|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#201 |
Senior Member
|
![]()
Ne znam kako ti je kalibrisan taj metar.
U svakom slučaju na merenjima je meni pokazivao da mu sa jačinom ulaznog signala raste THD do jedne granice gde naglo poraste, ako samo pojačavam input gain. Ako utišam input i pojačam output gain radi čistije. Ako ti se sviđa kako svira, kako god on to merio, mislim da sa mikrofonskim nivoom signala ne možeš da oštetiš uređaj. Sam modul sam platio 390Eur sa tafoima[dva preampa i eq], ali me je na kraju sve izašlo više od 800Eur jer sam uzimao najbolje elektrolite, aluminijumsku kutiju, neutrik.. Mada nisam siguran za konačnu cifru, mnoooogooo dugo sam ga radio, pokušavao i razne vrste elektrolita, i bilo je više raznih nabavki kojima ne mogu da nađem račun tako da zaista ne znam konačnu cifru.. morao bih da odvojim sat vremena da saberem svaku komponentu :/ Last edited by analog; 19-05-2010 at 09:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Senior Member
|
![]()
Pa rekoh ti, ?to se tiče MCI mislim da njega ne mo?e? da o?teti?, a sad ?ta ide posle njega, kompresor, eq ili AD, to zavisi od njih.. u Svakom slučaju ni?ta ne mo?e? o?tetiti, pitanje je samo kako sviraju na tom nivou. Za AD kovertor zna? da ne mo?e zvučati lepo ako mu da? previ?e
![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Senior Member
|
![]()
Koristim razne mikrofone, po potrebi..
kombinacijom input i output gaina [trim je napisano na modulu] regulisem kolicinu distorzije i izlaznog nivoa.. Ali ako hoces bas da divljas i da ostavis output glasan, mozes posle MCI da udjes u neki kompresor i tamo smanjis output. npr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Senior Member
|
![]()
Ajde okači ovde fotke tvog.. kontrole [potovi] i jednu "ispod haube". Možda mogu da ti pomognem da napraviš output gain potenciomer
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Senior Member
|
![]()
Evo, nakon duzeg izbivanja sa ovog foruma da vam se javim i okacim par fotki Neve 1272 preampa i 1176 kompresora kojih sam dosta napravio u zadnjih pola godine (Niksa Bratos - Zagreb, Ivica Pipo Covic -studio Tetrapak-Split, Neno Belan -studio Garaza-Rijeka, Olja Desic-studio Maraton-Rijeka, Andrej Basa-AB studio-Rijeka... i jos neki manje poznati studiji...)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma sve to super, al meni si napravio naljep?i (dual) 1176!! Radi ko metak a izgleda jo? bolje!! Hehehe! Njanjanjanja!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#210 |
Member
|
![]()
buaaa nemore tako
![]() daj da vidimo sliku tvog ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori?Samogradnja? | djale | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-02-2005 08:04 PM |