Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-08-2010, 01:50 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Opet neki pocetnik trazi pomoc :)

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Ne verujem da je ista manje "opasno" slusati zvucne kutije isto toliko ili cak duze...!
Sta je sad "opasnije": Ako sluske ili zvucne kutije napadaju bubnu opnu sa 100db...?!
In my book,isti kurac...!
U pravu si, naravno 100 dBA je 100dBA. Ipak, iz nekog razloga nisam jedini kog slu?ke vi?e umaraju nego zvučnici. Nije tu stvar samo u decibelima, ima nečeg i u tome ?to veli Maiv. Nije lako imati jasne kriterijume kad radi? isključivo na slu?kama i treba ti mnogo vi?e vremena i koncentracije, a vala i prilično iskustvo u miksanju.

Zato i nisam rekao da će čovek nu?no da ogluvi, nego da će da poludi (dodu?e neosetno):

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Čovek i sam ka?e da je početnik, znači prove?će silno vreme eksperimenti?ući, čačkajući... ako mu je iskreno stalo do učenja. To mu dođe bar jedno 4-5(6) čuki dnevno Poludeće (dodu?e neosetno).
Hehe

Pozdrav,

Vasa
Old 23-08-2010, 02:57 PM   #2
kejkz
banned

Ja sam isto bio protivnik rada na slusalicama, ali sam sticajem okolnosti skoro prodao monitore i sada radim samo na njima... i moram vam reci da ja ne primecujem da ista losije radim sada sa njima (verovatno zato sto ni pre nisam radio dobro), a cujem neke detalje koje pre nisam mogao, sitne gluposti i brljotine koje mislim da retko koji zvucnik moze da uhvati toliko precizno. Radim na stvarno maloj snazi i po nekoliko sati. Jedino sto se meni licno ne svidja je sto se sav preznojim i sto me, posto su mi takve slusalice da su zatvorenog dizajna, totalno izoluju od spoljne sredine. Ovo moze biti dobro kada se radi u gradskoj vrevi kakva je sada kod mene u stanu, a takodje moze biti dobro i kada se radi u ne bas toliko dobrim akustickim uslovima. Naravno, dobro je samo s vremena na vreme sve sto se radi ipak proveriti na kutijama...
Old 23-08-2010, 03:02 PM   #3
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Super je imati slusalice za kontrolu detalja...
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2010, 03:04 PM   #4
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Da, evo kejkz je upravo rekao i prednosti i mane koriscenja slusalica (mana zamaranje slusnog aparata, usiju) , a prednost bolja preglednost zvucne slike u potrazi za sitnim "grescicama").

Preporucio bih Ediju da pogleda i nase opste tutorijale:

Put Zvuka

A tu su i ostali:

Last edited by diviner; 23-08-2010 at 03:08 PM.
diviner is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules