|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
evo jedna va?na sitnica; "MJENJANJE FRAZE"
do sada sam obra?ivo ispravljanje intonativnih odstupanja u vokalima, ovo je ne?ta drugo. Melodyne ?ak uz pomo? nekoliko alata uspije?no mijenja cijelu frazu. i to veoma jednostavno. ne samo da ispravljamo koncept rije?i nego mo?emo i praviti potpuno novi izraz u pojedinoj frazi. mo?emo se ?isto igrati sa pravljenjem "izra?aja" pojedine rije?i. evo kako:: alati za ovaj posao se zovu Main Tool, "Timing Tool" Note Separation Tool sa njime mi?emo pojedinu rije? ili slog ljevo desno ![]() desno ![]() upalimo; Show Blab Info ![]() zumiramo dvije ili vise rije?i (odre?enu frazu) koju ho?emo obraditi zaplavimo, sada je rije? podjeljena u zone;srednju ljevu desnu. sa Toolbara uz pomo? Main Tool-a odemo na ljevi kraj rije?i i mi?emo uljevo ![]() ?ta dobivamo sa ovim;ta rije? ili slog ?to mi?emo u ljevo se produ?ava a rije? "prije" se smanjuje ili sa "Note Separation Tool" ![]() isje?emo rije? na pojedine slogove odre?eni slog sa Main Tool mi?emo ljevo ili desno i pove?avamo ga ili smanjujemo u smjerovima kojim ?elimo. zavisno ?ta ?elimo napraviti sa ovom tehnikom dobili smo ne?ta potpuno novo pru?a nam se neograni?en broj stvaranja raznih kombinacija jer uvijek se pijesma mo?e otpijevati na drugi na?in bolje i ma?tovitije ovim na?inom uz pomo? ova tri alata uspije?no mjenjamo izra?aj i cijelu strukturu odre?enog djela pijevanja i stvaramo ga prema svojim potrebama ili zahtjevima pijeva?a ili benda . a ako treba mo?emo vr?iti samo male korekcije i izmjene po zahtjevu istih . i prije se ovo moglo raditi ali na druge na?ine i sa puno vi?e truda i potro?enoga vremena ovaj alat to skra?uje pojednostavlja i ?ini zabavnim a u?inkovitim. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Melodyne Editor !!!!!! | DaBear | Audio Software | 27 | 02-10-2009 12:54 AM |
PC editor za DX7 | redroom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 07-07-2008 03:00 PM |
Sound and Music po drugi put! | Tiki the Boyler | Razno | 9 | 24-08-2006 03:36 PM |
cubase/nuendo: logical editor i drum editor | SandRob | Audio Software | 2 | 10-05-2005 05:58 PM |