|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Senior Member
|
![]()
Arthure,pa ja mislim da nije isto 50 din za jedan glas kao i 200 evra za zvucnu karticu ili sta vec
![]()
![]() |
#52 | |
MAO
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Pro Member
|
![]()
Na ovoj slici se vidi pesma Haustora "Bi mogo da mogu" (dole) i jedna domaća pesma iz ovogodi?nje produkcije (gore), nije bitno koja, nije mi cilj da prozivam bilo koga pojedinačno.
Svakome je na prvi pogled jasno da je u pesmi Haustora sačuvana dinamika, ali imam utisak da odgovor na pitanje iz naslova topika le?i u tome da mnogima nije jasno (jer je na prvi pogled nelogično, ali ipak tačno) da u stvari "Bi mogo da mogu" zvuči glasnije od ove gornje pesme. Bio bih zahvalan ako bi neko od profesionalaca na?ao par minuta vremena da taj fenomen objasni forumskom narodu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Senior Member
|
![]() Ok,ajde da ucinimo ovaj forum konstruktivnim i obrazlozi zasto mislis tako.Postujem svacije misljenje . . ![]()
![]() |
#56 |
Senior Member
|
![]()
Sad tek pazljivo procitah.Mislio sam da mislis na glasanje ljudi ..
Zaboravi ..
![]() |
#57 | |
Member
|
![]() Quote:
to!! to i mene zanima. skuzio kod mnogih danasnjih snimaka koje su nabijene do vrha da su na neki nacin "tise" od snimki prije 20, 30 godina. sigurno se radi o mnogo cimbenika zasto je to tako, krenuvsi od pocetnog snimanja, opreme, nacina snimanja... a cista glasnoca, to jest gornja snimka, je fenomen koji je u grubo receno povezan sa marketingom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
"lozite se kao da ste crnje" "LOZITE" je jako detinjast izraz i suvisan. ja mislim da se ovde vise ljudi loze na Dizel i kriminalni mentalitet nego na "crnje" / prave muzicare koji su zaista postavili STANDARDE i uspeli. Gde bi svima bio kraj da su studirali legende muzikcke igre... Problem je mentalitet, svi zele brze pare i jos brzu slavu, preko noci, a nemogu ni da se prodaju tako da je facebook i youtube danas resenje za njih, baza maloletnih fanova koji ne znaju ni kako izgleda original album ili kaseta... Rep muzika i uopste muzika u Americi i u svetu se ne razlikuje od nase balkankske scene, pala je na najnizi nivo. Autotune i stenjanje o klubovima. Ali slazem se sto se tice ljudi, danas smradovi ne zele da plate i zakupe profi studio vec jure "uradi-sam" varijante i skidaju mp3 matrice sa YouTube-a. Ljudi me prozivaju, kazu da u studiu kod Mirka mogu za 1000 din da snime pesmu u gluvoj sobi koja je manja od tus kabine, i ima rode nt2000 mikrofon sa yamaha mixetom od 150 eur. Rekao sam, zabranite internet, prestanite da podrzavate digitalni software, vratite analogno snimanje, losi muzicari ce pasti u zaborav i onda ce sve biti kao pre. Last edited by DzoniPFC; 02-08-2010 at 06:12 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Senior Member
|
![]()
Da,vise je prisusutno to na dizel i krimosi nego na crnje.
Jaoo o tome kako ljudi nece da ulazu u sebe da ne pricam !! Dolazi mi neki lik i dogovaramo se za neku pesmu.On a verujem i vecina underground hip hop muzicara vodi se time da ce biti bolja pesma da je skine sa neta nego da plati neku sicu i da uradi bolju pesmu plus sto moze da sudeluje u pravljenju iste !!Ja njima ne mogu da objasnim da je bolje dati malo parica i uloziti u sebe nego ovako,skidati tudje itd. A matrice su ... ![]() ![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kakva kutija za PC !!!! | DaBear | Computer Hardware | 5 | 14-12-2009 10:09 AM |
jeste li provalili | balthazaar | Razno | 12 | 29-05-2008 12:07 PM |
Domaca elektro/texno/hauz/psi ekipa | Sandzama | Razno | 104 | 15-11-2006 09:52 PM |
A KAKVA JE OVO KLAVIJATURA? | walsh | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 11-05-2005 10:07 PM |
Domaca pjesma od nekog drugog izvodjaca | Nocni | Vlado Georgiev | 1 | 26-02-2005 12:15 AM |