|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Zaboravih ove likove. Bend se zove Azil 5 iz NS.
Licno mi je pevac prilicno neubedljiv, mozda malo e-ka-ve-icno sve zvuci na momente ali generalno ljudi su vrlo dobri muzicari i ima autorskih textova sto je sve ukupno svetlo na kraju tunela.Ulazu u snimke i opremu a live zvuce bolje nego na CD,da se nadovezem na Arthurovu pricu... Jos 10 ovakvih bendova (mislim na rad i trud) i eto nam pocetka scene...
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Po meni, pored svega sto je Artur rekao, i ovo sto gosn Zappa pricha takodje je jedan od problema...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Da, ovde se vise po(j)enta svodi na "kontrolu" i to ko kontrolise sta ce biti objavljeno, ali obzirom da je ovo prilicno mator intervju (Zappa je umro '93) , tada je situacija bila manje alarmantna nego sada... Sada kontrole nema...
Ne mislim da treba da postoji telo kao sto je bila nekadasnja komisija PGP-a ili slicno, jednostavno sami urednici, producenti treba da poseduju jedan kodek,jebez ga,to ide , ovo je smece i ne ide... Ne porez,neko je skoro predlagao,mislim Sladja Milosevic (od koje mi kiselo udari na #&%@) nekakav opet porez na shund, i mislim da je to izuzetno los i ne promisljen pristup. Pa samo bi im digli cenu... Vidis hrvati,koliko sam skapirao ima tamo narodnjaka,shunda po klubovima,na privatnim zurezama i to, ali nigde na radiju i tv... Bar ni blizu u onoj meri i onoga cega ovde ima... Bre,sto kaze jedan moj prijatelj, "izbacite vise cigane sa ekrana...!"
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ljudi UGLAVNOM vazi pravilo "Koliko para,toliko muzike "
![]() I ne vidim onda zasto se neki ljudi cude zasto konkretno reperi kod nas ne postizu neki veci uspeh.Pa kad radite u FL na hi fi zvucnicima,snimate vokale u garazi,psujete kao da ste ogorceni na ceo svet i ljude + sto se lozite da ste crnje i da ste opasni = proizvod je los kvalitet em umetnika (ako se reperi mogu tako nazvati ) em produkcije sto se naravno odrazi i na sam pravac ako je generalno takvo stanje. Forumasi ce pomisliti da ja mrzim hip hop posle ovoga ,ali cak naprotiv radim hip hop pesme i volim tu vrstu muzike.Ko je nama kriv sto Sale iz Granda,ulaze u njegove pevace i produkciju ! ![]()
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Istina je sve to o krizi kreativnosti, ali da se vratimo na naslov topika. Ima (kompetentnih) mi?ljenja da je za globalnu krizu muzičke industrije - a kod nas se naravno sve negativno iz sveta prenosi na kvadrat - jednako kriva i produkcija, tj. njene danas "neverovatne" mogućnosti. Sve mora da se čuje jako, jače, najjače; bas bubanj da otkida glavu, akustična gitara da zvuči kao da se slu?alac smanjio i u?ao u onaj otvor na njoj, bas gitara naravno vadi srce iz grudi, i sve ostalo ?to uz to ide, na par stotina kanala, bez pauze, kompresovano, limitirano, cementirano. Loudness war u postprodukciji je do?ao do vrhunca, dinamika svedena na nulu. Produkcija od 1980. je na silaznoj putanji i danas je i na vama gospodo ipak deo krivice ?to se i dalje vi?e slu?a muzika stara trideset godina. Jednostavno ovaj zvuk zamara u?i, a producenti nemaju hrabrosti da priznaju da je jedini put vraćanje na staro. Pogledajte recimo kako izgledaju wavovi albuma Deja Vu od CSN&Y iz 1971. To je talas, nije zid. Uz fantastične pesme, takva produkcija je potrebna da bi se album mogao prelsu?avati vi?e puta. Ljudsko uho je naviknuto na promene jačine zvuka, a digitalna era sa svojim "mogućnostima" to potpuno zanemaruje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
pa opet, mislim da je i u eri loudness war-a, bilo dovoljno značajnih i velikih albuma i pesama, tako da se ne bi mogla dići optužnica na taj račun. Jednostavno, pesme, ideja, emocija. Toga je manje, a naročito kod nas
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Na ovoj slici se vidi pesma Haustora "Bi mogo da mogu" (dole) i jedna domaća pesma iz ovogodi?nje produkcije (gore), nije bitno koja, nije mi cilj da prozivam bilo koga pojedinačno.
Svakome je na prvi pogled jasno da je u pesmi Haustora sačuvana dinamika, ali imam utisak da odgovor na pitanje iz naslova topika le?i u tome da mnogima nije jasno (jer je na prvi pogled nelogično, ali ipak tačno) da u stvari "Bi mogo da mogu" zvuči glasnije od ove gornje pesme. Bio bih zahvalan ako bi neko od profesionalaca na?ao par minuta vremena da taj fenomen objasni forumskom narodu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]() Ok,ajde da ucinimo ovaj forum konstruktivnim i obrazlozi zasto mislis tako.Postujem svacije misljenje . . ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kakva kutija za PC !!!! | DaBear | Computer Hardware | 5 | 14-12-2009 10:09 AM |
jeste li provalili | balthazaar | Razno | 12 | 29-05-2008 12:07 PM |
Domaca elektro/texno/hauz/psi ekipa | Sandzama | Razno | 104 | 15-11-2006 09:52 PM |
A KAKVA JE OVO KLAVIJATURA? | walsh | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 11-05-2005 10:07 PM |
Domaca pjesma od nekog drugog izvodjaca | Nocni | Vlado Georgiev | 1 | 26-02-2005 12:15 AM |