|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Obavezno probaj Rode M1. Dosta prijatan i masan dole, konkretan u sredini i veoma prozračan gore...
Sennheisseri e serije i EV N/D serije su sve samo ne tamni. Izuzetno nadrkani i prodorni mikrofoni sa In The Face srednjim i puno presencea koji jako dobro rade na kr? razglasima iz kojih ni?ta ne izlazi. Na kvalitetnim razglasima rade otprilike očajno! I sla?em se sa Bokijem da taman mikrofon ne zvuči nu?no dobro na tankim glasovima, tako da ti ne ostaje ni?ta do puno probavanja... E da... probaj obavezno i SM57 - za male pare zna jako lijepo da iznenadi.
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Mozda je zanimljivo probati i Beyer Dynamic Opus 29 ili nekog starijeg brata iz njihove ponude. S Opusom sam imao dobra iskustva na zenskim vokalima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
sto se tice sennheisera e 835 i shure sm 58, nema tu neke velike razlike. a iz iskustva mogu da kazem da su u vecini slucajeva ljudi trazili bas senn poslije shurea ,kad im se nije svidjao iz nekog razloga , a razglas na kom radimo nije ni malo krs ...
a mislim da bi povoljnije rjesenje za tvoj problem bio rode m1 koji je Tiki pomenuo
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Probaj ako si u mogucnosti AKG D7 mislim da ces dobiti to sto zelis.Imam ga a i sm58 i Ev ND 967.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
probaj akg D5
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma ja uopce ne bi gledao u smjeru mikrofona!
Ja bi tu ponio neki drugi preamp pa ukopcavao SM58 u drugi preamp. Pa onda negdje napravis DIY preamp koji ce namjerno imati manje osjetljivosti u tom podrucju. Spretan elektronicar bi to znao napraviti. A u međuvremnu bi probao totalno nasilni štos koji ima 20% šanse da uspije. Izrezao bi komad spužve otprilike površine kovanice od eura. Skinuo bi metalnu kapicu s mikrofona i stavio spužvu preko kapsule (i naravno vratio metalnu kapicu nazad). To bi ga teoretski trebalo malo zatamniti jer bi više utjecalo na srednje i visoke a vrlo malo na niske frekvencije. Možda bi upalilo! Ili bi se možda osramotio! Al vrijedi pokušati ako ništa tako da uđeš u urbanu legendu!!!
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
i meni 58 ponekad jednostavno ne radi... sm57 osim malog problema sa nedostatkom pop zastite zna prijatno da iznenadi, a n/dyn serija (vrlo licno, 5cnt), je obicno resene svih problema, fantasticno rade, ali su vrlo specificni i zahtevaju navikavanje u upotrebi od strane pevaca, inace dolazi do onoga o cemu prica Tiki ... Izuzetno su osetljivi i hiper card. tako da svaki santimeter menja celokupnu zvucnu sliku. Oni su u principu radjeni za 'on lip' , poziciju, za pevace koji znaju da pomognu sebi odmicanjem i priblizavanjem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li je ovako ne?to prihvatljivo? | sira | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 05-02-2017 10:13 AM |
Ne?to kao etno | zoolander | Promocija radova | 5 | 24-07-2010 05:50 PM |
Ne?to i do mene | tukoje | Produkcija Elektronske Muzike | 4 | 06-06-2010 12:41 PM |
Ne?to kao Vox AC30/4 | sira | Pricaonica | 0 | 18-01-2010 11:32 PM |
Pevači, ne?to i za vas Boss VE-20 | dejankuki | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-09-2009 01:23 PM |