|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa skoro sam isto vodio polemiku oko nekog Pro Tools tutorijala, kao mixing hiphop with Pro tools. I ne secam se koji miksadzija je bio u pitanju, bitno ultra je poznat i radio je na brda chak 2Pac-ovima stvarima. Demonstrira kako je radjena Kurupt-ova stvar. Beat napravljen u Reasonu, istrekovan u Pro Tools (pri tom master efekti sa master fadera u reasonu nisu skinuti), jedino sto je snimljeno je bio glas i bas gitara, u samom projektu nikakav gain staging, vecina inputa i outputa na pluginovima klipuje. A sto se Eddia tice, ipak ne verujem da je samo prica da rade ITB. Zato sto sam na samom njegovom majspejsu video sliku "Lab" i na slici je komp i monitori... Skoro sam producirao stvar i miksao na kojoj je Rock iz grupe Heltah Skeltah (nadam se da znas koliko su oni veliki u hiphopu, posto vidim da si upucen), oces da ti posaljem da vidis i cujes kako je snimljen vokal ? ![]() Samo da dodam, nisam zagovornik teorije da hardver ne treba imati i da ne valja, samo sugerisem da zarada u muzici vise nije toliko velika pa da cak i velika imena prelaze na razne project studije itd, jer i konzumiranje muzike zavrsava u mp3 formatu na iPodu i na racunaru... A moje pitanje je ovde bilo kako izvuci maksimum iz onoga sto imamo, i da li neko koristi doticni saturator i kako ga koristi, da li drzi drive na 100% pa dodaje input, ili pak blenda sa wet/dry kontrolom, da li suptilno dodaje drive itd ![]() ![]() ![]() Recimo Sound Toys Decapacitor sa vec malim pomeranjem drive-a pocinje da veoma chujno izoblicava Last edited by Jan; 17-07-2010 at 11:45 AM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
tape saturation plug in? | HeatMan | Audio Software | 10 | 21-04-2008 01:13 AM |
Ljubitelji sintija...konacno...2 | evgenije | Audio Software | 8 | 08-05-2004 10:10 PM |