|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Da li neko moze da mi pomogne u vezi ovoga jer mi nije jasno sta je bolje...
Razlika je u 100e. i oba mikrofona imaju istu specifikaciju na sajtu.... Moze neko nesto da predlozi ili neki drugu majk samo za slicnu kintu(ne vise od 400e) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
razlika je u tome sto na 2000-ki imas sto oni kazu "seamlessly variable" potenciometre za kontrolu mikrofonske karakteristike, "obaranje" mikrofona i lo-cut, dok NT2-a ima "ili-ili" prekidace. To jeste znacajna stavka. Mislim da postoje i razlike u elektronici koja dolazi posle HF-1 kapsule koja je u oba mikrofona i 2000-ka i jeste zato malo skuplja.
Ako je u pitanju kucni ili project studio, ovi mikrofoni ce sasvim lepo zavrsiti posao za vokale,gitare,pojacala itd...sto im je i najjaci adut, da su raznoliki po nameni pa ces prakticno bilo koji posao sa njima uraditi u najmanju ruku korektno. Uzeo bih NT-2, mislim da je ispod 300e pa stedeo kintu za druge mikrofone tipa sm57 ili neki preamp ili slicno... Bolje je uvek imati vise mikrofona srednjeg ranga nego jedan (opet srednjeg ranga,ali malo skuplji) koji kad - tad nece lepo zavrsiti neki posao,a tada ostajes bez alternative... Poz'
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala za odgovor... Mislim da cu i ja tako nesto da uradim mozda neki preamp ili tako nesto...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Potrebno misljenje ( Rode NT1-A ili Rode NT2-A ) | Gangster | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 37 | 30-01-2010 08:01 PM |
Rode NT5 ili... | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 36 | 17-05-2009 09:14 PM |