|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
koliko vidim iz specifikacija kartice, nema balansiranog izlaza (3,5mm stereo jack output)
koristi prvi setup kad već nema? ?uma u toj varijanti: kartica > mikser > monitori ne znam stručni naziv za slijedeći ?tos, ali provjeri da li su ti strujni utikači od monitora, miksera i kompjutera/laptopa u?tekani u struju u istom smjeru (fazi?) ne znam kako bi ti ovo drugačije objasnio, ne ku?im se toliko u struju, ali ElektroIvo i ostali majstori će znat o čemu govorim. imao sam problem sa ?umom aktivnih monitora sve dok mi frend nije rekao za taj ?tos. nakon okretanja utikača u istom smjeru ?um je nestao ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Pokusaj odvojit naponske kabele monitora od ostalih komponenti (spoji ih na posebnu strujnu letvu) jer nikad neznas sta moze prenjet smetnje s te strane. Jedan od primjera je lose napajanje racunala koje zna biti dobar generator shuma..
Ako nije do toga pokusaj izolirat kontakte zemlje na uticnici prije nego spojis monitore. Ako nije ni do toga onda vjerovatno dolazi sa signalne strane (zvucna ili kabeli).. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Jedino efikasno resenje je di-box.
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Pokuacu sa UPS uredjajem, mislim da je ovde problem prvenstveno struja jer i kada
je zvucnik bez canona tj samo prikljucen na struju on takodje zuji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Mozes da provjeris i slijedecu stvar: Spoji SVE uredjaje na istu uticnicu u zidu (znaci, BUKVALNO sve, monitor, printer, sve po redu), to ne smije da zuji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
uzemljenje te zeza, imas dva potencijala uzemljenja i izmedju njih imas protok struje koje se manifestuje kao zujanje, moras prvo proveriti da li je to zujanje 50Hz tj. od naizmenicne struje, ako jeste onda ti je neko napajanje lose, tj filterski kondenzatori u napajanju ne peglaju dovoljno napon, vrlo lako resenje moze biti jednostavnim okretanjem utikaca (jedan po jedan), to uglavnom upali, a ups bi definitivno trebao resiti problem, ali da zakacis sve na ups ne zamo racunar
ne znam da li taj m-audio transit ima svoje napajanje ali ako nema eto ti potencijalnog problema, masa na njemu, na bananici, je na drugom potencijalu od mase na mixeru, pojacalu, gde vec kacis m-audio |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Imam i ja taj problem, jedan Adam mi lagano zuji...okretanje utikaca ne pomaze
![]() problem se javlja kad spojim lcd monitor s kompom i strujom, kad je lcd istekan iz struje ili iz kompa taj problem nestaje ![]() ima li itko ideju kako da to rijesim??? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
LCD monitori | Solozabal | Computer Hardware | 0 | 27-05-2009 06:23 PM |
Monitori... Help! :) | zlobisha | Monitoring | 20 | 01-03-2009 04:04 PM |
monitori monitori monitori | balthazaar | Monitoring | 23 | 16-07-2006 08:00 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |
Monitori | dr.Ru | Monitoring | 19 | 24-09-2003 11:00 PM |