|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Moderator
|
![]() Quote:
http://www.chicagomasteringservice.com/loudness.html Poz'
![]() |
![]() |
#32 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() Primetices da su strane ploce glasnije (rms ide i do -6db RMS) ali nista ne distuje, sve svira lepo. Ako to uspes sam da napravis, i jos u kompu, bravisimo. Ako ne, odvoji koji euro i shibni to preko na mastering kod nekog ko to zna i ima uslove za rad. Ukoliko nemas budzet, koristi usi, i cackaj dok ne bude kako valja. kompresor na masterbuss, i limiter samo da spreci klip. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Primetices da su strane ploce glasnije (rms ide i do -6db RMS) ali nista ne distuje, sve svira lepo. [/quote]
E o tome pricam! To me je interesovalo kako postici! A sto se tice masteringa...peporucicu njima, pa ako hoce da plate neka ga i rade...Ja da odvajam od ono malo njihovih para i za master...malo teze.. I reci mi samo, posto sam ja ranije to slao u Cro, za neke ozbiljnije projekte, imali neko u Bg ko to radi (ali stvarno radi, tj. bavi se time)? Jer to nece ici preko mene, samo cu ih uputiti na doticnog? Jos jedno pitanje: da vi dobijete 13 pesama, odnosno muziku (notalno zapisanu) i tekst...i da treba da za njih odradite 13 aranzmana, snimanje hora, mix, i "mastering", koliko bi ste uzeli, onako djuture..??? ![]() Znaci bez snimanja glasa soliste... Ja znam koji je standard tj. cena za aranzmane "novokomponovane" muzike...Kako stoje decije pesmice, onako generalno? Jos nismo odredili tacnu cifru, rekao sam im onako okvirno... Last edited by Nemania; 31-05-2010 at 03:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Member
|
![]() Quote:
[/quote] To koliko ce pesma u masteringu moci da se nabudzi bez velikih posledica zavisi i od samog mixa. U startu treba voditi racuna o pikovima koje uglavnom proizvode bubnjevi. Analogni tape na primer, chini chuda sa perkusijama, mozes da dozvolish vishe distorzije a da ne smeta ushima, i tako dobijesh josh par decibela glasnoce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Usnimavanje zivog hora i gudaca? | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 31-05-2010 04:47 PM |
Snimanje decjeg hora-Pitanje HITNO | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 18-02-2010 10:29 AM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |
Stvaranje MATRICE ? | idvi | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 28-09-2004 10:09 PM |