Quote:
Originally Posted by Maiv
Gle ja nemam MCI niti sam ga ikada koristio, ali zato imam sluh i ako znam varijantu kako dobiti donekle zvuk kakav sam cuo na primjerima koje je poslao onda cu pomoci covjeku i dati neki doprinos temi...
|
Taj fazon, ja sam gotovo siguran da je zvuk na pesmama gore rezultat hot miksanja i tape saturacije jer je po njihovim recima sve snimano na audio trake i to sto je vise moguce hot...
Reko sam da za efekat slicnim tome (skoro pa ekstremna saturacija) koristim URS, zanimalo me je da li jos neko koristi isti plugin u slicne ili pak drugacije svrhe (jer ga koristim i kad miksam muziku gde nema nimalo chujne saturacije), i takodje sam reko da mora da mu se podigne input da bi dao veliko izoblicenje...
Maiv je izasao sa jos jednim predlogom, ja pozdravljam predlog, probao i dopada mi se i koristicu ga, Kravadinka je takodje izneo misljenja sa kojima se u glavnom slazem i mislim da tako i treba da funkcionise forum...
Takodje ako jos neko koristi URS saturaciju moze da kaze kako, na cemu je koristi, sta preferira itd...
Ja recimo kad miksam neki pop ili nesto sto zvuci moderno, dodajem do 15-20 drive-a i blendam na 50-70%, cisto kao zachin odredjenom kanalu...