Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-06-2010, 10:44 AM   #31
avantgarde2
Junior Member

Default Re: Procesor zvucne karte

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler View Post
A ?ta se de?ava kada se kartica koju si kupio u inostranstvu pokvari?
(?to realno i nije tako rijedak slučaj kod konfekcijskih uređaja ni?e klase)
Bojim se da ti onda sva ta računica pada u vodu!
Eto to sam prevideo, i Tiki u pravu si Nazalost, situacija je takva da maximum koji mogu da odvojim u ovom trenutku je 200?. Na ovom Thomannu pise da daju 3 god. garanciju. Ali pretpostavljam da je procedura oko reklamacije komplikovana...
avantgarde2 is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2010, 10:59 AM   #32
MD
Senior Member

MD's Avatar

Za 200 eura, preko oglasa mozes kupiti puno bolje...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2010, 11:05 AM   #33
avantgarde2
Junior Member

Hmm, ali s obzirom da imam veoma losa iskustva sa proizvodima kupljenim u Srbiji, tj. sa njihovim reklamacijama, i kad se uzme i to da je kupac u EU zasticen maximalno, u sta sam imao prilike i sam da se uverim, kupovina u Nemackoj npr. i ne zvuci tako lose...
Old 15-06-2010, 11:07 AM   #34
avantgarde2
Junior Member

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Za 200 eura, preko oglasa mozes kupiti puno bolje...

Ako postoji rec usedgoodsfobia, onda upravo to imam lol
Old 15-06-2010, 12:02 PM   #35
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Najbolja varijanta bi bila M-audio fast track ultra. Tu lepo dobijas i kvalitetnije preampove (octane), solidne konvertore, malo vise ulaza izlaza (mozda jednom i zatreba), 2 izlaza za slusalice, dobre drivere za Win7 64 itd. Sad jeste da je to za nekih 100e vise, ali za te pare dobijas zaista kompaktan i kompletan kvalitetan uredjaj sa kojim mozes prilicno kvalitetno snimiti cak i manji bend uzivo.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2010, 12:26 PM   #36
avantgarde2
Junior Member

Quote:
Originally Posted by shigumicu View Post
Najbolja varijanta bi bila M-audio fast track ultra. Tu lepo dobijas i kvalitetnije preampove (octane), solidne konvertore, malo vise ulaza izlaza (mozda jednom i zatreba), 2 izlaza za slusalice, dobre drivere za Win7 64 itd. Sad jeste da je to za nekih 100e vise, ali za te pare dobijas zaista kompaktan i kompletan kvalitetan uredjaj sa kojim mozes prilicno kvalitetno snimiti cak i manji bend uzivo.
Iskreno, bas taj audio interfejs mi je zelja, a i video sam da si ga pazario shigumicu. Jedini problem, ne daje mi se bas tolika lova tj. 311?. Mozda gresim, sigurno gresim... Koliko si ga ti platio?
Old 15-06-2010, 02:10 PM   #37
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by avantgarde2 View Post
Ako postoji rec usedgoodsfobia, onda upravo to imam lol

Ma radi se o malenom iznosu... ako radi nekome par godina bez problema, radit ce i tebi...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2010, 02:14 PM   #38
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Nisam taj pazario .
Uzeo sam fast track ultra 8r (rack verzija sa 8 ulaza i izlaza), a platio sam ga u Artistu 380e. Savetovao sam ti bas ultra verziju jer sam cuo razliku u usnimku izmedju fast track pro i moje ultra 8r i mogu ti reci da je razlika bas osetna (snimani su bubnjevi u istim uslovima sa istim mikrofonima, samo su kablovi premesteni sa jedne kartice na drugu).
Old 15-06-2010, 06:57 PM   #39
avantgarde2
Junior Member

Quote:
Originally Posted by shigumicu View Post
Nisam taj pazario .
Uzeo sam fast track ultra 8r (rack verzija sa 8 ulaza i izlaza), a platio sam ga u Artistu 380e. Savetovao sam ti bas ultra verziju jer sam cuo razliku u usnimku izmedju fast track pro i moje ultra 8r i mogu ti reci da je razlika bas osetna (snimani su bubnjevi u istim uslovima sa istim mikrofonima, samo su kablovi premesteni sa jedne kartice na drugu).
Da bre ultra 8r, zeznuh se... Cudno mi je ovo sto mi kazes jer mi ultra 8r onako odokativno izgleda kvalitetnija, bolje kuciste, dok je ovo kod ultre plasticno ako se ne varam.
Btw, CAKEWALK UA-25 EX CW izbacih kao opciju jer mi danas njihova podrska odgovori da je u pitanju USB 1.1 uredjaj a ne 2.0. a NI AUDIO KONTROL 1 mi se ne uzima jer mora da ga narucujem iz USA tako da sam
Old 15-06-2010, 07:13 PM   #40
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Pazi, ja sam poredio fast track pro i moju ultru 8r koja je bila bolja u testu. M-audio fast track ultra bi trebalo da je ista po kvalitetu zvuka kao ultra 8r, stim da je kuciste drugacije.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules