mogu primiti i jedan i drugi konektor... tako da XLR-to-XLR kabl moze da se iskoristi. Mislim da je ovo slika miksera, i on ima ukupno 4 (cetiri) XLR ulaza za mikrofone. ![]() pozdrav bogi
![]() |
#6 |
SuperModerator
|
![]()
to sve vreme pricam. ako su u igri Behringer C1 i Soundcraft Compact10, ovo je jedini pravilan nacin. Kakvi bre dzekovi...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Eto, problem je resen. Nisam ni znao da na rodjenom mixeru imam XLR ulaz.
![]() Hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixeri: Soundcraft EFX8 ili Behringer Xenyx 1622fx | frcko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 16-08-2008 06:46 AM |
Ljudi nesto meni ovde ne stima | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 14-11-2005 09:56 PM |
RME 96/8 pad,nesto mi tu ne stima | Ad Fines | Computer Hardware | 3 | 02-10-2004 01:24 AM |