|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
|
Quote:
. Kao primer, ova pesma sto se provlaci kroz snimak Robert Babicz - Sin, Gui Boratto je remixovao i bese veci hit. Isto je uradio i Joris Voorn sa njegovom pesmom "Dark Flower". A obojica rade sami svoj mastering i to veoma dobro ako mogu da primetim. Prica covek i o izgledu signala pesme, tj. kako izgleda kao pravougaonik. Tu se donekle slazem, ali opet, kad pogledas novije stvari vodecih producenata u elektronskoj muzici, pravougaonik! Ja licno stavljam sidechain kompresiju na sve i svasta, obican kompresor na kick, a ponekad na snerove, hetove, i multiband na neki synth koji zelim da nastelujem kako valja. Limiter da ne spominjem Njega koristim za sidechaining. Bez svega toga, kako bi Englezi (koji treba da se sad vade protiv Slovenaca da bi prosli u osminu finala ) rekli mellow and flat track.Btw, najbolja recenica u celom snimku je ona gde kaze da prolaze sjajno masterizovane pesme bolje nego muzicki brilijantne sa slabim masteringom, sto je 100% tacna konstatacija. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Superoperater
|
Quote:
) nego zanr muzike koji radim - takve stvari nesto i nije vidjao (cyber - folk), pa se sve kao stidim da to naglasim i uradim kako mi srce nalaze Zato sam hteo da cujem jos nekog - avantgarde me je malo ohrabrio. Dakle sledeci mega sega hit ima da dise ! I vokal ima da dise Moj postupak rada je slican - kompresor na kik vrlo malo, na sner po potrebi - sa atakom da propusti udarac, bas...zavisi od zvuka, multiband uglavnom ne koristim, ali koristim jednu interesantnu alatku iz Image Linea kad zelim da naglasim neki zvuk - zove se Maximus - u principu to i jeste multiband...na drugaciji nacin. Postovacu ga da preslusate btw, ali je jos u grubom miksu... http://www.rumski.com/forum/showthre...891#post281891
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 23-06-2010 at 01:52 PM. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
Mackie final mix...
![]() Jedini ne saranjuje dinamiku... Ovo ostalo pseudo-pojacava snimak, a u stvari pojebe dinamiku,unisti bubanj, razmaze sliku...
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 16 (0 members and 16 guests) | |
|
|