|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#27 | |
Junior Member
|
![]()
bog tomi
u tvome slucaju kod zamrzavanja nisu ti krivi ni hardver ni drajveri ni memorija . nego najvjerovatnije "TI" ajdemo redom; cini mi se da si negdje napisao da si stavio 516 mb 516 mb(pa si onda "edit" izbrisao) nije bitno ako jesi to je vjerovatno u "windows virtual postavkama" tomy ti imas "3 gb" memorije otidi i ugasi "Custom size"sta ce ti 516 mb (system-advanced-performance-settings--advanced-virtual memory-change) ja ovo pisem za xp, ma slicno je i za 7 virtual memory se koristi kada imas malo memorije(da bi prividno stvorio vise), ali ti to onda ide na racun HDD-a (necemo o tome)ali nije ti u tome problem kod tebe je problem; Quote:
U tome ti je problem. evo ti primjer; sigurno si radio u "midi editoru",tamo si sviruckao pravio preopravljao,dok si "ucio"neki program pritiskao sve zivo i mrtvo sigurno ti se nekada desilo da ti se pojavi vertikalna crta kroz cijelu traku. ili kod Konverzije u drugi format iz midi 0 u 1 ili midi karaoke format onda se to isto zna pojaviti ta crta da bruji ili zuji jedan neugodni ton to ti je to samo sto je ovo u audio formatu sta si ti napravio preopteretio si mogucnosti svoga compa,(memorije i procesora)zadao si mu previse kanala ,efekata boga pitaj sta si ti tamo sve natrpao. i sta se onda desi "zbog drugih stvari" i zbog preopterecenosti proc.. mem.. itd jednostavno pobrkaju se Algoritmi i koje sta drugo u softweru (cubaseu) i njemu dosadi i on prolupa. i u tom audio zapisu ti napravi "PLAVU OKOMITU CRTU" a sta je u njoj brujanje sustanje itd itd. dali je to bug za gospodicu (gospodu) ANITU ili jednostavno nase neznanje rukovnja alatima;ne znam. kako to rijesiti: jednostavno,posto imas vise traka idi sistem eliminacije nadi koje ti trake jedu procesorske resurse. jednu po jednu gasi i gledaj sta ti se desava problem je nastao najvjerovatnije kada si snimao vokal(onda se desio kurslum) pregledaj sve audio trake koje imaju plavu okomitu liniju i ugasi ih ako ti ostale rade kako treba i nema opterecenja onda je to to. rijesavaj te trake kako rjesiti taj problem;(pl..ok lin) ili snimi ponovo te audio dionice ili otidi u Melodyne editor nadi te tonove obrisi ih to je to. isto i neke druge kolege su ti rekle nesta slicno npr "Ngino" "da moras probavati sve opcije da lociras problem" mozda grjesim ali mislim da je ovo moje jer imao sam slican problem kao i vecina kolega na forumu. jer koliko sam ja razumio tebi se to ne desava sa drugim pjesmama nego samo sa tom pjesmom "lociraj problem" i mislim da ces rjesiti to Last edited by kinezkinez; 13-08-2010 at 06:32 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
FRUITY LOOPS PROBLEM HITNO!!!! | walsh | Audio Software | 12 | 21-07-2010 05:32 AM |
HITNO, problem na muzickoj | Nemania | Computer Hardware | 3 | 07-04-2010 08:40 AM |
Cubase problemcic, hitno | OFF | Audio Software | 4 | 03-03-2010 04:12 PM |
Problem sa Motifom - Hitno! | balthazaar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 24-02-2010 04:38 PM |
HITNO: Cubase 5 & UAD 2 | Komplex | Audio Software | 3 | 03-10-2009 04:12 PM |