|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]() samo to? meni se cini da je jos par stvari u djiru, tipa jaci impact, posto se radi o dobosu. "debljina krivulje" sukladno sa decibelazom kroji glasnocu? kako se dobiva ta "debljina"? znam da ne postoji tocno pravilo i instant rjesenje ali mozete mi dati par smjernica? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa ta os krivulje prikazuje glasnocu (db), ne shvacam sta tocno zelis?
Ako zelis "deblju" krivulju jednostavno digni gain. Impact? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Hehe, aj' prvo objasni koja je po tebi "deblja"
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
?ta vam je taj impact? Ataka?
![]() Pa debljina mu je koliko sam ja shvatio okomita os... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Dakle - prvi primer = straight doboš, drugi primer = komprimovan doboš + poprilično dodatih visokih... al' bih baš voleo da saznam šta je Tomo hteo da pita i šta ga zapravo muči Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 10-08-2010 at 02:36 PM. Reason: Dakle |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]()
Sta si ti ocekivao? Moze biti da ima vise basa, recimo...
Quote:
![]() Tomo, sta znaci debljina crte? Hajde, ne drzi nas u neizvesnosti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
hm.... ako je crta koja ispisuje signal deblja, to je znak da signal ima dosta izobličenja u sebi, odnosno THD-a (to barem vrijedi za signale u sistemu) ako ti se takav signal pojavljuje odma iza preampa, možda si ga natjerao u fercu.... to ej samo moje gledište kao jednog običnog elektroničara/ne-muzičara. ali ako tražiš da si to zvuči "deblje i masnije" trebao bi obratiti pozornost na više harmonike, a en taj scope ispis... ipak su harmonici ti koji određuju "farbu", a ne osnovni signal ko gledaš u scope-u... kolege tonci će me ispravit ako griješim
![]() |
#8 | ||
Member
|
![]() Quote:
![]() i izgleda da se tek pred deset godina pocelo snimati ispravno, bez izoblicenja. ![]() ali dobro, nema veze. nego mene zanima kako dobiti to izoblicenje, a da nije signal u fercu. svatko moze napucati preamp pa ga prosljediti kompjuteru. sto mislis kad kazes - vise harmonije? Quote:
mene cisto zanima kako dobiti tu debljinu i sto ona tocno znaci? ako su izoblicenja, kako se postizu? ako je nesto deseto, kako to dobiti, napraviti? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
banned
|
![]()
kao sto vec napisah, kompresijom. Pored svega drugog sto je google napisao, to je jedan od nacina da se dobije zvuk kojem tezis.
![]() |
#10 | ||
Member
|
![]() Quote:
by the way, ne gadjam retro sound. evo ovaj primjer, fokus na dobos: http://homerecordingbootcamp.com/lessons/avril/ B pjesma mi puca dobos, A mi je suspregnut. a tu se vec prica o OTB, ITB mixingu... Quote:
znaci do 2000te godine svi su imali kvalitetno napucan preamp, to jest opremu koja dobro odradjuje snimak u crveno? ![]() ne stoji mi bas. do kuda se vise manje prije snimalo? preko 0 dB-a? cini mi se da za to "napucavanje" nije dovoljan preamp koji bi nabio gain. kasnije opet dodje u converter ispod 0 dB-a i dosta se izgubi "efektirano". sto bi jos falilo u tom lancu? kompresija, EQ, dobra mixerčina, sve outboard. pa da onda vidimo kako se cuje unutra. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Debljina apsorbera | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 02-04-2010 08:20 PM |