Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-07-2010, 11:48 AM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Domaca produkcija, zasto je takva kakva jeste?

Zaboravih ove likove. Bend se zove Azil 5 iz NS.
Licno mi je pevac prilicno neubedljiv, mozda malo e-ka-ve-icno sve zvuci na momente ali generalno ljudi su vrlo dobri muzicari i ima autorskih textova sto je sve ukupno svetlo na kraju tunela.Ulazu u snimke i opremu a live zvuce bolje nego na CD,da se nadovezem na Arthurovu pricu...
Jos 10 ovakvih bendova (mislim na rad i trud) i eto nam pocetka scene...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2010, 12:48 PM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Po meni, pored svega sto je Artur rekao, i ovo sto gosn Zappa pricha takodje je jedan od problema...

silicon science is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2010, 01:43 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Da, ovde se vise po(j)enta svodi na "kontrolu" i to ko kontrolise sta ce biti objavljeno, ali obzirom da je ovo prilicno mator intervju (Zappa je umro '93) , tada je situacija bila manje alarmantna nego sada... Sada kontrole nema...

Ne mislim da treba da postoji telo kao sto je bila nekadasnja komisija PGP-a ili slicno, jednostavno sami urednici, producenti treba da poseduju jedan kodek,jebez ga,to ide , ovo je smece i ne ide... Ne porez,neko je skoro predlagao,mislim Sladja Milosevic (od koje mi kiselo udari na #&%@) nekakav opet porez na shund, i mislim da je to izuzetno los i ne promisljen pristup. Pa samo bi im digli cenu... Vidis hrvati,koliko sam skapirao ima tamo narodnjaka,shunda po klubovima,na privatnim zurezama i to, ali nigde na radiju i tv... Bar ni blizu u onoj meri i onoga cega ovde ima...
Bre,sto kaze jedan moj prijatelj, "izbacite vise cigane sa ekrana...!"

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2010, 07:57 PM   #4
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
izbacite vise cigane sa ekrana...!"
nemo tako kumeeeeeeeeee

ja sviram neshund.... vidi

voomighty is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 12:22 AM   #5
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Ljudi UGLAVNOM vazi pravilo "Koliko para,toliko muzike " !

I ne vidim onda zasto se neki ljudi cude zasto konkretno reperi kod nas ne postizu neki veci uspeh.Pa kad radite u FL na hi fi zvucnicima,snimate vokale u garazi,psujete kao da ste ogorceni na ceo svet i ljude + sto se lozite da ste crnje i da ste opasni = proizvod je los kvalitet em umetnika (ako se reperi mogu tako nazvati ) em produkcije sto se naravno odrazi i na sam pravac ako je generalno takvo stanje.

Forumasi ce pomisliti da ja mrzim hip hop posle ovoga ,ali cak naprotiv radim hip hop pesme i volim tu vrstu muzike.Ko je nama kriv sto Sale iz Granda,ulaze u njegove pevace i produkciju !
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 01:13 AM   #6
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Istina je sve to o krizi kreativnosti, ali da se vratimo na naslov topika. Ima (kompetentnih) mi?ljenja da je za globalnu krizu muzičke industrije - a kod nas se naravno sve negativno iz sveta prenosi na kvadrat - jednako kriva i produkcija, tj. njene danas "neverovatne" mogućnosti. Sve mora da se čuje jako, jače, najjače; bas bubanj da otkida glavu, akustična gitara da zvuči kao da se slu?alac smanjio i u?ao u onaj otvor na njoj, bas gitara naravno vadi srce iz grudi, i sve ostalo ?to uz to ide, na par stotina kanala, bez pauze, kompresovano, limitirano, cementirano. Loudness war u postprodukciji je do?ao do vrhunca, dinamika svedena na nulu. Produkcija od 1980. je na silaznoj putanji i danas je i na vama gospodo ipak deo krivice ?to se i dalje vi?e slu?a muzika stara trideset godina. Jednostavno ovaj zvuk zamara u?i, a producenti nemaju hrabrosti da priznaju da je jedini put vraćanje na staro. Pogledajte recimo kako izgledaju wavovi albuma Deja Vu od CSN&Y iz 1971. To je talas, nije zid. Uz fantastične pesme, takva produkcija je potrebna da bi se album mogao prelsu?avati vi?e puta. Ljudsko uho je naviknuto na promene jačine zvuka, a digitalna era sa svojim "mogućnostima" to potpuno zanemaruje.
Znak is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 01:16 AM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa opet, mislim da je i u eri loudness war-a, bilo dovoljno značajnih i velikih albuma i pesama, tako da se ne bi mogla dići optužnica na taj račun. Jednostavno, pesme, ideja, emocija. Toga je manje, a naročito kod nas
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 02:30 PM   #8
Matoree
Member

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Ljudi UGLAVNOM vazi pravilo "Koliko para,toliko muzike " !

I ne vidim onda zasto se neki ljudi cude zasto konkretno reperi kod nas ne postizu neki veci uspeh.Pa kad radite u FL na hi fi zvucnicima,snimate vokale u garazi,psujete kao da ste ogorceni na ceo svet i ljude + sto se lozite da ste crnje i da ste opasni = proizvod je los kvalitet em umetnika (ako se reperi mogu tako nazvati ) em produkcije sto se naravno odrazi i na sam pravac ako je generalno takvo stanje.

Forumasi ce pomisliti da ja mrzim hip hop posle ovoga ,ali cak naprotiv radim hip hop pesme i volim tu vrstu muzike.Ko je nama kriv sto Sale iz Granda,ulaze u njegove pevace i produkciju !
Nalupao si se mnogo.. Jos gore ako i radis hip hop )
Matoree is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 04:50 PM   #9
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Na ovoj slici se vidi pesma Haustora "Bi mogo da mogu" (dole) i jedna domaća pesma iz ovogodi?nje produkcije (gore), nije bitno koja, nije mi cilj da prozivam bilo koga pojedinačno.
Svakome je na prvi pogled jasno da je u pesmi Haustora sačuvana dinamika, ali imam utisak da odgovor na pitanje iz naslova topika le?i u tome da mnogima nije jasno (jer je na prvi pogled nelogično, ali ipak tačno) da u stvari "Bi mogo da mogu" zvuči glasnije od ove gornje pesme. Bio bih zahvalan ako bi neko od profesionalaca na?ao par minuta vremena da taj fenomen objasni forumskom narodu.
Attached Images

Znak is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 05:21 PM   #10
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
Nalupao si se mnogo.. Jos gore ako i radis hip hop )

Ok,ajde da ucinimo ovaj forum konstruktivnim i obrazlozi zasto mislis tako.Postujem svacije misljenje . .
ugljesa is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules