Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-05-2010, 03:06 PM   #1
saki
Member

Default Daw Controler ?

Pozz,imam jedno pitanje razmisljam da kupim daw controller radimna cubase i pro tools,sto se snimanja ti ce radim samo usnivanjae pevanje i nekog instrumeta dali mi treba daw controler?Hteo sam da bi pitam jer citam dosta da neki pevaci trazu da se jace cuju neki manje neki sa efekt unutr nebi bez,e sad dali je to sve moguce da izvedem sa daw controller to sve,jer trenutno koristim mbox2 i malo mi sve to komplikovano da odradim preko njega,hvala sivma
saki is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2010, 04:52 PM   #2
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Daw Controler ?

Hm... pa uradi sve to u cubaseu... ili pro tools....

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2010, 05:08 PM   #3
saki
Member

Ajd ako ti nije tesko da mi objasnis ja to nikako nisam uspeo,ako imas msn da se tamo cujemo da cu ti pristup preko teamviver pa podesi kako treba,inace radim arazmane preko cubase pa onda sve exportiram kao audio i onda samo na pro tools vrsim usnivanje pevaca itd neki put i na cubase sve zavisi.hvala
Old 23-05-2010, 05:12 PM   #4
google
Banned

Quote:
Originally Posted by saki View Post
usnivanjae pevanje i nekog instrumeta dali mi treba daw controler?
Ne.
google is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2010, 05:19 PM   #5
saki
Member

Znam da mogu preko mbox2 da usnimim pevanje,ali sam mislio da bi izveo kako sam gore napiso da se pevac jace cuje a da neutice naulazni signal snimanja ili da mu se stvai efekkat i to da se ne usnimava dali mi treba za to daw contriler jer nemogu da podesim bilo na cubase ili na pro tools da bi to doradio kako treba.hvala jos jednom
Old 23-05-2010, 05:26 PM   #6
google
Banned

Quote:
kako sam gore napiso da se pevac jace cuje a da neutice naulazni signal snimanja
Treba ti preamp za slusalice.

Quote:
ili da mu se stvai efekkat i to da se ne usnimava dali mi treba za to daw contriler
Ne.
google is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2010, 05:27 PM   #7
MD
Senior Member

MD's Avatar

Pro tools nemam, ali mora biti slično kao i za cubase, jer su to osnovne mixer funkcije.

Da li se pjevač čuje uopće na slu?alice kad pjeva i na koji način se čuje? Preko mixera kartice ili preko monitoringa unutar cubasea?

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
Old 23-05-2010, 05:33 PM   #8
saki
Member

Trenutno radim sve preko mbox2 znaci mikrofon ide mi u mbox2 i kad pevac peva cujese se on ali kaze mi stalno da se necuje dovoljno e sad neznam kako mikser da podesim da bi reguliso njegov jacinu glasa bez da diram ulazni signal sto snimam da bi ga pojaco,bilo kako sam pokuso nije htelo ili cak pa neznam da podesim sve to lepo,mozes cak da mi napravis jedan cpr podesen pa cu ga ubaci ti kod mene da bi vido kako i sta.hvala
Old 23-05-2010, 05:44 PM   #9
MD
Senior Member

MD's Avatar

Ima li ta kartica neki svoj mixer? Kako se čuje pjevač? Ne mislim da li se čuje, nego na koji način to što pjeva ide njemu u slušalice?

Preko mixera od kartice ili unutar cubasea? Dakle, stisnes onu ikonu zvučnika na kanalu pa se čuje ili?
Kasni li ti zvuk?
Koristiš li efekte unutar cubasea? Dakle, taj kanal gdje usnimavaš vokal, koristiš li neki efekt na njemu stavljen kao insert na kanal?
Čuje li se taj efekt u slušalice?

Last edited by MD; 23-05-2010 at 05:46 PM.
Old 24-05-2010, 03:33 PM   #10
percival
Member

percival's Avatar

Ako sam te dobro razumio ti bi da pojacas volumen kanala koji snimas.Ja ne radim u cubase-u nego u samplitude ali trebalo bi biti isto.Na svakom kanalu imas onu monitoring tipkicu i kada nju stisnes cujes ono sto ti izlazi iz programa(signal+efx+eq....sta si vec dodao na kanal)dakle ne ono sto ulazi.Tada mozes pojacavati kanal u programu koliko zelis i ne utjece ti na ulaz(ulaz kontrolises s potom na kartici).Jedino sto ti u tome moze praviti probleme je latencija (ne znam kako radi tvoja kartica).Nadam se da te to zanimalo,ako ne sorry na smetnji.
percival is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules