|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
ja sam imao poneki problem koristeci nuendo 4 na win7. mnogo mi bolje radi na xpx64.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Superoperater
|
Citam po raznim forumima da N4 bas i ne voli 64bit Windows 7 - Ja sam ubacio juce Win7 64bita i stavio Cubase 5 - 32bit. Uspeo sam da napunim 3GB od mogucih 4 koje imam instalirano u kompu. Za sada sve radi sasvim dobro. Sa Win XP 64bit bi trebalo da je isti slucaj - sto se memorije tice. Dakle definitivno >64bit windows< pa makar i sve koristili na 32bita !
BTW, zasto Nuendo 4, a ne Cubase 5 ?
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 25-05-2010 at 08:49 PM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Superoperater
|
.
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 25-05-2010 at 08:49 PM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
nema nekog pretjeranog razloga za?to nuendo...upao mi je u ruke pa sam ga isprobav'o i tako mi je ostalo...bdw. iskreno sam mislio da je puno stabilniji (zbog cijene) nego cubase, a i ako se dobro sjecam..na cubase-u 3 sam imao nekakva pucketanja u exportanom fajlu a na nuendu vi?e nemam tih problema....a sad gdje god vidim..nuendo i windows 7 nije savr?en..ne znam...?ta da radim.....windows 7 definitivno..ali da li nuendo 4 ili cubase 5???
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Superoperater
|
Quote:
Ja sam pre koristio N3 jer je bio znatno bolji - kompletniji nego C3. Sada to nije slucaj - rekao bih da C5 radi dosta stabilno na mojoj masini, prosto nisam navikao da svaki cas nesto puca, nema problema u eksportu, ima mogucnost eksportovanja svake trake posebno - batch eksport, multikanalni rad... Kao da su sjedinili dva proizvoda. U prilog tome ide i neizbacivanje N5 u isto vreme kad i C5. Stavise, C5 dolazi napunjeniji pluginovima i "featurama" nego N4. Ako si ipak navikao da drzis Nuendo, svakako idi na Windows XP, ali 64bit. Mislim da bi ipak bolje bilo da ides na - Cubase 5 + bilo sta 64 bitno ...
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
e hvala...tako ce biti...cubase 5 + windows 7 64 bitni....po svim nekim zakljuccima i utiscima...svi ka?u da sedmica je puno stabilnija br?a, naprednija i da se cak da usporediti sa linuxom ili macom (izuzev virusa, popupova i microsoft standard sranja
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Iskoristite /3GB switch u boot.ini pod Windows-om XP.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
Malo skrecem s teme al radi se o win7, dali ima neki tutorijal optimizacije Win7, kako je bilo za Xp, ili se radi jednako?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
Pozdrav...trebam da kupujem nov lap top prevashodno mi treba za audio software, drug mi se zalio da je imao problema pri snimanju sa windows 7, ne vidi line in....jurim ozbiljniji konfiguraciju ciji driver-i uglavnom podrzavaju samo 7-icu...varijantu eksterne zvucne kartice ostavljam za kasnije, tako da u pocetku bi se njakao sa zvucnom koja ide sa samim lapom....Ukratko pitanje je koliko je pametno uzimati Windows 7 u ovom slucaju? Sto se tice programa najcesce bi radio na Cubase-u, Wave lab-u i Sound Forge-u. Hvala unapred na savetima.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Da, windows xp 64 bita, radi kao sat...