Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-08-2010, 11:37 PM   #131
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Default Re: Domaca produkcija, zasto je takva kakva jeste?

Ne kazem da toga nije bilo prije niti da je to nesto lose, samo sam naveo redosljed bitnih elemenata koje danas cine jednu zvijezdu i smatram da je glazba na zadnjem mjestu

Ljudi koji se skupljaju na ovom forumu logicno stavljaju muziku na prvo mjesto ali kod prosjecne publike muzika sigurno vise nije na prvom mjestu.

Sto se tice navedenih bandova:
The Doors - itekako su znali svirati, njihova muzika je i za danasnje pojmove vrlo kreativna
Sex Pistols - imali su iskreni bunt, projekcirali su zivotnu filozofiju koju mnogi mladi i danas rado prihvacaju
Madonna - Unatoc slabim pjevackim sposobnostima ona ili masinerija iza nje uvijek su znali izabrati kvalitetnu i moderno isproduciranu pop muziku.

danasnja "velika imena" - prezvakana muzika, nikakve poruke u tekstovima, kvalitetna produkcija koja se dobiva mjesanjem dobro utemeljenih elemenata u pop glazbi s novitetima koji nastaju u "undergroundu", "alternativi" (ili kako bi to vec nazvali)
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2010, 11:45 PM   #132
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
Kada ljudi pocnu ulagati u sebe, i vlasnici studija u profesionalnu opremu, sticice bolji dani za ovaj deo Evrope. Za sada, keep dreaming.
Hm, u Bgd postoji nekoliko SSL-ova (od toga par "pravih"), Željko Joksimović ima Euphonix, BarbaStudio ima onaj super Amek. Pink u OBA svoja studija ima ispravne 2" Studere... Ne znam kakva je situacija sa Music Factory-jem i njihovim Amekom Angela i Otarijem 90 MKII... Ima svašta i u Novom Sadu i tako... Pitanje je samo koliko ljudi želi da stisne petlju da plati termine u tim studijima?

Pozdrav,

Vasa

P.S. postoji u Mostaru studio koji je donirao pokojni Pavarotti, može i tamo da se snima...

Last edited by awacs; 06-08-2010 at 12:08 AM. Reason: Pavarotti
awacs is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2010, 11:45 PM   #133
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Dugo sam oklevao da napishem neshto, ali je ipak dark side preovladao...

Mislim da se sve ipak svodi na kontakte i zemlju obitavanja(ne porekla), jer mi se chini da ni dobre reference i dobra produkcija danas nishta ne znache...
Npr, sa projektom Audionova smo doshli do gotovo svih znachajnih producenata elektronske muzike i svi su vrteli/vrte i chartovali nashu muziku.
Od progy ekipe tipa Prydz,Sasha,Digweed,van Dyk,pa danas do Richie Hawtin-a,Marca Carole,Valentina Kanzyani-a...(samo da nabrojim par).
I radili smo i na velikim i malim dogadjajima i super prolazili, ali sada neshto definitivno nije kako treba...Neshto je sve stalo, chini mi se.
Elf is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 12:05 AM   #134
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Maiv View Post
The Doors - itekako su znali svirati, njihova muzika je i za danasnje pojmove vrlo kreativna
U poslednjih dvadeset godina ne postoji u svetu ništa što se može meriti s njima, u bilo kom pogledu.
Ako već pričamo o produkciji, ni to nije izuzetak. Bez remasterizovanja imaju bolji zvuk nego bilo šta iz moderne pop i rok muzike. Treba se ugledati na velikane.

edit: awacs, verujem da te bole uši dok slušaš Led Zep, oni su valjda preteča tog trenda preterane glasnoće. Posle jednog njihovog koncerta Dejvid Bouvi je izjavio "I don't like or aprove of loud music", i otišao da snimi album Yound Americans.

Last edited by Znak; 06-08-2010 at 12:13 AM.
Znak is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 12:29 AM   #135
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
verujem da te bole u?i dok slu?a? Led Zep, oni su valjda preteča tog trenda preterane glasnoće. Posle jednog njihovog koncerta Dejvid Bouvi je izjavio "I don't like or aprove of loud music", i oti?ao da snimi album Yound Americans.
Ma da, bole me u?i ali... boli me dupe ?to me bole u?i kad mi je du?i dobro. Tako nekako.

D?on Kejd? jednom napisao: I've never heard any sound that I didn't enjoy; the only trouble with sounds is music.

Pozdrav,

Vasa
Old 06-08-2010, 12:32 AM   #136
Lag
Moderator

Lag's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
nisam primetio da svadbaro?i i turbofolk muzičari kubure sa ?icama
turbofolk i pop ja ne dozhivljavam kao zhanrove
pop je ono shto je popularno (kojigod da je zhanr) a turbofolk je ono shto pali masu (rambo)
ako pali masu ili ako je pop naravno da nece kuburiti sa zhicama
Old 06-08-2010, 08:30 AM   #137
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Elf View Post

Mislim da se sve ipak svodi na kontakte i zemlju obitavanja(ne porekla), jer mi se chini da ni dobre reference i dobra produkcija danas nishta ne znache...
Neshto je sve (ne)stalo, .

samo ovoliko je trebalo i malo sam ispravio nadam se da se neces ljutiti ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 12:22 PM   #138
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Naravno da se ne ljutim,samo nisam bash najbolje razumeo, chega je ovoliko trebalo?
Elf is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 01:00 PM   #139
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Dugo sam oklevao da napishem neshto, ali je ipak dark side preovladao...

Npr, sa projektom Audionova smo doshli do gotovo svih znachajnih producenata elektronske muzike i svi su vrteli/vrte i chartovali nashu muziku.
Od progy ekipe tipa Prydz,Sasha,Digweed,van Dyk,pa danas do Richie Hawtin-a,Marca Carole,Valentina Kanzyani-a...(samo da nabrojim par).
I radili smo i na velikim i malim dogadjajima i super prolazili, ali sada neshto definitivno nije kako treba...Neshto je sve stalo, chini mi se.
to je ono sto ja pricam sve vreme...svim (poznatim) DJ-ima treba novi materijal da bi imali sta da vrte na SVOJIM tezgama...oni ce i da ga pustaju, chartuju i sta vec..ali od toga NEMA LEBA !!!
i ti razni events, sve se isplati organizatoru, i da plati put nekome iz Srbije..jer je krajnji cilj - veliki event = puno para za njih !
A to sto ih nema cesto, to je druga prica....i nekome se ucini da se kao, nesto "desava", a u stvari sve to prodje i zaboravi se za par nedelja....a zivot prosao !!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 01:04 PM   #140
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Naravno da se ne ljutim,samo nisam bash najbolje razumeo, chega je ovoliko trebalo?
onoliko koliko sam te citirao

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules