Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 22-08-2010, 12:53 PM   #4
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Default Re: Novi motif XF

Tačno !

Inače kod Motif serije voice je prejak znam to jer imam Motifa, prva serija.
I danas mi je to odličan sint, a za potrebe današnje produkcije i dalje aktuelan (sampler, optički digitalni izlaz, m-Lan, kontroler, Plug in kartice...)
Mada, kažem, na svu tu snagu XF-a meni barem malo ne srazmjerno izgleda tih 4 parta u performance-u, iako si potupuno u pravu.

Koliko vidim kod efekt routing-a i dalje su na istom principu (reverb, chorus, insertion...)
Meni je to vremenom djeovalo ne funkcionalno pogotovo kada radim sa performance postavkama, insert efekt se može da dodijeli samo jednom voice-u i to 1 i 2 istovremeno.
To znači da sam efekat prvo morao da sredim kako želim u voice modu na željenom zvuku da bih ga aktivirao kao takvom u performance-u.
Čini mi se da bih taj segment Motif serije trebao malo fleksibliniji da bude kao recimo na način Korgovih jačih sprava (Triton, M serija)

Nemoj progrešno da me shvatiš, Motif mi je izvanredno odličan sint, znam, imam ga, mada ponekda imam osjećaj da na novim serijama samo dodaju mišiće, a na polju funkcionalnosti se nije ništa značajnije desilo u odnosu na ranije verzije.
Što se tiče Live nastupa Motif-ov Master mod mi je zaista fenomenalan i jedinstven, svi modovi klavijature na jednom mjestu na jedan pritsak dugmeta. Genijalno .
I još mnogo mnogo odličnih stvari je na ovoj spravi.

Last edited by Goran B; 22-08-2010 at 04:08 PM.
Goran B is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules