|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Ispade da je vets zlatna sredina izmedju suvoparne teorije i povrsne prakse?
Pod uslovom da neko zeli da nauci, naravno ![]() Alternativa je ici na ETF i biti na praksi u nekom vrh studiju, ali koliko nas moze da izdrzi takav rezim? ![]()
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Dobro je sto si sve ovo napisao. Kada nesto ne znam volim sve strane da cujem.
Na zalost ne znam engleski dovoljno dobro da bih sve sam proverio, a klinac se bas zalepio za njih. Imam drugare muzicare po celom svetu i od njih sam cuo samo lepe stvari o SAE. Ovo je drugacije vreme od onoga kada sam ja pocinjao i internet nudi neverovatne stvari za ucenje. Skinuli smo gomile nekih video kurseva, knjiga, tutorijala... Vodio sam ga kod nekih drugara koji imaju studio i tamo je radio. I ono sto ja vidim je da zeli da bude u muzici. Ja nekako verujem u skole i iskustvo mi govori da su skolovani muzicari uvek daleko ispred onih sto su sami ucili. Praksa je dobra, ali zavisi kod koga se radi. Cubase poznaje vec jako dobro. Zato i hocu da ga saljem u NS. Mogu da ga ubacim na ovaj nas elektrotehnicki, a imam i neke drugare koji mozda mogu da ga proguraju na ono pri glumackoj ali kakve su mu onda sanse da izadje negde napolje i bavi se tim. Nekako ne mogu da ga zamislim da ceo zivot provede praveci sund, kao ja, da bi preziveo. Inace danas sam uspeo da se malo duze docepam PT-a i resio da ostanem na onom sa cime radim zadnjih 100 god. hvala svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
VIP Member
|
![]()
jesi bas OK sa tim "sto mali bas hoce da bude u muzici" ??
Ja (posle 25 godina bavljenja muzikom) nebi NIKAKO savetovao da se bavi samo time...nece se mnogo usreciti...ni kod nas a bogami ni u inostranstvu toliko od mene
![]() |
#24 |
MAO
|
![]()
pa, ostaje nada da će i ovde moći da radi nešto što nije šund, i za to se treba i valja boriti. Ja imam tu sreću da sam već 4 ili 5 godina u priči sa ovom drugom stranom, radeći sa dosta nekih BG bendova različitih žanrova. Zadnje 2 godine živim isključivo od svog studija i svirki tih istih bendova, tako da, daleko od toga da je nemoguće. Samo je jako teško. Nisi nam rekao koliko mali ima godina? I koliko je tačno osposobljen za samostalni rad? Rekoh, nisu te škole uopšte loše, ni sistematizovano znanje samo po sebi, samo su kod nas te škole mahom jako loše organizovane, i samo u smeru uzimanja novca i mazanja oči deci. U inostranstvu je ta priča već drugačija, samo se bolje raspitajte koliko on vremena ima za gubljenje na to, jer kod njih klinci počinju šegrtovanje i radnu obuku jaako rano, tako da prosečan diplomirac od 25-26 godina je već premator i neinteresantan majstorima po studijima. Skoro sam davao i sam oglas za šegrtovanje,i uglavnom su u obzir dolazili mlađi kandidati, jer su lakši za saradnju, i puniji motivacije
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
I ja sam nekada bio u slicnoj dilemi i trilemi i sa ove vremenske distance mislim da sam uradio pravu stvar... nisam otisao na SAE
![]() Pre 10-15 godina u Srbiji nije postojao po mom misljenju ni jedan jedini moderan i ozbiljan studio. Sada samo u Beogradu postoji nekoliko zaaaaista ozbiljnih studija i to u svakom pogledu, od tehnickog, tj. opremljenosti pa do organizacionog (jer sam shvatio u medjuvremenu da biti PRO i raditi u studiju nije samo okretanje potova i dzaranje fadera, vec i odnos sa ljudima, organizacija, pristup itd. a to te nece nauciti ni jedan sae na svetu). Zato je moj najiskreniji savet da das sina negde na praksu, u neki od boljih studija jer moze tamo da nauci sve, a taj novac koji bi mu dao za SAE mu stavi u banku na kamatu pa za 7-8 godina, kad nauci da radi i kad upozna ljude, nek mu to posluzi da pocne posao i kupi opremu... E sad jos jedna stvar... koliko mu je uopste pametno danas da se bavi muzikom umesto da bude lekar, advokat, drzi piljaru, butik, nisam bas siguran... nekada su akdvokatske kancelarije pretvarali u muzicke studije a sada je doslo vreme da muzicke studije pretvaraju u advokatske kancelarije, a to ti jasno govori sta se i koliko placa... ne znam koliko je star i koliko je svestan u sta ulazi, ali nisu svi za ovo sposobni... treba mnooooogo truda, ljubavi, odricanja... a neki vise vole da imaju platu svakog 1. u mesecu - ovo definitivno nije posao za njih! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
MAO
|
![]()
ko što ranije rekoh, VETŠ je malo svačega u mnogo ničega. Čak ni nominativno nije to loš nastavni program (sa premalo prakse!), koliko je loše to rasplinjavanje u inženjeriju i druge pravce. A najlošije je naravno kriterijum, po kojem svake godine armija debila završi sa tom diplomom i idu okolo gradom i blamiraju školu.
Što se Sae tiče, najveći konkretni problem je što ne postoji kod nas, te celu priču nepotrebno komplikuje i diže na drugi nivo. Tako da ko želi da se školuje tamo, mora da plaća ozbiljnu kintu i mimo školarine koja nije džaba, mada nije ni prejaka. Da je u ono vreme kad sam o tome mogao razmišljati, postojao sae u BG, ne bih se dvoumio. Makar papira radi. Ovako, slati klinca preko, prevelika zajebancija |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
a šta je sad ovo?:
http://belgrade.sae.edu/en-gb/home/
![]() |
#28 |
MAO
|
![]()
au
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hehehehe... i red je bio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]()
Mozda je bolje otici u Dubai, ali ko ne moze i nece ima SAE i tu, pred nosom, u nasem gradu. Kvalitet rada ce se znati vec posle prve godine! Osta je da se saceka i vidi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ja njih mrzim, ne znam za vas. Let3 | HeatMan | Razno | 105 | 19-12-2008 02:39 AM |
Mrzim narodnjake | lesha | Pricaonica | 239 | 26-08-2008 04:44 PM |