|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Zar Blofeld keyboard verzija nije ~1000??
Prema Nordu imam blagu averziju da budem iskren, odbija me valjda ta marketing fama oko njega i imam utisak da druge firme nude vi?e za te pare tako da mislim da sa njim nikako ne bih bio miran s obzirom da u Srbiji i nema prostora gde bih sve to mogao da isprobam pre kupovine. A na stranu ?to prevazilazi bud?et i to poprilično ![]() VA synth koji bih kupovao bi bio neki 37/49 model (nikako ne bih i?ao ispod 3 oktave) sa "celim" i ?to kvalitetnijim dirkama (dakle, MicroKorgovi i slična čudesa u startu otpadaju) Od onoga ?to je moguće nabaviti, jako me je privukao Alesisov Micron, tj. Akaijev MinAK pa me zanima kako se on nosi u poredjenju sa Nordovima i Blofeldom po pitanju zvuka? A sa druge strane, tu je i Novation X-Station i XioSynth za koji nisam ba? ni najsigurniji o čemu se tačno radi po?to vidim da ima i audio interface. Zna li neko vi?e o tome iz iskustva? Jel to ne?to kao onaj softwareski V-Station ili...? Rolandovu Gaiu bih nekako izbegao s obzirom da već imam Rolandov synth iz te novije generacije i ne mislim da bi mi pru?io toliko toga novog. Jedino nisam siguran za R3? Mo?e li neko da ga poredi sa Micronom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
koliko sam skontao ti si klavijaturista Alogije?Nebitno...
Odakle ti uopste ideja da ti treba VA syntovi ili sta vec sto zvuci analogno. U tvom zanru muzike to nije potrebno uopste VA se koristi vecinom kod ljudi koji sviraju elektronski orjentisane zanrove.Koristi se i za druge svrhe da se kurci na bini i tako...Jedino ako zelis da ubacis primesu elektronskog zvuka onda je to druga stvar ali kontam da ce kvalitet VA syntova ugusiti silne gitare i bubnjevi koji su u vasem slucaju agresivniji i istureniji osim u nekim brake deonicama gde se spusta muzika.Tako da neki kvalitetniji workstationi su sasvim dovoljni sta vise potrebniji u vasem zanru.Danasnji workstationi rade odlicno skoro sve zanrove muzike pa se moze reci da sasvim zadovoljavajuce guraju i simulaciju analognog zvuka.Kod vas se to nebi ni osetilo jer vama netreba masnoca i hedrum analogije.Mislim da je besmisleno bacati pare na VA syntove a jos besmislenije za neke ciste monofone analogije u vasem slucaju.A ionako su VA syntovi ustvari digitalni jer imaju procesor ali sa analognom izmenom pa zato ih nazivaju danas analognim. A sto se tice moss borda to radi isto ko z1 samo jos bolje mada sve ima svoje prednosti.Jedino sto sa z1 imas fleksibilnije mogucnosti pri editovanju i to je sve zbog filtera i eg uradjenim na potenciometrima.Inace isto sranje drukcije pakovanje.Ali netreba tebi ni moss komplikovano je to bate za editovanje,da negubis vreme na takve stvari danas to ima uradjeno da se useres. PS:Imam Z1 a imao sam i trinity pro sa moss i znam o cemu ti pricam. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema oko zvučne | Ad Fines | Computer Hardware | 11 | 10-05-2010 11:55 PM |
Dilema | derossi | Monitoring | 3 | 08-01-2010 08:20 PM |
Dilema | Danny Lou | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 13 | 25-11-2009 03:49 PM |
Dilema... | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-06-2009 12:11 AM |