|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#121 |
Member
|
![]()
[quote=marcos;284343]jednu stvar sam primjetio...puuuno dobrih stvari se događa u jako "nemainstream" krugovima. Ovdje u Hrvatskoj imamo puno odličnih bendova koji su totalno nezainteresirani za medijski proboj....
Znaju svirat, dobri su albumi, dobri su koncerti...i to je to. Jer ?ta danas znaći publika i ?ta znaći eksponiranost kad od toga ni?ta. Tako da talentirani ljudi ostaju u undergroundu i tamo im je dobro. Ako hoćete mogu počet linkove stavljat (ali mi se neda) A ima i jedan zanimljiv fenomen...bend Kinoklub je iza?ao sa jednim singlom ("za nju") koji na youtubeu ima već oko 300 000 pogleda. Bio sam na njihovoj svirci i cure skacu u prvom redu, ruku dajem ne la?em. Običan jednostavan pop punk kakav se vrti na MTV u i kakvog je svih sram svirati. Evo, neko se sjeti da bi ba? to mogli i krene im. Nikakva "umjetnost" ali bar se čini da bi mogli imat i komercijanog uspjeha...mo?da jer je muzika koju sviraju komercijalna? ![]() evo linka http://www.youtube.com/watch?v=DYrsKYV4nzA |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
VIP Member
|
![]()
muzicke skole nisu bitne za modernu / pop muziku....samo uvo !!
A kod nas su (uglavnom) svi gluvi.....cast izuzetcima. A i mnogo se promenilo toga u zadnjih 10-15 godina...ljudi su postali nestrpljivi. Nemaju vremena da se pozabave instrumentom (citaj - da nauce da ga sviraju) i da nauce da pevaju... SVE HOCE ODMAH !!! Da se "pocepa" sa prvim izdanjem.... Pa jos na sav taj attitude, dodati i jeftine PC-je i besplatni software i odjednnom - svi sve znaju... Ako cemo o "loudness war-u"..svojevremeno sam dobio da preslusam neke "mastere" koji su bili ocajni. Nije me mrzelo, pitao sam lika koji je radio "mastering" na cemu je slusao, jer svako ko ima usi cuje da nevalja, da je prepumpano, da susti, sta vec...i lik mi kaze - "nema ja sta tu da slusam! Kompjuter sve radi sam !" ![]() ![]() ![]() ![]() e sad spoji njega sa nekim napaljenim novokomponovanim reperom koji je Frutiju slozio 3 loopa i sad kao, ima "beat"....nalupao se nesto preko, napsovao i sad je on kao "nigga gangsta reper".....ili neki naduvani klinci sa kanapom umesto zica na gitarama, koji znaju dva akorda i "niko ih ne kapira" ..i eto ti domace produkcije. Izostavio sam turbo i ostale "narodnjake"...sunda je uvek bilo i bice ga...mi pricamo o nekoj "normalnijoj" produkciji. To sto se nesto sto njih deset misli da je cool ne vrti na radiju ili tv-u....i radio i TV zive od reklama koje slusa siroka narodna masa...ako pocnu da ih smaraju i nerviraju sa nekom "cool" muzikom....pocece da slusaju drugu radio stanicu ili drugi TV kanal... Problem je nastajao godinama, i trebace godine i godine da se ispravi. A pomoci ce svako ako nauci da svira i peva i ne psuje u pesmama itd...
![]() |
#123 |
VIP Member
|
![]()
Fail = lo?a poslovna procena. A opet, niko nas nije pu?kom terao da se lo?imo na... jebemliga, na to na ?ta se već lo?imo. Cenim recimo da bi Sa?a Habić zaradio do jaja kintu kad bi napravio letnju modnu kolekciju opreme koju poseduje. Ono - tange od kablova, brushalteri od zvučnika, jakne od ?tampanih ploča, sve tako to... al' d?aba kad se lo?i da napravi patch za trubu a la Jon Hassel... i uspeo!!! Samo ?to niko neće da mu plati...
