|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
E sad, koliko sam ja upratio iz nekog drugog stiva, samo ne znam odakle, a cini mi se da je iz skole bilo, preko 4 fg je ta akustika kod koje se talasi odbijaju kao zraci, upadni ugao jednak "izlaznom" itd, dakle nije vise talasna nego geometrijska akustika? Mislim logicno je, na velikoj udaljenosti od izvora svi sferni talasi postaju ravni (ne postaju nikad potpuno ravni ali zakrivljenje je zanemarljivo), e sad na niskim frekvencijama talasna duzina je 17 metara, pa udaljenost treba da bude velika, dok je za 20 khz duzina 1.7 mm (valjda sam dobro preracunao ![]()
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 05-07-2010 at 02:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
''Rezanje frekvencija'' | newbieOP | Audio Produkcija - Tehnike | 3 | 07-02-2010 10:28 PM |
Rezanje frekvencija | loverboydex | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 25-05-2009 08:19 PM |