|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Nebi bilo lose da podelimo iskustva o razglasnim sistemima koje ste koristili ili slusali,kako su vam se pokazali...Dali vise preferirate linearray ili source point koncept,prednosti i mane...Pocecu od sebe,trenutno koristimo Rcf nx sistem,oprobano solidno zdrav zvuk koji se ocekuje od ove firme,aktivan,nova klasa digitalnih pojacala izuzetno male potrosnje struje(10 kutija na 16a fazi sa rezervom od 50%),jako dobro zamisljen hardver za kacenje i stack bar opcijom(do 4 satelita mogu da se postave na bas sa podesavanjem nagiba i uglova izmedju njih)i izuzetno pouzdanog na habanje i vremenske uslove.Zvuk za klubove je dopadljiv i podseca na dynacord,dok sa ozbiljnijom analizom i peglanjem dobija pravu koncertnu dimenziju.Basovi 21" front i dupli 15" u polu horni daju dobar i dosta jaku bas liniju,sat.12" i 3 kom.1" driver-a u hornama sa uglovima od 5 stepeni medju sobom(i 12" je u horni)imaju srednji domet do 50 metara sa pristojno malim padom pritiska,i kutija ima disperziju od 100x15".Po meni best bay za novac koji kosta...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Radio sam u glavnom sa vrlo malim sistemima. Mackie mi je pri srcetu uvek, bombonica. Bilo je tu i JBL, koji mi se najmanje svidja,mada starije serije bolje rade,ali su uglavnom vec razvaljene,pa onda neki matori,razduvani Martin, ali je opako tresao na nekom moto festu u Pazovi, ali ono od cega sam se sasrao je KV2-audio. Ta 2kw su glasnija i cistija od bilo cega sto sam u toj snazi cuo bar za 1/3... Malih gabarita ali plombe otpadaju...! Doduse i kosta, ali stvarno radi i kvalitet izrade je vrhunski... Agresivan sound,ujeda, a izoblicenja ni u tragovima i na najvecim opterecenjima.
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 21-07-2010 at 05:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam takodje na RCF/mackie varijanti, ne zato sto mislim da je najbolje, vec mi se cini da se za najmanje novca dobije nesto pristojno. Imam mali razglas za band (nisam vlasnik svega, ali napisacu sta koristimo)
RCF322a sateliti mackie 1501a basovi macki c300 (talijanski) monitori (ili dozvucavanje).... to uglavnom bude dovoljno za tezgice 200, 300 ljudi u manjim zatvorenim prostorima, po potrebi se iznajmi jos nesto. Probali smo nedavno i NX pomenuti, ne kompletan doduse....svidelo mi se, ali sam se iznenadio da nije kvalitatom (jeste snagom i dubinom bassa) odskocio od naseg malog sistema, ali karakter tona je veoma slican.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Svaka razglasna firma ima neki specifican karakter zvuka,i on se nemenja previse sa razlicitim serijama proizvoda,cim je bas dublji i ima vise snage to je odskakanje u kvalitetu...Inace je logicno da zvuci slicno,ipak je to rcf,i obe serije spadaju u professional seriju,TT zvuci bolje ali je zvuk u okvirima vec pomenutih serija....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Naravno da je kvalitetnije
![]() Nego..... koji KV2 audio moze da zameni taj moj postojeci sistem.... mislim na svirke u zatvoreno,. band, 300, 400 ljudi.....
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Pa ja sam video i cuo mali EX-10, dakle 2 satelita ex10 sa desetkom i hornom,ali bez obzira na to sto je 10-ka,to kida bilo koju 12-ku ako ne i neke 15-ke i sub EX koji ima unutra dve 12-ke. Nisam verovao da iz onoga izlazi onoliko zvuka.
![]() Ovo 'ladno pokriva oko 450 ljudi u zatvorenom, bilo koje svirke.
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 22-07-2010 at 03:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
znaci 2 ex10 i jedan bas sa 2x12?
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Cuo sam taj sistem kv2 u Banjaluci diskoteka Kruna,samo sto ima dosta kutija,radi sjajno,nosi se rame uz rame sa jbl vrx 932lap i vrx 918sp koje smo tada koristili,sve pohvale.Jedina mana sto je skupo katastrofa-kosta kako i radi- za sirotinju teze dostupno.Imam informacije da je takav sistem upalio Aca Lukas u Herceg Novom na nastupu pa me samo to brine...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
ZA vrx me vezuju sjajna iskustva,mogu slobodno reci da je to najbolji razglasni sistem za male i srednje poslove (do 2000 ljudi)koji se vrti na trzistu.Naravno to zavisi od konfiguracije sistema,najvise smo koristili(imali)4 satelita po strani(8 ukupno)sto je i max.konfiguracija za kacenje-zbog fiksnog ugla od 15 stepeni vertikalne disperzije koja se sabira sa svakom sledecom kutijom(nepostoji sistem za podesavanje uglova izmedju njih samih)pa je 4 sat.=60 stepeni vertikalne disperzije i svaki sledeca kutija je suvisna(svira prenisko u odnosu na publiku i stage).Inace zvuk je odlican,kristalni visoki i odlicno prostiranje na daljinu,pojacalo jako pouzdano i vrlo jednostavan sistem za kacenje i spajanje medjusobno.Kada se koristi na stalku tu je duo tilt opcija(0 i -10 stepeni na dole,cini mi se)i to je dobro ako koristite 2 kutije spojene(oboren ugao)ili 1 (normalan ugao).Lagane za transport,jako lepog dizajna i sto je najvaznije stvarno izbacuje 136db max spl-a(po meni)sto je svrstava u izuzetno glasne kutije.Basove smo menjali,prvo jbl srx 718,pa 728,pa cerwin vega ab36x sa srx 718,pa vrx 918sp-i na kraju smo zakljucili da je najlaksa konfiguracija za koriscenje vrx918sp,ali zvucno najbolja(a u klasi cene sa aktivnim basovima vrx)srx 718(unutra)ili srx 728(napolju)sa crown macro tech i 9000(ili i tech 6000)i dbx 260 driverack.Mana vrx satelita-u malim prostorima previse zvucnog pritiska ali tek od 10 metara nadalje(gruba procena)svira kako treba(ipak je line array koncert kutije),tako da tu prednost dajem standardnim source point kutijama(jbl srx 715,kv2...).VRX vs NX-nezahvalna prica.NX je pravi a ne semi(polu)linearray-ima podesavanje uglova izmedju kutija,softvare za odredjivanje uglova i prostiranje,ozbiljniji flajing frame,do 8 satelita mogu da se kace po strani,ozbiljnija bas podrska(21" i dupli 15"),pojacala manji potrosaci struje...Sve ono sto nam je nedostajalo kod vrx-a.Zvuk-cena sve govori-koliko jbl vise kosta toliko bolje zvucno svira,ALI sa dobrim analizerom i graf.eq moze cudo da se napravi.....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sta koristite od VSTi za ...? | SumAnuT | Audio Software | 2 | 14-05-2009 04:30 PM |
Gitare"Aria", kakve su? | sille | Gitarska Produkcija | 21 | 08-02-2007 07:45 AM |
Koristite li lo-pass ? | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 03-02-2007 04:04 AM |
Kakve biste tutoriale zeljeli citati? | ANITA | Obavestenja | 4 | 02-10-2006 10:17 PM |
Kakve su ovo novotarije u zaglavlju foruma | LACKY | Obavestenja | 17 | 07-06-2006 08:08 PM |