Pozdrav, Vasa
![]() |
#124 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Mogli bi slozit neku listu bitnih elemenata prosječne pop zvijezde ![]() 1. Afere, ?okiranja publike (sa svim i svacim nevezanim uz muziku) 2. Izgled, pojava u medijima 3. Spotovi, (?to vi?e golotinje ili specijalnih efekata - uglavnom bez price) 4. Scenski nastup, show (po mogucnosti isto nesto kvazi ?okantno ili s brdom golotinje) 5. Dobar beat, glasnoca... 6. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Pro Member
|
![]()
?ta ću, onaj ?to me produciro ostavio mali headroom.
Quote:
"Muzička produkcija" o kojoj je reč u ovom threadu se odnosi na obradu zvuka. Mo?da to nije jasno ako pročita? samo naslov, ali ako pogleda? prvi post videće? da se govori o zvuku.
![]() |
![]() |
#126 | |
Pro Member
|
![]()
Nedostatak SAMOPOUZDANJA, i mentalitet; "slava preko noci, iako smo sitne ribice u velikom okeanu" je razlog zasto je "Domaca produkcija, zasto je takva kakva jeste?"
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A i sokiranja publike, ima na pretek (Britney..na primer) Mislio sam kad trenutni "producenti" nauce da sviraju / prave dobre pesme / dobro slazu harmonije i pisu dobre tekstove...onda ce UMETI da odrade produkciju kako treba - ima da cuju kad neko falsira, kad ne zna da peva...pa ce da poradi na tome... Ovako - svi gluvi i glupi i eto nam produkcije..!! NEKO MORA DA ZNA NESTO - onda ce da bude nesto! Dokle god niko ne zna nista...bice kao sto jeste!!
![]() |
![]() |
#128 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Čitam forum svako malo i jbg, slu?am neke radove... ljudi prave pesme, pa očekuju komentare. Kakvi crni forumski komentari ![]() ![]() Na kraju - producent (makar kakav, samo da je neka osoba sa strane) je ultramegava?an. Jako je va?no imati drugi par u?iju - nekog u čiji muzički ukus se ima poverenje, sa kojim se mo?e i svađati ako dotle dođe, ali svakako nekakvu proveru ličnog stava. I tako pomalo - između svog stava, producentske kritike i publike, pa se donekle dođe. Uglavnom, onaj ko pored ta tri uslova ne dođe do nekakve vrste afirmacije... jbg. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#129 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ja ne moram da se bavim muzikom i ja to radim iz hobija kad imam vremena.Niti mi je ovo prioritet pa da ulazem konstantno u opremu,niti imam vremena.Svestan sam ja svega,samo sto je meni mnogo prece zavrsiti Medicinu.I naravno da se ne treba zanositi necim kad ne ulazes vreme,trud i pare.Bez toga kao sto si rekao, KEEP DREAMING !!
![]() |
![]() |
#130 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Čitam forum svako malo i jbg, slu?am neke radove... ljudi prave pesme, pa očekuju komentare. Kakvi crni forumski komentari ![]() ![]() Na kraju - producent (makar kakav, samo da je neka osoba sa strane) je ultramegava?an. Jako je va?no imati drugi par u?iju - nekog u čiji muzički ukus se ima poverenje, sa kojim se mo?e i svađati ako dotle dođe, ali svakako nekakvu proveru ličnog stava. I tako pomalo - između svog stava, producentske kritike i publike, pa se donekle dođe. Uglavnom, onaj ko pored ta tri uslova ne dođe do nekakve vrste afirmacije... jbg. Pozdrav, Vasa P.S. (edit) Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kakva kutija za PC !!!! | DaBear | Computer Hardware | 5 | 14-12-2009 10:09 AM |
jeste li provalili | balthazaar | Razno | 12 | 29-05-2008 12:07 PM |
Domaca elektro/texno/hauz/psi ekipa | Sandzama | Razno | 104 | 15-11-2006 09:52 PM |
A KAKVA JE OVO KLAVIJATURA? | walsh | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 11-05-2005 10:07 PM |
Domaca pjesma od nekog drugog izvodjaca | Nocni | Vlado Georgiev | 1 | 26-02-2005 12:15 AM |