Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-08-2010, 06:14 PM   #71
google
Banned

Default Re: gotivan studio

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Hehe, udarila vrućina, kapiram A ja sam glup kad naiđe vrućina, pa ne zameri ?to ću ponovo malo da spamujem:
Mislim, ono - izbor opreme, ergonomija, dizajn enterijera... takve stvari.
Ja sam amater- znam kako sta radi, jedino kad probam. O tom studiju je tesko bilo sta reci dok ne probam kako to radi, ne znam napamet, kao posveceni i kao profesionalci.

Sta mogu zakljuciti o akustici i zvuku na osnovu fotografije?

Tako da je ova tema od pocetka suplja prica.
google is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2010, 06:35 PM   #72
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Tako da je ova tema od pocetka suplja prica.
Potpuno si u pravu. U to ime: tebi, Znaku i moderatorima foruma ?elim srećne praznike.

Pozdrav,

Vasa
Old 15-08-2010, 07:03 PM   #73
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
i po ranijim napisima sam sumnjao, ali sa ovim o Doorsima si potvrdio da si "zaglavljen" negde u dalekoj proslosti, sto se muzike tice....
Ajde da ka?em jo? pone?to na ovu temu. Vidim da ti ima? taj stav da treba pratiti trendove i nipo?to "ne ?iveti u pro?losti". Potpuno se sla?em s tim, ali čini mi se da imamo sasvim različito viđenje načina na koji se zaista stvara ne?to novo. Po meni to nipo?to nije kopiranje stilova koji su dominantni u ovom trenutku. Novo, to je drugačije - drugačije upravo od onoga ?to je danas u fazonu. A promena nikad ne mo?e biti stopostotno izmi?ljanje nečega ?to nikad nije postojalo, uvek se to kombinuje sa nečim ?to je postojalo ranije, i to po pravilu pre nego ?to je "na vlast" do?ao ?anr koji danas dominira. Najveći simbol novog i pozitivne promene je reč renesansa. A znamo da je Renesansa u umetnosti ne samo izmi?ljanje do tada nepostojećih tehnika (npr. perspektiva u slikarstvu), već istovremeno i povratak na antiku.
U dana?njoj muzici je zanimljiv primer dve dobre pop pevačice, koje su svaka na svoj način poku?ale da nađu put do publike. To su Rouzin Marfi i Ejmi Vajnhaus. Obe odlično pevaju, imaju odlične pesme, vrhunske saradnike, itd, ali je Rouzin ?anrovski i?la na to da treba biti savremen, upravo zbog prihvatanja od strane publike. Moguće je da je to i kompromis sa nečim ?to bi ona lično ipak vi?e volela, ali da ne nagađamo. Ejmi je uradila album u stilu kasnih pedesetih i ranih ?ezdesetih - da li je to bila poslovna procena ili je jednostavno radila ono ?to joj se sviđa, bez kalkulacija, to je sad manje bitno. I ?ta se de?ava? Ejmi do?ivi mnogo veći komercijalni uspeh od Rouzin. Kako to, zar glupa publika mo?e voleti staro vi?e od novog? Naravno da ne mo?e. Publika uvek vi?e voli novo. Ali ?tos je u tome ?to je u moru elektronike povratak na pedesete u stvari shvaćen kao ne?to novo i originalno, ?to, uz nepobitan talenat Ejmi Vajnhaus, dovodi do toga da je ona ipak postala veća zvezda od Rouzin Marfi. Ključna stvar u njenom uspehu je naravno to ?to je u taj starinski muzički stil unela i neke elemente koji u tom davnom vremenu nisu postojali i tako stvorila zaista ne?to originalno, kao onaj pomenuti spoj antika + perspekitva = renesansa.
Old 15-08-2010, 07:26 PM   #74
google
Banned

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
he he ...pohvalio sam SPOJ moderne produkcije sa nasim melosom! Odlican spoj
1. Aranzman jeste uradjen pametno, producirano je korektno. Standardan zvuk koji se moze cuti iz PT- nigde sredine, ko voli takav zvuk (jedan stereo zvuk je sasvim dovoljan za moj ukus)...

2. Pesmu nisam upamtio, odn. kompozicije NEMA, kao ni teme, i svega ostalog, ali to i onako nikom nije bitno.

3. Ibrahim boy je los pevac, odn. nije pevac, "gubi se" u matrici, ne moze da drzi pazjnu slusaoca- posle par sekundi nestaje iz centra paznje i paznju odvlace drugi zvuci sto je pre do loseg pevaca, nego do aranzmana, koji je napisan da se sve cuje, sto mu je i svrha...

4. Teksta se ne secam, osim da ce se neko svadjati, pa pomiriti. Lici mi malo na novije Coliceve sitove.

5. "Spoj ovog i onog" me asocira na Frankestajna (ako sam ispravno gramaticki napisao ime ). Mogu spojiti sta god hoce, kad pesme nema, a izvodjac ne radi.

6. U svakom slucaju, produkcija je tri klase iznad one sto sam cuo od kolege Alavuka.

Last edited by google; 15-08-2010 at 07:29 PM.
Old 15-08-2010, 07:49 PM   #75
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

kakve veze imam sad ja sa komercijalom ???

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2010, 08:04 PM   #76
google
Banned

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
Bili su i neki tvoji snimci u topiku, pa sam komentarisao produkciju. To je bio neki popaj, ako se dobro secam imena, ostalo nisam upamtio.
Old 15-08-2010, 08:08 PM   #77
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

da , popaj bese ... doduse nije kompletno autorska pesma ali je toliko izvrtena na radiju za proslu godinu da sam iznenadjen sokojevim izvestajem ... eto moj prvi "hit", pesma ima mana ali eto ...

Old 15-08-2010, 08:32 PM   #78
google
Banned

Quote:
Quote:
toliko izvrtena na radiju za proslu godinu...
Protivrecis samom sebi.
Old 15-08-2010, 08:42 PM   #79
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

popaj je nesto drugo tj drugi zanr od onog cega se ja bavim niti sam ocekivao da ce da prodje kod radijske publike, mislio sam da mislis na moje radove pod imenom alavux, da si napisao da se radi o popaju ok ne bavim se takvom vrstom muzike, i da opet ne bavim se mainstream-om , vec klupskom muzikom a nisam dj .

Old 19-08-2010, 07:48 PM   #80
Ficus
Member

Ficus's Avatar

Evo sta se u poslednje vreme radilo u ninoboy studiju

http://www.youtube.com/watch?v=zp5tPchK2xc

Znaci pokidao sam se od smeha.. dokle vise ide to sa Ekremom..
Ficus is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules